میرنیوز

پروتکل‌های خوبی داریم ولی همیشه در اجرا با مشکل مواجه می‌شویم

پروتکل‌های خوبی داریم ولی همیشه در اجرا با مشکل مواجه می‌شویم 2020-11-02T15:33:00+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، سیما سادات لاری در برنامه طبیب در پاسخ به این سوال که منظور وزیر بهداشت از برگ برنده چیست گفت: بعد از دیدار با مقام معظم رهبری مصوبات خوبی تصویب و قرارگاه کرونا تشکیل شد، همچنین تصمیمات خوبی گرفته شده که انشاالله عزم جدی با همکاری وزارت کشور برای اجرای پروتکل‌ها شکل بگیرد، تا وزارت بهداشت با آرامش بیشتری کار کند، چون در این مدت نظارت پروتکل‌ها هم برعهده ما بود. ما حدود ۷۰۰۰ نیروی بهداشت محیطی داریم که شب و روز در صحنه هستند اما نمی‌توانند همه را پوشش دهند و این رصد نیازمند عزم ملی و فرا وزارتخانه‌ای است، لذا با این مصوبات وزرات بهداشت بیشتر می‌تواند روی کار خودش متمرکز شود.

وی ادامه داد: بحث دیگر، موضوع ساخت واکسن است که با شتاب در پیش هستیم و در تست‌های حیوانی جواب خوبی گرفتیم و به زودی وارد تست انسانی می‌شویم. همچنین بنا به دستوری که از ریاست جمهوری گرفتیم امیدواریم بتوانیم کیت‌های بیشتر آزمایشگاهی داشته باشیم تا بیماران بیشتری را شناسایی کرده و زنجیره انتقال را با ردیابی افراد و محدودیت‌های هوشمند بشکنیم، موضوع دیگر که وزارت بهداشت شدیداً روی آن متمرکز شده بحث ارزیابی دقیق مرگ‌ومیر است که همکاران ما در معاونت درمان آن را رصد می‌کنند اینکه بیماران بعد از چند روز فوت می‌کنند، علل را ارزیابی می‌کنند و آمار دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های کشور را مرتباً با هم مقایسه می‌کنند، چرا که ما باید دوباره به عقب برگردیم و ببینیم کجاها اشتباه داشتیم و راه را غلط رفتیم تا عبرت بگیریم و اما نباید ناامید شویم باید حرکت را با شتاب ادامه دهیم تا بیماری را کنترل کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص پروسه ساخت واکسن نیز اظهار کرد: این یک پروسه طولانی است، چون بحث اثربخشی و ایمن بودن آن مطرح است، لذا باید کارآزمایی بالینی با حجم نمونه‌های مختلف و در نهایت روی صدها هزار نفر انجام شود، بر فرض همه اینها اگر واکسن هم تولید شود، چندین سال طول می‌کشد که همه دنیا به واکسن دسترسی پیدا کنند، در کشور ما ۲۰ درصد می‌توانند به واکسن دسترسی پیدا کنند که زنجیره انتقال را شکست دهیم، بنابراین همچنان رعایت فاصله فیزیکی، شست‌وشوی دست‌ها، زدن ماسک و بحث تهویه هوا در اولویت است.

لاری در پاسخ به این سوال که چرا ورودی استان‌های گیلان و مازندران بسته نشد یادآور شد: محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود هوشمند است، طبق آمار قبلی بیشترین تردد در استان‌های قزوین، همدان و اراک بود، برعکس تصوری که فکر می‌کردیم مازندران باشد، اما ملاک ما شاخص‌های قرمز، زرد و نارنجی است که اینها آمار بستری‌ها و روند افزایش بیماری را نشان می‌دهند، الان مازندران و گیلان چون پیک‌های سختی را پشت سر گذاشتند یک مقدار وضعیت بهتری دارند، ما به شرایط نگاه می‌کنیم، الان بحث کسب و کار مردم هم مهم است، برای ما هم خیلی خوشایند نیست که مردم در خانه بنشینند، بنابراین محدودیت‌ها را هوشمند اعمال می‌کنیم اول ۴۳ شهرستان از هر استان اعلام شد بعد ۴۶ شهرستان و حالا ۲۵ استانی که وضعیت حادتری دارند فعلاً گیلان و مازندران ثبات بیشتری دارند.

وی در پاسخ به این سوال که طی این مدت معمولاً محدودیت‌ها درست اعمال نشده یادآور شد: در این مدت علی‌رغم اینکه همه دستگاه‌ها می‌خواستند به ما کمک کنند ما همیشه خودمان را تنها حس کردیم، من همیشه فکر می‌کنم شاید مشکل در این تغییر باور است، یعنی هنوز خیلی‌ها باورشان نشده که این فاصله‌گذاری مهم است و باید زنجیره انتقال را بشکنیم اما خوشبختانه این بار با این عزمی که می‌بینیم قرار است از ساعت ۱۲ ظهر امروز تا ۲۴ جمعه شب بحث تردد در آن ۲۵ استان اعمال شود، کنترل این بیماری احساس مسؤلیت اجتماعی می‌خواهد، خوشبختانه شاهد بودم که وزیر کشور از همه دستگاه‌ها خواسته که در خصوص الکترونیکی شدن خدمات به ما گزارش دهید.

این پزشک متخصص همچنین در خصوص هزینه تست در مراکز مختلف نیز گفت: الان در ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته ما کسانی که جز گروه‌های هدف و آسیب‌پذیر هستند به شکل رایگان تست می‌شوند، روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تا تست گرفته می‌شد که می‌خواهیم آن را به ۴۰ تا ۴۵ هزار برسانیم، این چیزی حدود شش تا شش و نیم میلیارد تومان در روز هزینه می‌برد، اما در یک سری مراکز دولتی تست بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است، در حال حاضر پیشنهادی که شورای عالی بیمه سلامت داد و در هیئت دولت مطرح است تک نرخی شدن ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان تست است که آن هنوز محقق نشده، این تست‌ها در مراکز خصوصی ۷۰۰ هزار تومان هزینه داشته اما برای بستری‌شدگان در بیمارستان‌های دولتی رایگان و برای بیمه‌شدگان در بیمارستان‌های دولتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومان است. همه حرف ما این است که تست‌های بیشتری در اختیار مراکز گذاشته و گروهای هدف را وسیع‌تر و نرخ را هم تک‌نرخی کنیم، همچنین به زودی تست‌هایی خواهیم داشت که در عرض نیم ساعت جواب را آماده کند.

لاری با اشاره به اینکه مشکل واردات واکسن آنفولانزا به دلیل مشکل تبادلات ارزی است و تحریم است، عنوان کرد: در حال حاضر ما یک طرح کووکس داریم که مشارکت ۱۸۰ کشور برای ساخت واکسن کرونا از طریق سازمان جهانی بهداشت است که قرار است ایران هم در آن مشارکت داشته باشد و باید ۱۵ درصد هزینه آن را پیش بدهیم که رئیس‌جمهور با آن موافقت کردند و متأسفانه باز هم مشکل تبادلات ارزی داریم، همچنین با کشورهایی در حال مذاکره هستیم که با انتقال دانش ساخت واکسن بتوانیم با آنها مشارکت داشته باشیم البته در کارآزمایی بالینی شرکت نمی‌کنیم. اما در خصوص مطالعات درمانی که روی داروهای مجاز باعث افتخار ماست که ایران هم در این مطالعات جهانی شرکت داشته است. همچنین با کشورهای در حال ساخت واکسن در ارتباط هستیم تا هرجایی که سریع‌تر به واکسن دسترسی پیدا کرد ما هم با آنها در ارتباط باشیم و یک گروه توسط وزیر بهداشت برای رصد این قضیه تشکیل شده است.

وی همچنین در خصوص احتمال اعلام تعطیلی در استان‌ها نیز گفت: این احتمال در تهران خیلی مطرح است، بندپی به شدت درصدد این مسئله است، اما اینها تصمیمات پیچیده‌ای است و وقتی شیوع بالا باشد احتمال هر چیزی ممکن است، البته در برخی شهرستان‌ها با اجرای همین محدودیت‌ها یک جور شهر تعطیل شده است. ما پروتکل‌های خوبی داریم ولی همیشه در اجرا با مشکل مواجه می‌شویم، به نظرم اگر بازگشایی‌ها به تدریج و با نظارت پروتکل‌ها باشد با مشکلات کمتری مواجه می‌شویم و روی این قضیه باید بیشتر کار می‌کردیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اگر کسانی مدعی ساخت داروی این بیماری هستند باید از طریق وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو وارد شود تا کد اخلاق را بگیرد و دارو مسیر علمی‌اش را طی کند، در خصوص تغییر در ژنوم این ویروس تصریح کرد: طبق تحقیقات یک نوعی از این ویروس پیدا شده که منشأ آن ایتالیاست، این ویروس جهش پیدا کرده و قدرت سرایتش به ۹ تا ۱۰ برابر رسیده و چسبندگی‌اش بیشتر شده و گفته می‌شود در کشور ما هم از آن دیده شده است.

لاری در پایان در پاسخ به این سوال که شایعاتی است مبنی بر اینکه وزارت بهداشت آمار مبتلایان و فوتی‌ها را کمتر از میزان واقعی اعلام می‌کند تصریح کرد: وزرات بهداشت سیاسی نیست، ما نسبت به سلامت مردم از خودشان حساس‌تریم، اگر هر روز آمار اعلام می‌کنیم برای این است که زنگ خطر باشد، آماری که اعلام می‌شود، تعدادی است که تست‌شان مثبت است، چون یک سری بی ما محتمل و مشکوک داریم که از روی سی تی یا علائم به کووید بستری می‌شوند اما تست مثبت ندارند، ما فقط تست مثبت‌ها را اعلام می‌کنیم، یک زمانی هم دانشگاه‌ها آمار را با تأخیر اعلام می‌کنند، در هر صورت در کشور ما حاشیه زیاد است و برخی شایعات وجود دارد که به فلان دلیل آمار را کم یا زیاد اعلام می‌کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)