میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهشگران "موسسه فرانسیس کریک"(Francis Crick Institute) و "کالج دانشگاهی لندن"(UCL) در بررسی جدیدی دریافتهاند برخی از پادتنها که در دوره ابتلا به کروناویروس توسط سیستم ایمنی به وجود آمدهاند، میتوانند کروناویروس را هدف قرار دهند و شاید بتوانند به محافظت در برابر رشته جدید کروناویروس کمک کنند.
سیستم ایمنی بدن در واکنش به عفونت ویروسی، پادتنهایی به وجود میآورد تا به مقابله با عفونت بپردازد. این پادتنها مدتی پس از عفونت در خون میمانند و در دوره پس از عفونت میتوانند دوباره با ویروس دست و پنجه نرم کنند.
پژوهشگران در این پروژه دریافتند برخی افراد از جمله کودکان، پادتنهایی در خون خود دارند که نسبت به کروناویروس واکنش نشان میدهد. آنها هنگام ابداع آزمایشهای حساس پادتن برای بررسی کووید-۱۹، به این کشف دست یافتند. سپس برای ارزیابی عملکرد آزمایشهای خود، خون افراد مبتلا به کووید-۱۹ را با خون افرادی که بیمار نبودند، مقایسه کردند. آنها دریافتند برخی از افراد که در معرض کروناویروس نبودهاند، پادتنهایی در خون خود دارند که ویروس را تشخیص میدهد. این گروه پژوهشی برای تایید یافتههای خود، بیش از ۳۰۰ نمونه را که بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ و پیش از آغاز همهگیری جمعآوری شده بودند، بررسی کردند.
تقریبا همه نمونههای جمعآوری شده، پادتنهایی را در خود داشتند که نسبت به کروناویروس معمولی واکنش نشان دادند اما بخش کمی از بزرگسالان این گروه، پادتنهایی را در خون خود داشتند که نسبت به کروناویروس جدید واکنش نشان میدادند و این موضوع به کروناویروس معمولی ارتباطی نداشت.
دکتر کوین انجی"(Kevin Ng)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهشهای ما نشان میدهند که میزان این پادتنهای متقابلی در کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. برای فهمیدن دلیل این موضوع باید پژوهشهای بیشتری انجام شوند اما این کار، کودکان را بیشتر در معرض کروناویروس قرار میدهد.
هرچه سطح بررسیهای ما در مورد کودکان بالاتر باشد، میتواند دلیل کمتر بودن شدت کووید-۱۹ را در آنها نشان دهد. هنوز هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این پادتنها از ابتلا به کروناویروس یا شیوع آن پیشگیری میکنند.
پژوهشگران، پادتنهایی را که از افراد سالم به دست آورده بودند، در آزمایشگاه بررسی کردند تا توانایی آنها را در خنثی کردن کروناویروس ارزیابی کنند. آنها دریافتند که پادتنها، پروتئین موسوم به "S2" را که از زیرمجموعههای پروتئین خوشهای روی سطح ویروس است، هدف قرار میدهند.
"جرج کاسیوتیس"(George Kassiotis)، از پژوهشگران این پروژه گفت: خوشه کروناویروس از دو بخش تشکیل شده است که کارهای متفاوتی انجام میدهند. S1 به ویروس امکان میدهد تا به سلولها متصل شود و در میان انواع کروناویروس، متفاوت است. S2 نیز به ویروس امکان میدهد تا به سلولها وارد شود.
وی افزود: پیش از این تصور میشد تنها پادتنهایی که نسبت به S1 واکنش نشان میدهند، میتوانند عفونت را متوقف کنند اما شواهد جدیدی وجود دارند که نشان میدهند برخی از پادتنها که نسبت به S2 هم واکنش دارند، میتوانند موثر باشند. این یافتهها میتوانند پایهای برای درک فعالیت پادتن باشند و به کشف واکسن کروناویروس کمک کنند.
این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود