میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر محمد کافی در نشست روسای دانشگاه های معین که امروز دروزارت علوم و به صورت مجازی برگزار شد، به آیین نامه پیاده سازی آمایش آموزش عالی استان ها اشاره کرد و گفت: شواهد نشان می دهد که اگر ما در حوزه آموزش عالی برنامه ساماندهی مراکز آموزشی را انجام ندهیم یعنی طی این مدت هیچ اقدامی انجام نداده ایم و من فکر می کنم تا زمانی که دولت، مجلس و سایر ساختارها در اجرای این طرح هماهنگ نشوند در اصل یک موقعیت ارزشمند برای اجرای طرح ساماندهی را از دست می دهیم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه طرح ساماندهی آمایش آموزش عالی باید به طور دقیق و خوب اجرا شود گفت: اجرای دقیق این طرح نیازمند یکسری حمایت ها است. در واقع در خصوص طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی از قبل یکسری اختیاراتی به روسای دانشگاه ها دادند اما بلافاصله این اختیارات از دانشگاه ها گرفته شد که به نظر می آید سلب این اختیارات به دلیل فشارهایی که وارد می شد از دانشگاه ها گرفته شد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطر نشان کرد: ما از حدود چهار سال پیش شبکه جامع دانشگاه های استان را در خراسان رضوی تشکیل دادیم و آن را به عنوان یک مرکز در سطح وزارت کشور ثبت کردیم حتی دانشگاه های علوم پزشکی، استانداری و سایر نهادها از این طرح حمایت کردند و هدف ما این بود که نقش آفرینی دانشگاه ها در توسعه استان را افزایش دهیم.
دکتر کافی ادامه داد: در تشکیل شبکه جامع دانشگاه های استان رضوی شورای حل اختلاف دانشگاه نیز از قوه قضاییه مجوز دریافت کرد اما با تمامی اقداماتی که صورت گرفت متأسفانه چندین سال است که حتی مراکز تحت مدیریت وزارت علوم به مصوبات این وزارتخانه در خصوص این شوراها توجه نمی کنند و دنبال توسعه کمی مراکز خود هستند و براساس مطالبات منطقه ای حرکت می کنند.
رئیس دانشگاه فردوسی خاطر نشان کرد: متأسفانه در این استان بسیاری از موسسات آموزش عالی گسترش یافتند. این خلاف مصوبات وزارت علوم بود بنابراین ما باید ابتدا برای اجرای طرح های کلان وزارت علوم از جمله ساماندهی آموزش عالی ابتدا جای پای خود را محکم کنیم و بعد برای اجرای آن طرح تصمیمات لازم را بگیریم به همین جهت لازم است برای جلوگیری از توسعه افسارگسیخته مراکز آموزش عالی واجرای طرح های اینچنینی اختیارات لازم به دانشگاه ها داده شود و نباید صرفا دنبال ابلاغ وظایف و مأموریت ها به دانشگاه های بزرگ در این زمینه باشیم.
در ادامه دکتر میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز با تأکید بر اینکه در دهه های ۷۰، ۸۰ ، ۹۰ دانشگاه ها توسعه کمی یافتند، گفت: اگرچه این موضوع مزایایی چون کارآفرینی و افزایش سطح علمی کشور را همراه داشت اما در حال حاضر با مشکلاتی نظیر کاهش دانشجو و... مواجه شدیم.
وی با تأکید بر اینکه ما چاره ای جز ساماندهی مراکز آموزش عالی نداریم، گفت: ما در دانشگاه تبریز از اواسط سال گذشته با تشکیل جلسات ساماندهی سعی کردیم از خرد جمعی استفاده کنیم و جلساتی نیز در حوزه های مختلف برگزار کردیم و تلاش کردیم تصمیم گیری هایی در این زمینه انجام دهیم.
دکتر مجیدی یادآور شد: در دانشگاه تبریز ساماندهی آموزش عالی از ساماندهی رشته ها، گروه ها و دانشکده ها آغاز شد اما به دلیل عدم اختیارات لازم در اجرای این امر با مشکلاتی مواجه شدیم.
رئیس دانشگاه تبریز تأکید کرد: مثلا به دلیل کاهش دانشجو مجبور بودیم در برخی از رشته ها نظیر رشته معماری که در دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز دایر است را ادغام کنیم اما در عمل سازمان سنجش طبق روال قبلی دانشجو پذیرش کرد و نتوانستیم تصمیمات را اجرایی کنیم.
دکتر مجیدی با تأکید بر اینکه تمرکززدایی در آموزش عالی از سال ها قبل مطرح می شود، گفت: وقتی این موضوع در عمل مطرح می شود متأسفانه مسئولیت های لازم به دانشگاه ها داده می شود بنابراین باید قبل از هر تصمیمی اختیارات دانشگاه های معین را بیشتر کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد