میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، طبق مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه "ایلینوی اوربانا" مشخص شده است که مکانیزم جدیدی در بدن که قبلاً ناشناخته بوده، نقشی اساسی در تنظیم تولید چربی در بدن ما دارد و تا ساعاتی پس از خوردن غذا خاموش است.
دانشمندان دریافتند که این مکانیزم در افراد چاق و کسانی که از بیماری کبد چرب غیر الکلی رنج می برند، غیر طبیعی است.
آنچه تیم در این مورد کشف کرده است، این است که بدن ما بعد از خوردن غذا، سیستم متابولیک (سوخت و ساز) خود را روشن می کند و یک قسمت از آن که شامل لوزالمعده است، انسولین تولید می کند و به نوبه خود باعث تحریک کبد برای تبدیل مواد غذایی به چربی در بدن می شود که این فرآیند "لیپوژنیز" (lipogenesis) نامیده می شود.
این فرآیند که چند ساعت پس از غذا خوردن ما شروع می شود، همان چیزی است که تاکنون ناشناخته بوده است.
این مطالعه تحت هدایت "جونگ سوک کیم کمپر"، استاد فیزیولوژی مولکولی و تلفیقی در دانشگاه "ایلینوی اوربانا" کشف کرد که یک هورمون موجود در روده موش ها موسوم به "FGF15" که در انسان به اسم "FGF19" معروف است، تولید چربی در کبد را قطع می کند.
"کمپر" گفت: این هورمون روده در واقع به عنوان یک شکننده فعالیت انسولین عمل می کند و به طور خاص، "لیپوژنیز" را در کبد مهار می کند.
وی افزود: به عنوان مثال، در روزهای تعطیل وقتی تعدادی کلوچه می خورید، بدن انسولین ترشح می کند که باعث "لیپوژنیز" می شود. اگر بعداً وقتی بدن وارد حالت ناشتا می شود، "لیپوژنیز" کاهش پیدا نکند، چربی اضافی در کبد جمع می شود، بنابراین هورمون "FGF19" ترمز تولید چربی را می کشد.
محققان آزمایشات بیشتری را روی موش های چاق و انسان های مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام دادند و کشف کردند که این مسیر، غیرطبیعی است. چرا که در آنها، هورمون روده در کاهش فعالیت ژن مورد نیاز برای خاموش کردن "لیپوژنیز" بی اثر بود.
این کشف مهمی برای درک بهتر این مکانیزم است. "کمپر" توضیح داد: این کشف به شناخت ما از چاقی، بیماری کبد چرب غیر الکلی و سایر اختلالات متابولیکی می افزاید. همچنین می تواند برای بیماری های دیگر مانند دیابت یا برخی سرطان ها که چاقی یک عامل خطر در آن محسوب می شود، تأثیراتی داشته باشد.
وی افزود: بر اساس این مطالعه، ما به طور بالقوه می توانیم گزینه های درمانی را برای هدف قرار دادن این مسیر و افزایش عملکرد نظارتی بیابیم.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا