میرنیوز
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در آبان سال جاری بیش از هزار و ۵۱۰ زمینلرزه در کشور رخ داده که این زمین لرزهها در نواحی مختلف ایران و نواحی مرزی بوده است.
بر اساس این گزارش در آبانماه ۱۳۹۸ تعداد ۳۶ زمینلرزه با بزرگای بیش از۴.۰ در داخل کشور توسط مرکز لرزهنگاری کشوری به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها در روز ۱۷ آبان ماه جاری با بزرگی ۵.۹ حوالی ترکمانچای استان آذربایجانشرقی، رخ داده است.
از لحاظ آماری ۱۳۷۱ زمینلرزه دارای بزرگای کوچکتر ۳، تعداد ۱۱۰ زمینلرزه دارای بزرگای بین ۳و۴ و تعداد ۳۳ زمینلرزه دارای بزرگای بین ۴ و ۵ و تعداد ۳ زمینلرزه دارای بزرگی بین ۵ و ۶ بودهاست.
بررسی زلزلههای هفته گذشته نیز نشان میدهد در رویدر استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۴ و کلمه استان بوشهر با زلزلهای به بزرگای ۴.۹ رخ داده است. در استان بوشهر دو گسل فعال "برازجان" و "کازرن" وجود دارد.
حسینیه و سالند استان خوزستان به ترتیب با زمینلرزههای ۳.۳ و ۳.۶، وراوی و محمله استان فارس به ترتیب با زمین لرزه های ۳.۳ . ۳.۸ و ترک استان آذربایجان شرقی با زمین لرزه ۳.۱ لرزیدند.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۳۰ آذر
حسینیه استان خوزستان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۷ کیلومتری حسینیه، ۳۴ کیلومتری اندیمشک و ۴۳ کیلومتری دزفول این استان بوده است.
در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۵، فیروزه استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵، شهداد استان کرمان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
اول دی
در قطب آباد استان فارس زلزله ۲.۶، میرآباد استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷، منوجان استان کرمان زلزله ۲.۹، کاکی استان بوشهر زلزله ۲.۹ و میمند استان فارس زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.
وراوی استان فارس با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۵ کیلومتری وراوی، ۲۶ کیلومتری علامرودشت و ۲۹ کیلومتری لامرد این استان گزارش شد.
در سالند استان خوزستان پس از ثبت زمینلرزهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۱ کیلومتری، زلزله دیگری با بزرگای ۵ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد. زلزله ۳.۶، ۲.۹ رخ داد.
محمله استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۵ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۵ کیلومتری وراوی، ۲۶ کیلومتری علامرودشت و ۲۹ کیلومتری لامرد این استان گزارش شد.
دوشنبه ۲ دی
در خنج استان فارس زلزله ۲.۹، سیرچ استان کرمان زلزله ۲.۶، قائمیه استان فارس زلزله ۲.۶، ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۹، سروآباد استان کردستان زلزله ۲.۵، قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۶، حصارگرمخان استان خراسان شمالی زلزله ۲.۵، محمله استان خراسان شمالی زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
در ترک استان آذربایجان شرقی بعد از دو زلزله ۲.۵ و ۲.۶ زلزلهای با بزرگای ۳.۱ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۹ کیلومتری ترک، ۲۵ کیلومتری میانه و ۲۶ کیلومتری ترکمانچای این استان بوده است. زلزله ۲.۷ و ۳.۱ در عمق شش کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
سهشنبه ۳ دی
در مشهد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۷، اوز استان فارس زلزله ۲.۹، سالند استان خوزستان زلزله ۲.۹، محمله استان فارس زلزله ۲.۷، چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله ۲.۶، دهرم استان فارس زلزله ۲.۹ گزارش شد.
چهارشنبه ۴ دی
در قطور استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷، سومار استان کرمانشاه زلزله ۲.۵، ترک استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۵، خنج استان فارس زلزله ۲.۹، دهدز استان خوزستان زلزله ۲.۶ و نهبدان استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۹ رخ داد.
در محمله استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق شش کیلومتری رخ داد و کانون این زمینلرزه در ۲۶ کیلومتری محمله، ۲۷ کیلومتری علامرودشت و ۲۹ کیلومتری وراوی این استان گزارش شد.
پنجشنبه ۵ دی
در رویدر استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۴ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۴۴ کیلومتری رویدر، ۵۹ کیلومتری بندر خمیر و ۵۹ کیلومتری کوخرد این استان گزارش شد.
در آرادان استان سمنان زلزله ۲.۵، بازار جمعه استان گیلان زلزله ۲.۸، جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.
نصرت آباد استان سیستان و بلوچستان زلزلهای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این زمینلرزه در ۵۱ کیلومتری نصرتآباد و ۱۰۲ کیلومتری سرجنگل استان سیستان و بلوچستان و ۹۶ کیلومتری فهرج استان کرمان بوده است.
جمعه ۶ دی
میرآباد استان آذربایجان غربی با زمینلرزهای به بزرگای سه در عمق چهار کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در ۱۲ کیلومتری میرآباد و ۲۷ کیلومتری پیرانشهر این استان بوده است.
در جم استان بوشهر زلزلهای به بزرگای سه در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۲ کیلومتری جم استان بوشهر و ۲۶ کیلومتری اسیر و ۲۷ کیلومتری گلهدار استان فارس گزارش شد.
در اهرم استان بوشهر زلزله ۲.۹ رخ داد.
کلمه استان بوشهر با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در هشت کیلومتری کلمه، ۱۲ کیلومتری اهرم و ۲۷ کیلومتری خورموج این استان گزارش شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک