میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فوربز، ماههاست که افراد سراسر جهان با ترسی به نام کووید-۱۹ روبرو شدهاند و دانشمندان هر روز نکتهای جدید درباره این بیماری ویروسی هزار چهره در مییابند.
حال محققان از ارتباط میان این بیماری و ابتلا به بیماریهای روانی خبر دادهاند و گفتهاند افرادی که از لحاظ روحی در شرایط خوبی قرار ندارند و دچار برخی بیماریهای روانی هستند ۶۵ درصد بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند.
با بررسی سوابق بهداشتی ۶۹ میلیون نفر در ایالات متحده، از جمله بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹، محققان دانشگاه آکسفورد و مرکز تحقیقات زیست پزشکی بهداشت آکسفورد شواهدی یافتند که حاکی از آن بود که کووید-۱۹ خطر ابتلا به بیماری روانی در افراد را افزایش میدهد و از هر پنج نفر یک نفر طی سه ماه پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش به این اختلالات دچار میشود.
طی این آزمایشات و با گذشت زمان محققان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را با بیماران مبتلا به بیماریهای دیگر از جمله بیماران مبتلا به سایر عفونتهای تنفسی، شکستگی استخوان، آنفلوانزا و عفونتهای پوستی مقایسه کردند.
محققان گفتند افزایش اضطراب، افسردگی و بیخوابی از مواردی است که برخی از مبتلایان به کووید-۱۹ ممکن است پس از ابتلا به بیماری به آن دچار شوند و احتمال ابتلای آنها به دیگر بیماریهای روانی کمتر است.
برای مثال محققان گفتند که هیچ نشانه واضحی از اختلالات روان پریشی همانند اسکیزوفرنی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پیدا نکردند اما محققان ذکر کردند بیماران مبتلا به این دسته از بیماریهای روانی در صورت ابتلا به کووید-۱۹ احتمال اینکه بیماری آنها عود کند بالاتر است.
علاوه بر این یافتههای این مطالعه نشان داد افرادی که پیش از ابتلا به کووید-۱۹ سابقه ابتلا به بیماریهای روانی را داشتهاند احتمال اینکه به کووید-۱۹ مبتلا شوند ۶۵ درصد بیشتر از سایر افراد است.
دکتر "مکس تاکت"(Max Taquet) یکی از محققان این مطالعه گفت که این یافتهها نیاز به بررسی بیشتر دارد و توصیه کرد که ابتلا به یک اختلال روانی باید به لیست عوامل خطرناکی که میتواند از عوارض کووید-۱۹ باشد، اضافه گردد.
با افزایش شیوع این بیماری در سراسر جهان و افزایش محدودیتها و قرنطینه شدن برخی مناطق، محققان احتمال میدهند بیماری افراد مبتلا به اختلالات روانی ممکن است در پی انزوا و دوری از جامعه تشدید شود.
بیماری روانی(Mental disorder) به گروهی از بیماریها گفته میشود که با تأثیر بر تفکر و رفتار٬ باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در وی میشوند. علت بیماریهای روانی به خوبی شناخته شده نیست ولی آنچه مسلم است این است که عوامل ژنتیکی، استرسهای مختلف و نوع تعامل فرد با دیگران در ایجاد یا بروز آنها مؤثر است.
افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی از جمله این اختلالات هستند. چندی پیش محققان از مشکلات پوستی که ممکن بود در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در بدن بیماران ظاهر شود خبر داده بودند که یکی از آنها راشهای پوستی و دیگری انگشتان کووید بود.
لکههای کوچک قرمز که در سطح پوست مشاهده میشوند و به اصطلاح "ماکولوپاپیولار" یا لکه و پاپول نامیده میشوند در موارد شدید کووید-۱۹ در برخی بیماران مشاهده میشود. لکه پوستی یا ماکول بخش کوچک مسطح تغییر رنگ یافته یا ضخیم شدهای از پوست است و راش یا جوش یا دانه، بثورات موقتی بر روی پوست هستند که معمولاً با سرخی یا خارش همراه است.
علائم شبه سرماسوزک معمولاً "انگشتان کووید" نامیده میشود. سَرماسوزَک آماس دردناک بر روی نوک انگشتان دست و پا و لاله گوشها در اثر یخزدگی است."پال هریسون" (Paul Harrison) استاد روانپزشکی دانشگاه آکسفورد و رهبر این تحقیق گفت: این یافتهها نشان میدهد افرادی که از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در بردهاند بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانی قرار دارند. ما برای بررسی علل و شناسایی روشهای درمانی جدید میبایست تحقیقات بیشتری انجام دهیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند