میرنیوز

استفاده از ظرفیت دانشجویی در فعالیت‌های قرآنی/ توسعه نشریات الکترونیکی قرآنی

استفاده از ظرفیت دانشجویی در فعالیت‌های قرآنی/ توسعه نشریات الکترونیکی قرآنی 2020-11-16T12:23:23+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر روح‌الله محمدعلی‌نژاد عمران در وبینار معاونان فرهنگی و دانشجویی، مدیران فرهنگی، کارشناسان قرآنی و دبیران کانون‌های قرآن ‌و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: برنامه‌های جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی به قوت خود در حال انجام است که با یک برنامه ریزی منظم‌تر می‌توان توقع داشت که مابه‌ازای خوبی از جشنواره به دست آوریم.

با بیان این‌که مرحله دانشگاهی مسابقات جشنواره قرآنی هدهد انجام شده است، اضافه کرد: قریب به ۵۰۰ نفر از برگزیدگان بخش آوایی به مرحله سراسری راه پیدا کرده‌اند و تا ۲۸ آبان ماه مهلت داده شده تا برگزیدگان آثار جدید خود را برای رقابت نهایی ارسال کنند.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: امسال میزبان جشنواره ملی قرآن نیز هستیم که بنا است برگزیدگان دانشگاه‌های تابع وزارت بهداشت در کنار برگزیدگان دیگر مجموعه‌های دانشگاهی قرار بگیرند و رقابت خود را دنبال کنند.

وی به بخش معارفی به عنوان یکی از پرطرفدارترین بخش‌های جشنواره قرآنی هدهد اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین بخش‌های این جشنواره که عرصه را برای مشارکت دیگر دانشجویان که حافظ و قاری قرآن نیستند مهیا می‌کند، بخش معارفی است. این بخش ظرفیتی است به حق که اگر استفاده بهینه از آن شود، شاهد پوشش حداکثری دانشگاه‌های علوم پزشکی در عرصه‌های دینی قرآنی هستیم.

علی نژاد از تقویت بخش معارفی در دیگر دوره‌های دانشگاهی خبر داد و گفت: امیدوارم این بخش را در دوره‌های بعد تقویت کنیم زیرا همانگونه که بخش‌های ادبی و هنری، ظرفیت‌های غیر تلاوتی و غیر حفظ ما را برخوردار می‌کند و موجب می‌شود دوستانی که در حوزه‌های ادبیات و هنر هستند به کمک ما بیایند، تقویت این بخش‌ نیز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی یادآور شد: بخش معارفی عرصه ای است که افرادی که علقه به حوزه قرآن دارند بتوانند در پای این سفره حضور به هم رسانند. این بخش جمعیت قابل توجهی از متسابقین را به خود اختصاص داده است و قریب به ۱۵۰۰ نفر به صورت همزمان وبرخط مرحله سراسری این آزمون را برگزار می‌کنند. بخش پژوهشی در حال ارزیابی آثار است و برخی رشته‌ها  در این بخش نیز نهایی شده که اطلاعات آن اندک اندک در اختیار دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت. در بخش‌های ادبی، فناوری و ویژه نیز آثار قابل توجهی به جشنواره ارایه شده است.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت دغدغه خود را تبدیل فرصت‌های ایجاد شده در جشنواره قرآن و عترت به ظرفیت‌های مورد استفاده در جامعه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: باید مراقب بود تا این فرصت‌ها را تبدیل به تهدید نکنیم. یکی از نواقص این دست از جشنواره‌ها ناقص بودن چرخه آن است، این همه تلاش و زحمت در برگزاری این دست از جشنواره‌ها ما را به برگزیدگان بخش‌های مختلف می‌رساند که ثم‌ماذایی برای این گونه جشنواره‌ها دیده نشده است که این ندیدن موجب شکل‌گیری سیکل و چرخه معیوبی خواهد شد.

وی اضافه کرد: بسیار جا دارد برنامه دقیقی تدوین شود تا فرد برگزیده در بخش‌های مختلف جشنواره به عنوان یک فرصت در فضای دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد. در تلاش هستیم تا برخی گروه‌های برگزیده جشنواره سال گذشته در  رشته تواشیح، اثری را به صورت مشترک آماده کنند تا به عنوان تولید قرآنی از رسانه ملی پخش شود تا جوانان نخبه حوزه قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی به مردم معرفی شوند و در نهایت آرامش و سلامت معنوی شکل بگیرد.

علی نژاد اظهار داشت: بنا داریم در کنار جشنواره قرآن و عترت به حوزه نشریات دانشجویی نیز بپردازیم، نشریات قرآنی غالبا مهجور هستند و ضرورت دارد مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به صورت خاص در این حوزه ورود کند. اداره آموزش مرکز نیز برای تقویت نشریات قرآنی برنامه خواهد داشت، به واقع مجلات الکترونیک در ایام کرونایی در حوزه قرآن و عترت، انتظار و مهدویت می‌توانند اثر گذار باشند.

وی خاطرنشان کرد: کانون‌های قرآن و عترت و مذهبی همواره به عنوان اهرم و بازوی توانمند ما هستند. استفاده از ظرفیت دانشجویی در فعالیت‌های قرآنی  یک اصل است. البته در برخی دانشگاه‌ها به جای هم‌افزایی کانون‌های قرآن و عترت با دیگر مجموعه‌ها و نهادهای فعال در دانشگاه، گاه حرکت‌های موازی و نگاه تقابلی دیده می‌شود. در شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها که در مرکز به زعامت نهاد نمایندگی مقلم معظم رهبری رقم می‌خورد این موضوع را مطرح کردیم و بنا شد در دل دانشگاه یک شورای هماهنگی فعالیت‌های قرانی شکل بگیرد.

در ادامه این وبینار، حجت‌الاسلام محسن قرائتی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: قرآن تنها یک کتاب مقدس نیست بلکه جایگاه بسیار عظیمی دارد و از سوی خداوند بیان شده است، واسطه‌اش جبرئیل و فرودگاهش قلب پیامبر(ص) بوده و برای کل بشر آمده است. قرآن ذکر للعالمین و تنها کتابی است که هیچ بدعت و تحریفی در آن صورت نگرفته است؛ قرآن موعظه و شفا است، داستان‌هایش واقعیت دارد و کسی آن را فرستاده است که آسمان‌ها را آفرید.

وی افزود: در آیه والتین و الزیتون دو نکته در سطح دکتری وجود دارد، این آیه یعنی قسم به انجیر و زیتون اما چرا قسم به انجیر مطرح شده و قسم به انگور، خرما و ... نیست؟ والتین و الزیتون یعنی در علم غذاشناسی رابطه‌ای بین انجیر و زیتون وجود دارد اما این رابطه چیست؟ اسم انجیر یک بار در قرآن آمده است اما اسم زیتون به عنوان مثال شش بار آمده است، در تحقیقات مشخص شده که خوردن یک انجیر با شش زیتون آثاری دارد که با خوردن چهار زیتون و یا کمتر و بیشتر جود ندارد.

قرائتی در ادامه با اشاره به منشا علمی قرآن گفت: امام رضا(ع) فرمودند «هر کس علم می‌خواهد سراغ قرآن برود». اکنون در ذهن همه مردم جهان سؤال است که چرا کرونا آمد؟ حال آنکه مگر بنا است که نیاید! قرآن می‌فرماید «ما همه شما را امتحان می‌کنیم»، امتحان خدا چانه زدن ندارد، قرآن بیان می‌دارد که همه مرگ را می‌چشند به پیامبر (ص) هم می‌فرماید تو هم باید مرگ را بچشی، تمام این موارد امتحان است.  این امتحانات مانند لیمو ترش است و آثار و برکاتی دارد اگر امتحانات نبود اکنون بسیاری از موفقیت‌های حاصله به دست نمی‌آمد.

وی افزود: اگر گرما نبود وسایل سرمایشی تولید نمی‌شد، در پاسخ این که برخی می‌گویند چرا چنین اتفاقی افتاده است؟ باید گفت نگاهتان به دنیا چیست؟ دنیا خوابگاه نیست بلکه محل رشد است در پادگان نیز فرد رشد می‌کند، رزم شبانه، دویدن، انواع آموزش‌ها و سختی‌ها را فرد می‌بیند تا در نهایت به رشد برسد.

قرائتی با اشاره به اینکه عقل کار وحی را نمی‌کند و وحی نیز کار عقل را انجام نمی‌دهد، گفت: نه عقل جای وحی را کم می‌کند و نه برعکس، عقل برای رشد علمی و وحی برای سبک زندگی است. مرحوم مطهری  می‌فرماید علم به آدم سرعت و ایمان به آدم هدف می‌دهد، به واقع علم و وحی باید به کمک یکدیگر بیایند. چندین هزار حدیث درخصوص طب، سلامت و پیشگیری وجود دارد که این احادیث می‌تواند در دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در فضای آموزشی باید چیزهایی آموزش داده شوند که نیاز امروز جامعه است. ما در اسلام تفریح و خنده و شوخی داریم، اسلام دین شیرینی است اما باید غربالگری‌ در فضای آموزشی انجام شود زیرا در حال حاضر متاسفانه مفید و غیر مفید و مضر در کنار هم به خورد دانشجویان و متربیان داده می‌شود که فایده‌ای ندارد. آیه لِإِیلَافِ قُرَیْشٍ به ما می‌گوید دانشگاه‌ها را در گرما تعطیل نکنید، اگر شهری در تابستان گرم است در منطقه معتدل و سردتر کار را ادامه دهید اما کار را تعطیل نکنید بلکه جا را عوض کنید یعنی اگر روز گرم است، شبانه کار را دنبال کنید.
 
قرائتی با ذکر این نکته که در قرآن خیلی از حرف‌های ساده هم دارای پیام هستند، خاطر نشان کرد: حضرت ابراهیم (س) به عموی خود می‌گوید چرا بت پرستی؟ در این جمله مفاهیم بسیاری نهفته است؛ یک این که در اصلاح و ارشاد سن شرط نیست، دوم اینکه در اصلاح و ارشاد از خودی‌ها شروع کن اول به اقوام و نزدیکان خود بگو بعد به دیگران، سوم در بیان منکرات، منکرات اصلی را بیان کنید شرک منکر اصلی است، در بیان حق عدد مهم نیست، ابراهیم یک نفر بود اما دار و دسته او بسیار بودند پس حق را بگو حتی اگر یک نفر بودی.

وی یادآور شد: عزیزانی که در سفره قرآن در این مجموعه مهمان هستید، در هر منطقه یک اسلام شناس جوان و قرآنی را پیدا کنید و جلسه تفسیر برپا کنید. تفسیرهای ۱۰ دقیقه‌ای تا ۱۵ دقیقه‌ای بگذارید تا حاضران استفاده بیشتری ببرند، حتی تفسیر نیم دقیقه‌ای هم داریم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)