میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ساینس، پژوهش جدیدی نشان میدهد که نیروی باد و انرژی زمینگرمایی، برای خنک نگه داشتن زمین کافی نیستند. حتی اگر انتقال انرژی کاملا با روشهای سازگار با محیط زیست صورت بگیرد، انتشار گازهای گلخانهای از سامانه غذایی جهان را در معرض گرما قرار خواهد داد.
پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford) در این بررسی جدید، به مطرح کردن این نکته پرداختهاند که برای پیشگیری از بروز تغییرات اقلیمی و گرمای شدید در جهان، همه بخشهای مربوط به تولید مواد غذایی باید به سرعت و به صورت قابل توجه اصلاح شوند. علاوه بر جایگزین کردن سوختهای فسیلی با سوختهای سازگار با محیط زیست، سامانه غذایی نیز به تغییر و اصلاحات نیاز دارد.
"مایکل کلارک"(Michael Clark) و همکارانش باور دارند که در صورت ادامه کارها به همین شیوه متداول، گازهای مضر به واسطه کشاورزی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۱۰۰ انتشار خواهند یافت. دیاکسید کربن، در اثر فعالیتهای بسیاری از جمله قطع کردن درختان جنگلهای گرمسیری، استفاده از دستگاههای کشاورزی و استفاده از مواد شیمیایی در کشاورزی منتشر میشود. استفاده از کودها میتواند به انتشار نیتروز اکسید منجر شود و گاوها نیز متان منتشر میکنند که یک گاز قوی گرمکننده است.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی جنگلهای آمریکا پرداختند و فرضیههای استانداردی را در مورد نحوه تاثیر رژیمهای غذایی بر بهبود شرایط اقتصادی جوامع به کار بردند. با افزایش درآمد، تمایل مردم به مصرف گوشت، لبنیات، تخم مرغ و فرآوردههای حیوانی بیشتر میشود. تولید فرآوردههای حیوانی، آثار منفی زیادی بر اقلیم و محیط زیست دارد.
پژوهشگران، پیشنهاد یک آزمایش را مطرح کردند که در آن، همه منابع انتشار گازهای گلخانهای متوقف شوند. این آزمایش، مستلزم تغییر کامل وسایل نقلیه الکتریکی، ساختمانهایی که گرمای خود را از منابع زمینگرمایی میگیرند و مواردی از این دست است. کلارک گفت: چنین شرایطی واقعا ترسناک خواهد بود.
پژوهشگران و متخصصان حوزه سیاست غذایی در حال حاضر میدانند که تولید غذا، نقش قابل توجهی در گرمای زمین دارد اما در پیش گرفتن این راهبرد جدید پیشنهاد شده، بسیار سختگیرانه و پیچیده است.
کلارک گفت: نکته خوب اینجاست که کارهای زیادی وجود دارند که میتوانیم برای برطرف کردن این مشکل انجام دهیم اما باید از هر کار، کمی انجام شود.
پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پنج راهبرد مهم مربوط به کشاورزی را بررسی کردند که از میان آنها میتوان به تقویت سریع زمینها برای کاهش جنگلزدایی و تغییر رژیم غذایی با مصرف کمتر محصولات حیوانی اشاره کرد.
هیچکدام از این راهبردها به تنهایی نمیتوانند در کاهش انتشار گرما تاثیر کافی داشته باشند اما پیشرفت همه این راهبردها در کنار یکدیگر میتواند دستیابی به هدف نهایی را ممکن سازد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند