میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم امینی، افزود: سلول های استخوانی بدن در شکل طبیعی خود شبیه لانه های زنبور است اما در این بیماری حالت سوراخ سوراخ پیدا می کند، مقدار زیادی از استخوان بدن می رود و استخوان سازی کاهش پیدا می کند. استخوان ها رفته رفته ضعیف شده و با کوچکترین ضربه و حتی عطسه و سرفه نیز شکسته می شود.
وی عوامل پوکی استخوان را ارثی، جنسیت، سن، نژاد و مصرف کورتون دانست و بیان کرد: احتمال شیوع این بیماری در زنان بیشتر است و هر چه سن بالا رود، به مراتب پوکی استخوان افزایش می کند و همچنین در نژاد سفید و آسیایی ریسک پوکی استخوان بالاتر است.
این متخصص تغذیه افزود: در صورتی که والدین و یا خواهر و برادر مبتلا به پوکی استخوان باشند، شیوع بیماری در فرد بالاتر است. البته ابتلای این بیماری به جثه و هورمون های افراد نیز بستگی دارد.
امینی اظهار داشت: وقتی هورمون های بدن بخصوص استروژن کاهش پیدا می کنند، استخوان ها ضعیف می شوند. و به همین دلیل اگر زنان بعد از یائسگی از خود مراقبت نکنند، در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند. این بیماری در مردان تدریجی است.
استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه هورمون تیروئید از عوامل دیگر پوکی استخوان است که ترشح بیش از حد آن موجب شکستگی استخوانی می شود، تصریح کرد: مصرف زیاد الکل می تواند به استخوان ها ضربه وارد کند و همچنین مصرف دخانیات ریسک بیماری را بالا می برد.
امینی در ادامه کورتون ها را عامل تخریب استخوان ها دانست که برای درمان برخی بیماری ها مصرف می شود.
وی به علایم پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: این بیماری در مراحل اولیه، علامتی ندارد اما اگر استخوان ها به مرور ضعیف تر شود، کمردرد ناشی از شکستن مهره های ریز در بدن، کوتاه ترشدن قد، قوز شدن خمیدگی و شکستگی ها سریع ظاهر می شود. یعنی استخوان با کوچکترین ضربه استخوان فرد شکسته می شود.
امینی درباره رژیم غذایی جهت پیشگیری از پوکی استخوان گفت: به طور کلی شیوه زندگی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد چون که زندگی بی تحرک باعث تشدید پوکی استخوان می شود و توصیه می کنیم ورزش هایی همچون پیاده روی، دویدن، ورزش های قدرتی و وزنه برداری و ورزشهایی که وزن بدن را تحمل می کند انجام بدهیم تا حدودی از بیماری پیشگیری شود.
استادیار گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه براساس تجربیات، عادات غذایی همراه با کاهش کلسیم به مدت طولانی، منجر به کاهش تراکم استخوان می شود و ریسک شکستگی استخوان را بالا می رود، اظهار داشت: ویتامین D نقش جذب کلسیم را دارد و توصیه می شود از سنین ۵۰ سال به بالا این ویتامین را به همراه مصرف لبنیات کم چرب، سبزی های برگی شکل سبز تیره، کنسرو ساردین، محصولات سویا برای افراد گیاهخوار و در صورت نیازبه شکل مکمل دارویی دریافت کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا