میرنیوز
دکتر حسین کیوانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین نتایج تحقیقات در مورد جهش های ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از زمانی که ویروس به کشور ما ورود پیدا کرده تا کنون جهش هایی را دیدیم که برخی از آنها شبیه جهش های سایر کشورها و برخی دیگر مختص کشور ما بوده و از جای دیگری گزارش نشده است.
وی افزود: همچنین برخی از این جهش های ژنتیکی ویروس کرونا در کشور پرتکرار بوده اند که یکی از آنها « D-۶۱۴-G »بوده که این جهش باعث می شود سرایت ویروس تشدید شود؛ لذا شاید یکی از دلایلی که ما می بینیم این ویروس با سرعت بیشتری منتشر می شود و به ازای ابتلای یک نفر در خانواده، کل افراد خانواده مبتلا می شوند به خاطر همین جهش ژنتیکی ویروس است.
این ویروس شناس با تاکید بر اینکه قدرت سرایت مهم ترین جهش ویروس در کشور است، بیان کرد: این جهش به وفور در ایران دیده می شود.
کیوانی با تاکید بر اینکه هر یک از این جهش ها یک معنی دارند و وقتی این تعداد جهش زیاد شود ممکن است لازم باشد در استرتژی تولید واکسن در نظر گرفته شوند، خاطر نشان کرد: برخی دیگر از جهش ها آنتی بادی تولید شده در بدن افراد را تحت تاثیر قرار می دهند به طوریکه ممکن است مجدد مبتلا به این ویروس شوند؛ از این رو افرادی که مبتلا شده اند نباید خیلی راحت باشند و اگر بار دوم مبتلا شوند ممکن است آنتی بادی ها از ویروس فرار کرده و فرد را دوباره درگیر کند.
به گفته وی، اگر چه تعداد دوبار ابتلا به این ویروس کم است ولی وجود دارد به همین دلیل نباید افراد خیلی به این موضوع اکتفا کنند.
وی با بیان اینکه افراد باید اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلا به ویروس را جدی بگیرند، گفت: لیست بلندی از جهش ها را تاکنون بررسی کردیم که کاملا علمی است و در اختیار مسئولان وزارت بهداشت قرار می گیرد؛ همچنین بسیاری از این جهش ها همواره در حال بررسی هستند.
کیوانی با تاکید بر اینکه جهش هایی که تاکنون بررسی کردیم را در بانک جهانی ژن قرار دادیم که در دسترس دنیا قرار بگیرد، گفت: بدین واسطه محققان می توانند برای مطالعات واکسن کرونا از این تحقیقات بهره ببرند زیرا مطالعات جامعی بوده که در ایران شده و اکنون در بانک ژن موجود است.
این ویروس شناس با اشاره به تعداد جهش های بررسی شده که به بانک ژن گزارش شده است، گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ جهش ژنتیکی ویروس کرونا را در کشور مورد بررسی قرار دادیم که مختص ایرانی ها بوده اما این امکان وجود دارد که شاید یک جهش بررسی شده در ایران در کشور دیگری مورد بررسی قرار نگرفته باشد.
وی تاکید کرد: بنابراین با قاطعیت نمی توان گفت که این ۱۰۰ جهش مختص کشور ما بوده ولی همچنان این مطالعه به صورت دینامیک انجام می شود.
کیوانی با بیان اینکه تحقیقاتی که انجام داده ایم با حمایت سازمان پدافند غیر عامل بوده است، ادامه داد: این مطالعات همچنان ادامه دارد و به صورت مرتب به اطلاعات این بانک ژن در مورد ویروس کرونا اضافه می شود.
منبع : خبرگزاری مهر
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود