میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، همه ساله در آستانه بهمن ماه، شاهد دستاورد محققان فضایی کشور هستیم و امسال نیز با تکمیل مراحل ساخت ماهواره «ظفر» این امید می رود که در آستانه روز ملی فناوری فضایی، اخبار خوشی از این موفقیت را شاهد باشیم.
ماهواره ظفر که امروز از سوی دانشگاه علم و صنعت به سازمان فضایی ایران تحویل داده شده قرار است به پایگاه فضایی برای قرارگیری در مدار زمین منتقل و با ماهواره بر ایرانی «سیمرغ» به فضا پرتاب شود.
مراسم تحویل این ماهواره تحقیقاتی صبح امروز یکشنبه با حضور رئیس سازمان فضایی ایران، رئیس دانشگاه علم و صنعت و رئیس مرکز تحقیقات فضایی این دانشگاه و در غیاب محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات برگزار شد.
این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده است.
«ظفر» چه ماموریت هایی دارد
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در مراسم تحویل گیری ماهواره «ظفر»، با بیان اینکه این ماهواره در دو نسخه و با ماموریت تصویربرداری ساخته شده است، گفت: هدایت، کنترل و دریافت و ارسال داده به ۳ ایستگاه زمینی از جمله ماموریت هایی است که برای این ماهواره پیشبینی شده است.
وی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازهگیری تشعشات فضایی را از جمله ویژگی های کاربردی ماهواره ظفر عنوان کرد و گفت: این ماهواره در هر ۹۴ دقیقه به دور کره زمین چرخش دارد. یعنی روزانه حدود ۱۵ بار به دور کره زمین خواهد چرخید و اطلاعات مدنظر را به زمین مخابره می کند.
«ظفر» با «سیمرغ» به فضا می رود
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه قرار است این ماهواره به پایگاه فضایی برای قرارگیری در مدار زمین منتقل شود، گفت: پیش بینی شده است که ماهواره «ظفر» با ماهواره بر «سیمرغ» به فضا پرتاب شود و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایستگاههای کنترل و هدایت ماهواره نیز آماده هستند، افزود: پس از قرارگیری ماهواره در مدار، عملیات کنترل، هدایت، دریافت و ارسال داده اطلاعات از طریق این ایستگاهها انجام می شود تا بتوانیم با توسعه زیرساختهای فضایی کشور، پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: سه ایستگاه فضایی ماهدشت، چرمشهر و قشم به عنوان ایستگاههای زمینی ماهواره «ظفر» در نظر گرفته شده و این ۳ ایستگاه کار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.
براری با بیان اینکه برای طراحی ماهواره «ظفر» بیش از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشتهاند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، گفت: طی ۴ ماه گذشته با همکاری دانشگاه علم و صنعت و سازمان فضایی ایران کلیه تستهای عملکردی و محیطی این ماهواره با موفقیت اجرا کرده است.
زمان پرتاب «ظفر» مشخص نیست
رئیس سازمان فضایی ایران در مورد زمان پرتاب ماهواره «ظفر» گفت: پس از تحویل و انتقال این ماهواره به پایگاه فضایی، هماهنگی هایی لازم برای پرتاب با مراجع قانونی و ذیربط انجام میشود تا پرتاب آن صورت گیرد. اما هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست.
براری با تاکید بر اینکه ایران جزو ۹ کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندد، گفت: چرا که تمام ۶ رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه فضایی، ساخت ماهوارهبرها و ایستگاه کنترل، ایستگاه هدایت و پردازش دادههای ماهواره ای توسط محققان داخلی، بومیسازی شده است.
براری تاکید کرد: ماهواره سنجشی ظفر با قدرت تفکیک تصاویر ۲۲.۵ متر از امروز فرآیند آمادگی برای در مدار قرارگرفتن را آغاز می کند و امیدواریم با تجربه ای موفق حاصل از پژوهش های تولید ماهواره، تا سال ۱۴۰۴ موفق به ساخت ماهواره سنجشی با قدرت تفکیک تصاویر یک متر برسیم.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد