میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر حسن زائریلطف با اشاره فعالیتهای فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ایام کرونا گفت: در سهماهه گذشته با مساعدت معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت توانستیم کمکهای ۳۰ میلیارد ریالی به دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی برای تجهیز فضاهای فرهنگی درون دانشگاهی اختصاص دهیم.
وی افزود: تاکید داشتیم تا این مبلغ تنها بابت تجهیز فضای تشکلها، انجمنها و کانونهایی که در اختیار دانشجویان قرار دارد صرف شود و لازم است دانشجویان ما بدانند که تجهیز فضاهای فرهنگی آنها دغدغه وزارتخانه است.
زائری لطف با اشاره به این که لازمه حضور در فعالیتهای فرهنگی فراهم کردن عرصه و بسترهای مناسب برای فعالیت است اظهار داشت: خوشبختانه در فاز اول با پیگیریها و حمایت دکتر لاری توانستیم ۳ میلیارد تومان به ۶۰ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کمک کنیم.
وی یادآور شد: از ۳ میلیارد تومان کمکی که به دانشگاهها ترتیب دادیم به هر دانشگاه ۵۰ میلیون تومان تخصیص می یابد و قاعدتا این مبلغ متناسب با ساخت فضاهای فرهنگی نیست. ما در نظر داشتیم فضاهای موجود فرهنگی را از این طریق تجهیز کنیم تا برای ساخت و ساز مورد به مورد تصمیماتی بگیریم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت افزود:خوشبختانه طبق گزارشهایی که از دانشگاهها دریافت کردیم متوجه شدیم که در این مدت اقدامات خوبی برای تجهیز فضاهای فرهنگی صورت گرفت و این بودجه در جای خودش صرف شد. تعدادی از دانشگاهها به خرید تجهیزاتی چون کامپیوتر، پرینتر، اسکنر برای نهادهای دانشجویی اقدام کردند.
وی افزود: در این راستا همچنین چند دانشگاه علوم پزشکی مانند دانشگاههای گراش، بوشهر و اهواز به ساخت خانههای فرهنگ اقدام کردند. ما نیز مبالغ بیشتری به چنین دانشگاههایی اختصاص دادیم تا فضاهای فرهنگی در این مراکز تجمیع و محل مناسبی برای نهادهای دانشجویی آنها ایجاد شود.
زائریلطف درباره حمایت از ساخت فضاهای فرهنگی عنوان کرد: باتوجه به الکترونیکی شدن فضای نشریات نیاز داریم که تجهیزات به روز صوتی و تصویری داریم که دانشجویان بتوانند پادکست، موشن گرافی و... تولید کنند. خوشبختانه چندین دانشگاه در این زمینه اقدام کردند و چند دانشگاه نیز تجهیزاتی مانند میز و صندلی برای کانونها و نهادهای دانشجویی خریداری کردند.
وی گفت: براساس گزارشاتی که دریافت کردیم از این همکاری و ارتقای فضاهای فرهنگی خوشحال شدیم و تلاش کردیم تا قول مساعدی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای اختصاص دادن بودجه برای تجهیزات فضاهای فرهنگی بگیریم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت فضای مستقل فرهنگی را اتاق فکر دانشگاه خواند و گفت: شاید عدهای تصور میکنند که با شیوع کرونا فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی کاهش پیدا کرد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و فعلان فرهنگی و دانشجویان علوم پزشکی در این ایام دست از فعالیت نکشیدند؛ آنهم در شرایطی که امکانات لازم در اختیارشان نبود.
وی افزود: در این ایام ۱۴ جشنواره کشوری رقم خورد و اعتقاد داریم که به هیچ عنوان فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کمرنگ نشد. ما در کنار فعالیتهای فرهنگی متوجه شدیم که باتوجه به صرفهجوییهایی که در بودجههای فرهنگی اتفاق افتاد فرصت خوبی در اختیارمان قرار گرفت تا این بودجه را برای تجهیز فضاهای فرهنگی دانشگاهها صرف کنیم.
زائری لطف تاکید کرد: به ضرس قاطع اعلام میکنم برای اولین بار است که وزارتخانه برای تجهیز فضاهای فرهنگی ورود پیدا کرده است و این نگاه مرهون تلاش افراد حوزه معاونتهای فرهنگی و دانشجویی و وزیر بهداشت است که دغدغه جدی در حوزه فرهنگ دارد و همیشه از ما حمایت کرده است. بنا داریم زمانی که ویروس کرونا از کشور رخت بربست و دانشجویان وارد فضای دانشگاه شدند تفاوت محسوسی را در فضاهای فرهنگی مشاهده کنند.
وی فراهم کردن فضای فرهنگی درخور و توام با آرامش برای دانشجویان را دغدغه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دانست و گفت: خوشبختانه گزارشهای خوبی از دانشگاهها برای تجهیز فضاهای فرهنگی دریافت کردیم و نحوه فعالیت آنها را به دقت رصد کردیم. در روزهای آتی فاز دوم کمک به تجهیز فضاهای فرهنگی دانشگاهها انجام خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت درباره ضرورت گسترش فعالیت فرهنگی در فضاهای جدید عنوان کرد: هرچه امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهیم فضای بیشتر و مناسبتری را برای مشارکت آنها فراهم میکنیم. تلاش داریم کیفیت کار فعالیت فرهنگی را بالا ببریم و در ضمن اتفاقات و نیازهای روز دانشگاهها را رصد کنیم و متناسب با آن حمایتهای خودمان را از آنهاانجام دهیم.
وی گفت: امروزه فضای مجازی زمینه مناسبی برای گسترش فرهنگ است و مطمئن هستیم در دوران پساکرونا تمام فعالیتها به سمت مجازی شدن حرکت میکنند و شیوه ارتباط گیری یا برگزاری کلاسها تحت تاثیر کرونا قرار میگیرد.
زائری لطف اظهار داشت: در این بین فعالیتهای فرهنگی هم دستخوش مجازیتر شدن میشود. اگر بستر فضای مجازی ما در دانشگاه گسترش پیدا کند فعالیتهای فرهنگی محدود به یک دانشگاه نخواهد شد و دربرگیری شبکهای خواهد داشت.
وی یادآور شد: بدین منظور ما سامانههای مجازی مختلفی از جمله سامانه کانونها، انجمنها و رتبهبندی و دکه نشریات را تشکیل داده و کلاسهای مجازی و کارگاههای تخصصی را بدین طریق برگزار میکنیم. تلاش داشتیم به دانشگاه ها این پیام را بدهیم که در این ایام کرونایی دغدغه فرهنگ و نهادهای دانشجویی برای ما مهم و قابل توجه است. امیدوارم این بستر زمینهساز یک سرمایهگذاری بلندمدت در زمینه فرهنگی قرار بگیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور