میرنیوز
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس ، یکی از دستاوردهای جامعه دانشگاهی که نشان از پیشرفت علم و فناوری دارد طراحی و ساخت ماهواره ظفر است. رشد علمی کشور به نقطهای رسیده است که نخبگان دانشگاهی میتوانند به راحتی و با استفاده از دانش و توان داخلی انواع ماهواره ها را با کارکردهای مختلف مورد طراحی و ساخت قرار دهند. امروز ساعتی قبل نیز ماهواره ظفر که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شد به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحویل داده شد. این ماهواره دارای قابلیتهای متنوع و مختلفی است که در این رابطه با تعدادی از مسؤولان به گفتوگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:
سکانس اول ، آذری جهرمی: آغاز فرآیند قرار گرفتن ماهواره ظفر در مدار
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز گفت: با تلاش دانشمندان جوان ایرانی «ماهوارههای ظفر ۱ و۲» تستهای موفق خود را پشت سر گذاشتهاند و راهی پایگاه فضایی میشوند تا به زودی فرآیند قرار گرفتن آنها در مدار طی شود.به گفته وزیر ارتباطات این ماهواره و ماهوارهبر هر دو یک گام تحقیقاتی مهم هستند.
سکانس دوم ، زاهدی : مباحث نظامی از توپ و تانک به ماهواره تغییر کرده است
محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامیگفت: امروز مباحث نظامی فراتر از مقولههای توپ و تانک بوده چرا که ماهواره جایگزین آنها شده است.در واقع دستاوردی را میبینیم که براساس بیانیه گام دوم انقلاب است، دانشمندان محصول ماهواره را طراحی و ساختهاند که نشان از رشد و پیشرفت علمی کشور دارد. ماهواره ظفر ماهوارهای تحقیقاتی با ویژگی سنجش از دور است که تهیه نقشه کاربری اراضی، پایش توسعه شهری، پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی و تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی و نیز شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران از جمله کاربردهای آن خواهد بود.
سکانس سوم ، ذاکری: دانشگاه علم و صنعت ۳ ماهواره عملیاتی تحویل داده است
جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم وصنعت ایران گفت: این دانشگاه تا کنون ۳ ماهواره عملیاتی را به جامعه تحویل داده که ماهواره ظفر با کاربرد اجتماعی مهمترین نسخه طراحی شده بوده البته ارائه دستاورد طراحی و ساخت ماهواره ظفر در ۹۰ سالگی تاسیس دانشگاه از موفقیتهای جامعه علمی کشور است در واقع امروز شاهد رشد و توسعه این علم در کشور هستیم چراکه مجلس و دولت حمایتهای خوبی از فرایند ساخت ماهواره انجام دادهاند البته علاوه بر تولید ماهواره نیز این دانشگاه رشته فضایی را راهاندازی کرده است و سعی داریم این رشته را گسترش دهیم.
سکانس چهارم ، بلندی: اکثر تجهیزات ماهواره ظفر تولید داخل است
حسین بلندی رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اینکه فقط ۴ مورد از ماهواره ظفر از خارج تهیه شده و بقیه تجهیزات همه تولید داخل هستند، گفت: قرارداد این ماهواره سه سال پیش منعقد شد. برای طراحی و ساخت این ماهواره حدود۴۰۰ هزار نفر ساعت کار توسط دانشمندان و نخبگان ایرانی انجام شده است از طرفی ماهواره ظفر در راستای اقتصاد مقاومتی بر اثر تاکیدات و منویات مقام معظم رهبری در دو نمونه طراحی شده که ظفر یک با دوربین پن ۲۵ متر و ظفر ۲ با دوربین رنگی ۱۶ متر فعالیت خواهد کرد البته باید بگویم هر دو ماهواره از قابلیت ذخیره و ارسال فایل برخوردار هستند که ۲۵۶ کاربر در سطح جهان میتوانند از آن استفاده کنند چراکه این ماهواره قادر به اندازهگیری تشعشات ماهوارهای است در واقع این ماهواره همه تستهای EMT ، تشعشع و محیطی را با موفقیت پشت سر گذاشت است.
سکانس پنجم ، براری: ماهواره ظفر به زودی در مدار قرار میگیرد
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ماهواره ظفر که توسط دانشمندان و نخبگان دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است به زودی در مدار قرار خواهد گرفت.این ماهواره دارای توان مخابراتی و تصویربرداری و همچنین جمع آوری سیگنالهای فضایی دارا است از طرفی باید بگویم ماهواره ظفر که تستهای آزمایشی خود را پشت سر گذاشت به عنوان یک گام مهم پیشرفت علم و فناوری و همچنین تحقیقاتی است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند