میرنیوز

افزایش آسیب های اسکلتی عضلانی در کاربران تلفن همراه/توصیه ها را جدی بگیرید

افزایش آسیب های اسکلتی عضلانی در کاربران تلفن همراه/توصیه ها را جدی بگیرید 2020-11-30T06:49:55+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، تلفن‌های همراه به عنوان وسایل ارتباطی قدرتمند برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ به بازار عرضه شدند و با پیشرفت تدریجی امروزه به عنوان دوربین عکاسی همراه، پخش کننده موسیقی، وسیله‌ای برای بازی‌های کامپیوتری و ابزار موقعیت یاب جهانی (GPS) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما از میان آنها شبکه‌های اجتماعی، مهم‌ترین عامل افزایش اعتیاد به تلفن‌های همراه هستند. به طوری که در سال ۲۰۱۶، بیش از هفت میلیارد کاربر تلفن همراه در سراسر جهان گزارش شده و تخمین زده شده است در حدود ۶۲ درصد کل حجم ترافیک مصرفی اینترنت در سال ۲۰۲۰ به کاربرانی اختصاص پیدا می‌کند که از تلفن‌های همراه خود به شبکه‌های اجتماعی یا پایگاه‌های داده‌ای متصل می‌شوند.

در سال های اخیر، شبکه‌های اجتماعی به محبوب ترین کانال‌های دریافت اطلاعات در مواقع بحران‌های بهداشتی تبدیل شده اند. نتایج بررسی‌ها بر روی کاربران اینترنتی، از افزایش ۲۰ درصدی جستجوی اطلاعات بهداشتی در زمان شیوع پاندمی کووید ۱۹ خبر می‌دهد که عمدتاً از طریق شبکه‌های اجتماعی و تلفن‌های هوشمند بوده است.

از طرفی سادگی دسترسی به اطلاعات و امکان برقراری ارتباط با دیگران از طریق شبکه‌های اجتماعی، راه اندازی گروه‌های آموزش مجازی به دنبال تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، قرنطینه خانگی و محدودیت در برقراری ارتباط رو در رو با هدف کاهش انتقال بیماری از عوامل دیگری بوده اند که استفاده گسترده از تلفن‌های هوشمند را در زمان شیوع کووید ۱۹ به دنبال داشته و باعث شده است تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی در ژانویه ۲۰۲۰ با ۹ درصد افزایش در مقایسه با سال ۲۰۱۹، به ۳.۸۰ میلیارد نفر برسد که نشان دهنده محبوبیت شبکه‌های مجازی در سرتاسر جهان است.

آتنا رفیعی پور دکترای تخصصی بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: به رغم میل گسترده به استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند، استفاده بیش از حد از آنها باعث بروز برخی عوارض بهداشتی نظیر خشکی چشم، ضعف انگشت شست و مچ دست، درد گردن، توهمات لمسی و بی خوابی می‌شود. به طوری که در نتایج مطالعات صورت گرفته ارتباط مستقیم و معنی داری میان نرخ ابتلاء به اختلالات اسکلتی عضلانی و خستگی‌های مفرط چشمی با استفاده از تلفن‌های همراه وجود دارد که از میان آنها دردهای گردنی و مچ دست، از شیوع بالاتری برخوردارند.

وی ضمن توصیه به مردم برای اجتناب از استفاده طولانی مدت از تلفن همراه‌، افزود: به منظور کاهش آسیب‌های اسکلتی-عضلانی در هنگام استفاده از تلفن همراه بهتر است به برخی نکات مهم توجه شود. به عنوان مثال به جای در دست گرفتن گوشی تلفن همراه برای پاسخگویی به مکالمات و یا گوش دادن به موسیقی بهتر است از ابزار هندزفری استفاده شود و از بلند کردن بیش از اندازه درجه صدای تلفن نیز اجتناب کرد.

رفیعی پور ادامه داد: از خم کردن مهره‌های گردنی در هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه خودداری کنید و در مقابل سعی کنید با کمک دستان خود یا ابزارهای نگهدارنده، گوشی تلفن همراه را مقابل چشمان خود قرار بدهید. اگر از تلفن همراه در حالت ایستاده استفاده می‌کنید، دست‌های خود را در حالت طبیعی نگه دارید. از بالا آوردن یا پایین آوردن بیش از حد شانه‌ها اجتناب کنید و فقط دستان خود را از آرنج خم نمائید.

وی افزود: روش دیگر این است که دست چپ خود را به صورت افقی بر روی قفسه سینه قرار دهید و از آن به عنوان تکیه گاه آرنج دست راست خود استفاده کنید و به این وسیله از بازوی دست راست که با آن گوشی را در دست دارید، حمایت کند. برای جلوگیری از خستگی دست‌ها می‌توانید هر چند مدت یکبار جهت دست های خود را عوض کنید. اگر در حالت نشسته از گوشی تلفن همراه خود استفاده می‌کنید لازم است آرنج را بر روی زانو قرار داده یا به کمک یک ابزار نگهدارنده تلفن همراه را در راستای چشمان خود قرار دهید. تلاش کنید برای انتخاب حروف از صفحه کلید گوشی و ارسال مطالب از هر دو دست خود استفاده کنید. به کمک یک دست گوشی همراه خود را روبروی چشمان خود نگه دارید و با دست دیگر انتخاب حروف را انجام دهید. برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری انگشت ماشه‌ای، توصیه می‌شود که انگشت شست دستی که با آن گوشی را نگه داشته اید برای نوشتن و استفاده از صفحه کلید تلفن همراه، استفاده نکنید. همچنین سعی کنید تلفن همراه خود را در فاصله ۴۰ تا ۴۵ سانتیمتری از چشمانتان قرار دهید و از نزدیک کردن بیش از اندازه تلفن همراه به چشمانتان اجتناب کنید.

رفیعی پور ادامه داد: برای جلوگیری از ابتلاء به خشکی و دردهای چشمی لازم است در هنگام استفاده از تلفن یا هر صفحه نمایش دیگری، پلک زدن را فراموش نکنید. با این کار سطح چشمان شما مرطوب نگه داشته می‌شود و از خستگی ماهیچه‌های چشمی جلوگیری می‌شود.

وی افزود: احتمالاً تا کنون قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را شنیده‌اید. این قانون برای حمایت از ماهیچه‌های چشمی توصیه می‌کند که حداکثر هر ۲۰ دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه به نقطه‌ای در ۲۰ قدمی خود نگاه کنید. بهتر است این ورزش کوتاه مدت را در استفاده طولانی مدت از تلفن همراه به خاطر داشته باشید. نور صفحه نمایش تلفن همراه خود را نزدیک به نور محیط تنظیم کنید زیرا کم یا زیاد بودن بیش از حد نور صفحه تلفن همراه برای چشمان شما مخاطره آمیز خواهد بود و در حفظ تمرکز مشکل ایجاد می‌کند.

رفیعی پور گفت: تمیز کردن مرتب صفحه نمایش با دستمال‌های مخصوصی مانند دستمال عینک می‌تواند تا حدودی به شما کمک کند تا گرد و غبار، جرم، لکه و اثر انگشت از روی آن پاک گردد و نیاز به زیاد کردن نور صفحه گوشی نباشد. پس از مدتی استفاده از تلفن همراه، چند قدم راه بروید و برای رفع خستگی و افزایش جریان خون در اندام‌های خود، برخی نرمش‌های مناسب مانند بالا و پایین انداختن شانه‌ها و یا باز و بسته کردن انگشتان دست خود را انجام دهید. اگر متوجه گذشت زمان در هنگام استفاده از تلفن همراه خود نمی‌شوید بهتر است با تنظیم هشدارهای زمانی برای خودتان محدودیت‌هایی قائل شوید و با انجام چند فعالیت فیزیکی و نرمش‌هایی که به آن اشاره شد، به چشمان و دستانتان استراحت دهید.

وی در پایان افزود: به عنوان نتیجه گیری می‌توان گفت که تمایل رو به افزایش استفاده از اینترنت و صفحات اجتماعی توسط جامعه بزرگ کاربران تلفن‌های هوشمند با کاهش فعالیت‌های فیزیکی و افزایش نرخ اختلالات اسکلتی-عضلانی در میان عموم جامعه همراه است که نیازمند برنامه ریزی های جدی از سوی متولیان سلامت جامعه است. آموزش در خصوص استفاده صحیح از تلفن‌های همراه، انجام فعالیت‌های فیزیکی تعدیل کننده فشار بر اندام‌های اسکلتی- عضلانی، تغییر عادات نامناسب فردی و حفظ صحیح پوسچرهای بدن در هنگام استفاده از این ابزارها از جمله اقداماتی است که می‌تواند بر کاهش آسیب به سلامت افراد مؤثر باشد و باید به صورت جدی مورد توجّه آموزش دهندگان و سیاستگزاران بهداشتی قرار گیرد تا از بروز ناتوانی‌های جسمی فراگیر در آینده اجتناب شود.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد

سامانه جدید وزارت علوم برای  پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد
2025-02-16T19:10:02+03:30
مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم از طراحی و راه‌اندازی سامانه جدیدی برای پاسخگویی به شکایات خبر داد که بسیاری از فرآیندها را به صورت خودکار...

بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد

بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
2025-02-16T16:42:58+03:30
بر اساس گزارش عملکرد سامانه پیشینه پژوهش در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳؛ کاربران دانشگاه آزاد اسلامی (همه واحدها) بیشترین درخواست پیشینه پژوهش را داشته‌اند.

معرفی برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ تهران

معرفی برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ تهران
2025-02-16T16:29:59+03:30
جشنواره استانی اینوتکس ۲۰۲۵ در تهران برگزار و برگزیدگان ریسرچ‌پیچ و اینوتکس‌پیچ استان تهران معرفی شدند.

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی
2025-02-16T16:29:58+03:30
وزیر علوم با انتقاد از عدم پاسخگویی برخی دستگاه‌ها در تامین امنیت خوابگاه‌ها گفت: دستور دادم که دانشگاه برای تسریع در تأمین امنیت خوابگاه‌ با شرکت‌های خصوصی ...

منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد

منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
2025-02-16T16:16:16+03:30
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در برنامه توسعه هفتم و در بخش رشد علم و فناوری آمده که رتبه علمی ایران باید از ۱۷ به ۱۴ برسد ولی منبع مالی لازم در ن...

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها

دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاه‌ها
2025-02-16T16:16:15+03:30
وزیر علوم با انتقاد از عدم پاسخگویی برخی دستگاه‌ها در تامین امنیت خوابگاه‌ها گفت: دستور دادم که دانشگاه برای تسریع در تأمین امنیت خوابگاه‌ با شرکت‌های خصوصی ...

کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور

کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
2025-02-16T16:03:03+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور خبر داد.

ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها

ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
2025-02-16T16:03:03+03:30
شرکت نوپای دراگون المنتس با فناوری انقلابی لاتیدو، صدا و تصویر را در یک دستگاه ادغام کرده و مدیرعامل آن اعلام کرده است که به زودی عصر اسپیکرها و صفحه‌نمایش‌ه...

بازدید وزیر علوم از خوابگاه‌ها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف

بازدید وزیر علوم از خوابگاه‌ها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
2025-02-16T15:36:16+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری همراه با رئیس دانشگاه صنعتی شریف ضمن بازدید از مسیر خوابگاه‌های این دانشگاه از نزدیک امنیت منطقه طرشت را مورد بررسی قرار داد.

سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد

سامانه جدید وزرت علوم برای  پاسخگویی به شکایات طراحی و راه‌اندازی شد
2025-02-16T15:22:58+03:30
مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم از طراحی و راه‌اندازی سامانه جدیدی برای پاسخگویی به شکایات خبر داد که بسیاری از فرآیندها را به صورت خودکار...

اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»

اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
2025-02-16T14:56:18+03:30
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی از برگزاری دومین دوره جایزه ملی نکست و معرفی برگزیدگان این دوره، در اول و دوم اسفندماه امسال به میزبانی شهرک علمی و تحقیقا...

وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده می‌گیرد

وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده می‌گیرد
2025-02-16T14:56:18+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت  اولیای دم را بر عهده خواهد گرفت.  

راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیب‌های اعتیاد

راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیب‌های اعتیاد
2025-02-16T14:42:56+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بحث مدیریت اعتیاد باید در سطح دانش، نگرش و مداخلات مؤثر پیگیری شود.

راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری

راهکار  کنترل حالت تهوع در بارداری
2025-02-16T14:29:38+03:30
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر اهمیت تغذیه سالم در بارداری تأکید کرد و گفت: مادران با مصرف مکمل‌های آهن و اسیدفولیک، رژیم متعادل و پرهیز از کافئین، ...

چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود

چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
2025-02-16T14:16:16+03:30
ایلان ماسک میلیاردر آمریکایی اعلام کرد ساعت ۴ روز سه شنبه به وقت گرینویچ از چت بات هوش مصنوعی استارت آپ xAI رونمایی می کند.

معرفی تجهیزات پزشکی ایران‌ساخت در نمایشگاه چین

معرفی تجهیزات پزشکی ایران‌ساخت در نمایشگاه چین
2025-02-16T14:02:57+03:30
محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه تجهیزات پزشکی چین معرفی می‌شود.

آنچه مردان باید از پروستات بدانند

آنچه مردان باید از پروستات بدانند
2025-02-16T13:49:38+03:30
یک فوق‌تخصص مجاری ادراری، با اشاره به اینکه بزرگی پروستات بیماری مردانه‌ای است که در سنین سالمندی بروز می‌کند، گفت: بزرگی خوش‌خیم پروستات اگر به‌موقع تشخیص د...

رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران

رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران
2025-02-16T13:49:37+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران، از گسترش تحقیقات در حوزه ایمونوتراپی و واکسن‌های ضدسرطان خب...

جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴

جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
2025-02-16T13:49:37+03:30
ثبت نام سومین مرحله از فرایند جذب نیروهای امریه در سال جاری، برای اعزام تیرماه ۱۴۰۴ از اول اسفند ماه آغاز و تا ساعت ۱۶ روز جمعه ۱۰ اسفند ماه سال جاری ادامه د...

تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف تقویت می‌شود

تعامل حوزه‌های علمیه قم و نجف تقویت می‌شود
2025-02-16T13:49:36+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه در نشست شورای سیاست‌گذاری کنگره «امنا الرسل» بر تقویت و توسعه تعامل میان حوزه‌های علمیه قم و نجف تأکید کرد.

پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه

پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
2025-02-16T13:49:36+03:30
دانشگاه تربیت مدرس در خصوص جلوگیری از تکرار حوادثی مانند آنچه در دانشگاه تهران رخ داد اطلاعیه ای داد.

نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار می‌شود

نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار می‌شود
2025-02-16T13:09:37+03:30
نشست تجارت فناوری ۹ اسفند با هدف کمک به تسهیل تجارت و انتقال دانش و تجاری‌سازی فناوری در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

بسته‌های حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی

بسته‌های حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
2025-02-16T13:09:36+03:30
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در قالب یک فراخوان از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه محصولات و سکوی ملی هوش مصنوعی حمایت می‌کند.

پارچه درخشانی که نور و صدا تولید می‌کند!

پارچه درخشانی که نور و صدا تولید می‌کند!
2025-02-16T12:42:59+03:30
محققان پارچه ای ابداع کرده اند که نور و صدا تولید می کند و حتی درخشندگی آن به ۳۱۹ شمع به ازای هر متر مربع می رسد.

رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد

رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
2025-02-16T12:16:15+03:30
استارت آپ هوش مصنوعی Perplexity یک ابزار جدید به نام «دیپ ریسرچ» را عرضه کرده که می تواند در پاسخ به سوالات کاربران، از تحقیق و تحلیل عمیق گرفته تا گزارش های...

تشکیل جلسه فوق‌العاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران

تشکیل جلسه فوق‌العاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
2025-02-16T12:03:00+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از تشکیل جلسه فوق‌العاده این کمیسیون درخصوص قتل دانشجوی دانشگاه تهران به دست سارقان خبر داد.

کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد

کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
2025-02-16T12:03:00+03:30
آزمون‌ ورودی مقطع کارشناسی‌ارشد ناپیوسته‌ سال‌ ۱۴۰۴ در صبح و بعدازظهر پنجشنبه ۲ اسفند و صبح جمعه ۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می شود. کارت ورود به جلسه آزمون ...

در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند

در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
2025-02-16T11:49:39+03:30
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: همه از اتفاقی که برای دانشجوی دانشگاه تهران افتاد متاثر هستیم اما نباید موضوع اجتماعی را به مساله سیاسی ربط داد.

تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات

تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
2025-02-16T11:36:15+03:30
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در جلسه با شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران از بلوغ سیاسی این تشکل و حفظ رویکرد صنفی با موضوع قتل دانشجوی دانشگاه قدردانی کرد.

کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند

کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
2025-02-16T11:22:57+03:30
کشف سیارکی که احتمال برخورد اندکی با زمین دارد هیاهوی زیادی ایجاد کرده و اکنون سازمان های مختلف در تلاشند با کمک تلسکوپ ها به اطلاعات بیشتری درباره آن دست یا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)