میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ساینس، پژوهش جدیدی نشان میدهد که نیروی باد و انرژی زمینگرمایی، برای خنک نگه داشتن زمین کافی نیستند. حتی اگر انتقال انرژی کاملا با روشهای سازگار با محیط زیست صورت بگیرد، انتشار گازهای گلخانهای از سامانه غذایی جهان را در معرض گرما قرار خواهد داد.
پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford) در این بررسی جدید، به مطرح کردن این نکته پرداختهاند که برای پیشگیری از بروز تغییرات اقلیمی و گرمای شدید در جهان، همه بخشهای مربوط به تولید مواد غذایی باید به سرعت و به صورت قابل توجه اصلاح شوند. علاوه بر جایگزین کردن سوختهای فسیلی با سوختهای سازگار با محیط زیست، سامانه غذایی نیز به تغییر و اصلاحات نیاز دارد.
"مایکل کلارک"(Michael Clark) و همکارانش باور دارند که در صورت ادامه کارها به همین شیوه متداول، گازهای مضر به واسطه کشاورزی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۱۰۰ انتشار خواهند یافت. دیاکسید کربن، در اثر فعالیتهای بسیاری از جمله قطع کردن درختان جنگلهای گرمسیری، استفاده از دستگاههای کشاورزی و استفاده از مواد شیمیایی در کشاورزی منتشر میشود. استفاده از کودها میتواند به انتشار نیتروز اکسید منجر شود و گاوها نیز متان منتشر میکنند که یک گاز قوی گرمکننده است.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی جنگلهای آمریکا پرداختند و فرضیههای استانداردی را در مورد نحوه تاثیر رژیمهای غذایی بر بهبود شرایط اقتصادی جوامع به کار بردند. با افزایش درآمد، تمایل مردم به مصرف گوشت، لبنیات، تخم مرغ و فرآوردههای حیوانی بیشتر میشود. تولید فرآوردههای حیوانی، آثار منفی زیادی بر اقلیم و محیط زیست دارد.
پژوهشگران، پیشنهاد یک آزمایش را مطرح کردند که در آن، همه منابع انتشار گازهای گلخانهای متوقف شوند. این آزمایش، مستلزم تغییر کامل وسایل نقلیه الکتریکی، ساختمانهایی که گرمای خود را از منابع زمینگرمایی میگیرند و مواردی از این دست است. کلارک گفت: چنین شرایطی واقعا ترسناک خواهد بود.
پژوهشگران و متخصصان حوزه سیاست غذایی در حال حاضر میدانند که تولید غذا، نقش قابل توجهی در گرمای زمین دارد اما در پیش گرفتن این راهبرد جدید پیشنهاد شده، بسیار سختگیرانه و پیچیده است.
کلارک گفت: نکته خوب اینجاست که کارهای زیادی وجود دارند که میتوانیم برای برطرف کردن این مشکل انجام دهیم اما باید از هر کار، کمی انجام شود.
پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پنج راهبرد مهم مربوط به کشاورزی را بررسی کردند که از میان آنها میتوان به تقویت سریع زمینها برای کاهش جنگلزدایی و تغییر رژیم غذایی با مصرف کمتر محصولات حیوانی اشاره کرد.
هیچکدام از این راهبردها به تنهایی نمیتوانند در کاهش انتشار گرما تاثیر کافی داشته باشند اما پیشرفت همه این راهبردها در کنار یکدیگر میتواند دستیابی به هدف نهایی را ممکن سازد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا