میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، همه ساله در آستانه بهمن ماه، شاهد دستاورد محققان فضایی کشور هستیم و امسال نیز با تکمیل مراحل ساخت ماهواره «ظفر» این امید می رود که در آستانه روز ملی فناوری فضایی، اخبار خوشی از این موفقیت را شاهد باشیم.
ماهواره ظفر که امروز از سوی دانشگاه علم و صنعت به سازمان فضایی ایران تحویل داده شده قرار است به پایگاه فضایی برای قرارگیری در مدار زمین منتقل و با ماهواره بر ایرانی «سیمرغ» به فضا پرتاب شود.
مراسم تحویل این ماهواره تحقیقاتی صبح امروز یکشنبه با حضور رئیس سازمان فضایی ایران، رئیس دانشگاه علم و صنعت و رئیس مرکز تحقیقات فضایی این دانشگاه و در غیاب محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات برگزار شد.
این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده است.
«ظفر» چه ماموریت هایی دارد
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در مراسم تحویل گیری ماهواره «ظفر»، با بیان اینکه این ماهواره در دو نسخه و با ماموریت تصویربرداری ساخته شده است، گفت: هدایت، کنترل و دریافت و ارسال داده به ۳ ایستگاه زمینی از جمله ماموریت هایی است که برای این ماهواره پیشبینی شده است.
وی تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازهگیری تشعشات فضایی را از جمله ویژگی های کاربردی ماهواره ظفر عنوان کرد و گفت: این ماهواره در هر ۹۴ دقیقه به دور کره زمین چرخش دارد. یعنی روزانه حدود ۱۵ بار به دور کره زمین خواهد چرخید و اطلاعات مدنظر را به زمین مخابره می کند.
«ظفر» با «سیمرغ» به فضا می رود
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه قرار است این ماهواره به پایگاه فضایی برای قرارگیری در مدار زمین منتقل شود، گفت: پیش بینی شده است که ماهواره «ظفر» با ماهواره بر «سیمرغ» به فضا پرتاب شود و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایستگاههای کنترل و هدایت ماهواره نیز آماده هستند، افزود: پس از قرارگیری ماهواره در مدار، عملیات کنترل، هدایت، دریافت و ارسال داده اطلاعات از طریق این ایستگاهها انجام می شود تا بتوانیم با توسعه زیرساختهای فضایی کشور، پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: سه ایستگاه فضایی ماهدشت، چرمشهر و قشم به عنوان ایستگاههای زمینی ماهواره «ظفر» در نظر گرفته شده و این ۳ ایستگاه کار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.
براری با بیان اینکه برای طراحی ماهواره «ظفر» بیش از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشتهاند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، گفت: طی ۴ ماه گذشته با همکاری دانشگاه علم و صنعت و سازمان فضایی ایران کلیه تستهای عملکردی و محیطی این ماهواره با موفقیت اجرا کرده است.
زمان پرتاب «ظفر» مشخص نیست
رئیس سازمان فضایی ایران در مورد زمان پرتاب ماهواره «ظفر» گفت: پس از تحویل و انتقال این ماهواره به پایگاه فضایی، هماهنگی هایی لازم برای پرتاب با مراجع قانونی و ذیربط انجام میشود تا پرتاب آن صورت گیرد. اما هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست.
براری با تاکید بر اینکه ایران جزو ۹ کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندد، گفت: چرا که تمام ۶ رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه فضایی، ساخت ماهوارهبرها و ایستگاه کنترل، ایستگاه هدایت و پردازش دادههای ماهواره ای توسط محققان داخلی، بومیسازی شده است.
براری تاکید کرد: ماهواره سنجشی ظفر با قدرت تفکیک تصاویر ۲۲.۵ متر از امروز فرآیند آمادگی برای در مدار قرارگرفتن را آغاز می کند و امیدواریم با تجربه ای موفق حاصل از پژوهش های تولید ماهواره، تا سال ۱۴۰۴ موفق به ساخت ماهواره سنجشی با قدرت تفکیک تصاویر یک متر برسیم.
منبع : خبرگزاری مهر
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد میشوند؟
حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند