میرنیوز
به گزارش ایسنا، یکی از نگرانیهای پلیس در جوامع امروزی، تأمین امنیت شهروندان است. این نهاد ازیکطرف تلاش میکند تا امنیت را اجتماعی و همگانی کند، بهگونهای که همه در برقراری امنیت نقش ایفا کنند و از طرفی با آموزش و توسعه سواد کارآگاهی این امر را محقق سازد. یکی از مزایای ارتقای سواد کارآگاهی مردم در جامعه این است که مردم وقتی آگاه شوند، میتوانند در برقراری امنیت در جامعه، مشارکت فعال داشته باشند. البته این مسئله بســتگی به نوع مدیریت در جامعه دارد که سیاســتمداران چگونه بتوانند از این پتانســیل بالا که همان نیروی مردم در جامعه اســت، اســتفاده کنند.
این رویکرد یعنی مشارکت مردم در اداره امورات با پلیس که بر مبنای یک نوع مدیریت تیم محور است، به گفته متخصصان نهتنها ازسوی واحدهای پلیسی بلکه از سوی مردم جامعه نیز بسیار مورد توجه قرار میگیرد. ســواد کارآگاهی مجموعهای از دانستنیهای انتظامی است که فرد با بهکارگیری آن میتواند خود را در برابر جرم واکســینه کند. بنابراین این وظیفه پلیس آگاهی اســت که در تماس با مردم و جامعه دائماً موضوعاتی کــه مــردم را درگیر جرم میکند آموزش دهد. درواقع بهجای اینکه بعداً هزینه زیادی صرف دســتگیری مجرم کند، با آموزش مردم حجم ورودی پروندهها را کاهش دهد.
در همین زمینه، پژوهشگری از دانشگاه علوم انتظامی امین اقدام به انجام مطالعهای کرده است که در آن نقش سواد کارآگاهی در ارتقاء سطح امنیت اجتماعی جامعه مورد ارزیابی واقع شده است.
برای انجام این پژوهش کاربردی، از مرور منابع مختلف شامل کتابها و مقالات معتبر استفاده شده است و از این طریق، نظریات و اقدامات پلیسها در راستای سواد کارآگاهی بررسی و تنظیم شده است.
نتایج این تحقیق بر مبنای افزایش جرائم نشــان از این دارد که ســواد کارآگاهی مردم در جامعه ما پایین اســت. برهمین اساساگر دستاندرکاران ناجا با آموزشهای سواد کارآگاهی در لایههای مختلف جامعه و بنا بر شــرایط ســنی، اجتماعی و فرهنگی هر گروه از مردم، موفق به ارتقای ســطح دانش پلیســی و سواد کارآگاهی مردم در جامعه شوند و آنها را با شیوههای پیشگیری از جرم و نحوه تعامل با پلیس و حتی نحوه مواجهه و رفتار با مجرمین آشنا سازند، و از سوی دیگر با سیاستهای صحیح موفق به جلب مشارکت افرادی که آموزش دیدهاند گردند، گره از بسیاری از مشکلات جامعه باز خواهد شد.
در این خصوص، غلامحسین بیابانی، استادیار و محقق گروه کشف جرائم دانشگاه علوم انتظامی امین میگوید: «زمانی که مردم آگاه میشوند و سواد پلیسی و بخصوص کارآگاهی آنان بالا میرود و بهنوعی میتوانند در فعالیتهای پلیسی مشارکت داشته باشند، میتوان از ورودیهای آمار پروندهها جلوگیری نمود».
این محقق میافزاید: «به عبارتی مردم وقتی آگاه شوند، میتوانند در برقراری امنیت در جامعه، با پلیس مشارکت فعال داشته باشند و زمینههای کاهش جرم در جامعه فراهم میشود. زمانی که آموزشهای اصولی در مورد جرائم مختلف و نحوه مقابله با آنها به اقشار مختلف جامعه متناسب با شرایط سنی و فرهنگی هر گروه ارائه میشود درنتیجه، سطح سواد کارآگاهی در جامعه بالا رفته و امنیت در آن ارتقاء مییابد».
بیابانی در ادامه تحقیق مروری خود پیشنهادهایی را نیز به شرح ذیل در این خصوص ارائه داده است:
1) پلیسهای کشف جرم برای آنکه ورودیهای پرونده را کاهش دهند، بایستی با همکاری معاونت اجتماعی وارد بخشهای در معرض خطر جامعه شوند و قبل از اینکه این افراد، گرفتار آســیب و جرم و مجرم شوند آنها را توانمند سازند.
2) برای کاهش جرم باید ســواد کارآگاهی را در جامعه اجتماعی کرد. یعنی آن را در لایههای مختلف جامعه کشــاند تا مردم کمتر مورد هدف جرم و مجرم قرار گیرند و از طرفی هر فرد قبل از انتخاب شــغل یا حرفه بایستی آموزشهای لازم را طی نماید و آسیبهای آن حوزه را بشناسند.
3) سازمانها، وزارتخانهها و قوه قضائیه بایستی با مشارکت پلیس، بودجههایی را در امر پیشگیری هزینه کنند تا از این طریق باعث هدفمند کردن آموزش در امر پیشگیری شوند، مانند وزارت کشور دولت انگلیس که سالانه دوسوم بودجه خود را به امر پیشگیری اختصاص میدهد.
این اطلاعات علمی پژوهشی را نشریهای موسوم به «فصلنامه کارآگاه» متعلق به پلیس آگاهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی منتشر کرده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد میشوند؟
حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است
فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی
فضانوردی به مغز آسیب میرساند؟
مکملی برای درمان موثر بیماریهای ریوی
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد