میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، محققان این پژوهشگاه با جمع آوری و بررسی صدها جدایه باکتری بومی از گلخانههای تجاری کشور موفق به تولید محصولات فرموله شده بر پایه باکتریهای القا کننده رشد گیاهی شدند که ضمن افزایش کمی و کیفی محصول خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای موجب کاهش مصرف سموم شیمیایی و نیترات باقی مانده در این صیفی جات می شود.
دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این باره گفت: با اتمام مراحل مختلف تحقیقاتی و تایید اثربخشی کامل آنها در گلخانههای تجاری، دانش فنی تولید ۷ فرمولاسیون آماده عرضه به بخش خصوصی است و شرکتهای علاقمند میتوانند این فناوری را در قالب قراردادهای مشخص به صورت انحصاری یا غیرانحصاری از پژوهشگاه دریافت کنند. این محصولات بر پایه باکتریهای بومی با فرمولاسیونی ارزان و هزینه کارگری پایین قابل تولید هستند و با توجه به کارایی مناسب و وجود مشتری در سراسر کشور، کاملا مقرون به صرفه و سودآور هستند.
وی در تبیین اهمیت این فناوری و روند تحقیقات صورت گرفته برای دستیابی به آن گفت: محققان بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه با توجه به حساسیت و ضرورت کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی در صیفیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای که به دلیل تازه خوری بیش از سایر ارقام کشاورزی با مشکل بقایای سموم و عوامل شیمیایی بیماری زا مواجه هستند، از چند سال پیش، تولید محصولات فرموله شده از باکتریهای محرک رشد را در دستور کار قرار دادهاند.
صادقی ادامه داد: با بهره گیری از این محصولات ضمن کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و کاهش باقیمانده نیترات در محصول، عملکرد تولید گلخانه ای محصول خیار تا ۲۵ درصد و گوجه فرنگی تا ۲۰ درصد افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول طرح، حدود ۴۰۰ جدایه باکتری از فلور خاک گلخانههای تجاری صیفی جات در استانهای البرز، اصفهان، یزد و کرمان جمع آوری و بررسی شد. در مرحله بعد که با همکاری بخش فیزیولوژی مولکولی انجام شد تاثیر این باکتریها بر رشد گیاه و افزایش حجم ریشه در گلخانههای پژوهشی آزمایش شد. در ادامه با همکاری تعدادی از گلخانههای تجاری بخش خصوصی، اثربخشی باکتریهای منتخب بر عملکرد و کیفیت محصولات گلخانهای در شرایط واقعی و با شاخصهای تجاری بررسی شد.
عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که برخلاف تصور عامه که محصولات مزرعهای را سالم تر از محصولات گلخانهای میدانند، صیفی جات گلخانهای پرورش یافته با این فرمولاسیونهای باکتریایی از نظر سلامت مطابق با استانداردهای بین المللی هستند اظهار داشت: محصولات فرموله شده بر پایه باکتریهای القا کننده رشد گیاهی که به صورت اختصاصی برای هر یک از صیفی جات خیار و فلفل دلمهای تولید شدهاند با تقویت سیستم ایمنی گیاه و همچنین بالا بردن میزان جذب مواد مغذی موجود در خاک راندمان کودهای شیمیایی مورد استفاده در گلخانه را افزایش داده و میزان سموم و کودهای شیمیایی مصرفی و در نتیجه بقایای سمی آنها در گیاه را کاهش میدهند. علاوه بر این محصولات حاصل عطر و طعم بهتری نسبت به شاهد بدون باکتری دارند.
وی درباره باکتریهای شناسایی شده و مورد استفاده برای تولید این فرمولاسیونها تصریح کرد: باکتریهای بومی شناسایی شده عمدتا متعلق به سه جنس استرپتومایسس (Streptomyces)، سودوموناس (Pseudomonas) و باسیلوس (Bacillus) هستند. همچنین در این طرح برای نخستین بار از باکتری نادر آمیکولاتوپسیس (Amycolatopsis) در فرمولاسیون محصول تقویت رشد خیار استفاده شده است.
صادقی با بیان اینکه از ابتدای طرح تلاش داشتیم فرمولاسیونهای تقویت رشد را در اشکال متنوع و به صورت کاملا اختصاصی برای هر محصول عرضه کنیم، ابراز امیدواری کرد که با تولید انبوه و کاربرد این محصولات در بخش کشاورزی، هم گامی عملی در افزایش بهرهوری و بهبود معیشت کشاورزان برداشته شود و هم با کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی وارداتی به حفظ محیط زیست و اقتصاد این بخش کمک شود.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا