میرنیوز

چالش فرآورده‌های غذایی زیرپله‌ای/ افزایش ۲۰ درصدی مصرف نان

چالش فرآورده‌های غذایی زیرپله‌ای/ افزایش ۲۰ درصدی مصرف نان 2020-11-02T13:59:48+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عزیزی در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران گفت: از چندین سال قبل سازمان غذا و دارو چراغ راهنمایی بر بسته بندی مواد غذایی قرار داده است که با رنگ قرمز، سبز و زرد وجود یه ماده غذایی که زیاده روی در مصرف آن برای انسان خطرناک است را مشخص کرده است.

وی افزود: زیاده‌روی در مصرف نمک، شکر و روغن عاملی برای بروز بیماری‌ها خواهد بود بنابراین در صورتی که نمک، شکر یا روغن در ماده غذایی زیاد باشد رنگ قرمز بر بسته بندی آن درج می‌شود. به این ترتیب رنگ زرد نشان دهنده خطر متوسط و رنگ سبز نشان دهنده سالم بودن ماده غذایی است.

وی با تاکید بر لزوم کاهش مصرف کالری اظهار کرد: اضافه وزن عاملی برای تضعیف سیستم دفاعی بدن است و با افزایش وزن احتمال ابتلاء به بیماری‌های دیابت، چربی‌خون بالا. فشارخون بالا و حتی ابتلاء به کرونا افزایش می‌یابد.

وی درباره مصرف نان در کشور گفت: مصرف نان صنعتی طی مدت اخیر ۲۰ درصد افزایش داشته است زیرا یکی از محل‌هایی که سبب شیوع کرونا خواهد شد نانوایی‌ها هستند. توصیه ما به مردم حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی در نانوایی‌ها است. بهتر است هنگام مراجعه به نانوایی با خود پارچه‌ای ببرند و نان‌ها را زمانی که داغ هستند، جمع کنند زیرا با توجه به دمای بالای نانی که از تنور درآمده، ویروسی روی نان نخواهد بود. باید توجه کرد که تعداد نانوایی‌های سنتی در کشور بالا است و اینکه هر روز قرار باشد بازرسان بهداشت محیط به نانوایی‌ها سر بزنند کار را مشکل می‌کند بنابراین بهتر است مردم و متصدیان نانوایی نکات بهداشتی و ضدعفونی را به دقت رعایت کنند تا هر چه بیشتر بتوان از گسترش این ویروس جلوگیری کرد.

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت لبنیات و کاهش مصرف این گروه غذایی در کشور گفت: متأسفانه رشد قیمت‌ها در مورد همه مواد پروتئینی و لبنیات که می‌توانند در افزایش ایمنی بدن مؤثر باشند، اتفاق افتاده است. صحبت‌ها و مکاتباتی در این زمینه انجام شده است تا در این حوزه کمک کنند اما متأسفانه با توجه به شرایط اقتصادی خاص شاید خیلی مقدور نباشد که این کار را انجام دهند. به هر حال ما باز هم پیگیر هستیم که از طرق مختلف بتوانیم به طبقاتی که درآمد کمتری دارند، کمک‌هایی شود تا بتوانند به این مواد غذایی مفید بیشتر دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال در مجلس بحث کوپن الکترونیک و… مطرح است.

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ویتامین‌ها در دوران کرونا گفت: اگر رژیم غذایی خوب باشد و از مواد غذایی متنوع استفاده شود، شاید افراد نیازی به مصرف ویتامین نداشته باشند زیرا در مواد غذایی مانند لبنیات، تخم مرغ و مغزها و… ویتامین D به اندازه کافی موجود است و از طریق مواد غذایی تأمین می‌شود البته اگر رژیم غذایی تنوع داشته باشد. هرچند باز هم این روزها توصیه می‌شود برای اطمینان بیشتر، مصرف ویتامین D به صورت مکمل و به شکل هفتگی یا ماهانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن انجام شود.

وی ادامه داد: البته غنی‌سازی نان با ویتامین D را نیز در دستور کار داریم زیرا یکی از مشکلات جامعه ما کمبود ویتامین D است و از طرفی نان هم محصولی است که همه مصرف می‌کنند. در حال آغاز پایلوت غنی‌سازی نان با ویتامین D هستیم تا در مرحله بعد به صورت کشوری این کار انجام شود.

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر محصولات غذایی وارداتی و ثبت آن‌ها در سامانه تی‌تک گفت: در زمینه مواد غذایی وارداتی کنترل جامع و کاملی وجود دارد و هیچ ماده غذایی چه به صورت فرآوری شده و چه به صورت نیمه فرآوری شده و چه به صورت ماده اولیه نمی‌تواند وارد کشور شود، مگر اینکه در سیستم تی‌تک ثبت شود. قبل از حمل به کشور آنالیزها، گواهی بهداشت و… را باید روی سامانه بارگذاری کنند و زمانی هم که به بنادر برسد، مجدداً نمونه گیری و آزمایشات کاملی انجام می‌شود و در صورتی که واجد شرایط و استانداردهای مورد لزوم بود، اجازه ترخیص می‌گیرد. در این حوزه اگر مشکلی در مواد وارداتی باشد، اصلاً اجازه واردات داده نمی‌شود و بازگشت داده و یا معدوم می‌شود.

وی تاکید کرد: در این زمینه مشکلاتی را در داخل و در حوزه تولید زیرپله‌ای و تقلبی مواد غذایی داریم که نام و نشان و مجوز هم ندارند. حال ممکن است در این گرانی و شرایط اقتصادی خاص، عده‌ای سودجو تاریخ مصرف یا انقضا را تغییر داده و یا بسته بندی‌ها را تعویض کرده و یا مواد نامرغوب به بازار عرضه کنند که این موارد به محض اینکه از سوی مردم گزارش شود و یا بازرسان در سطح عرضه با آن مواجه شوند، بلافاصله آن مراکز پلمپ و محصولات‌شان هم از سطح عرضه جمع آوری می‌شود و روی سایت سازمان هم اسامی آن شرکت‌ها اعلام می‌شود. ما از مردم می‌خواهیم که محصولات معتبر را که تمام نشان‌های استاندارد و گواهی‌های سازمان غذا و دارو را دارند و شناخته شده‌اند، استفاده کنند زیرا آن محصولاتی که شناخته شده‌اند مرتباً مورد بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند.

عزیزی با اشاره به آغاز پویشی در حوزه نشانگرهای تغذیه‌ای گفت: هدف این پویش این است که بتوانیم موضوع نشانگرهای تغذیه‌ای را به صورت گسترده به مردم یادآوری کنیم. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با همکاری تمام مراکز مرتبط و دانشگاه‌ها و یکی از اپراتورهای تلفن همراه این موضوعات را به کل مردم جامعه اطلاع رسانی کنیم تا به نشانگرهای تغذیه‌ای توجه ویژه داشته باشند و بتوانیم در راستای کاهش مصرف نمک، چربی و شکر و تشویق به مصرف غذاهای فراسودمند گام‌های مؤثری برداریم.

وی درباره تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان به سلامت در صدا و سیما گفت: لیست کالاهای آسیب رسان به سلامت هر سال به صدا و سیما و سایر مراکز مرتبط ارائه می‌شود اما تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان متأسفانه همچنان انجام می‌شوند البته نباید نادیده گرفت که برخی از این کالاها تبلیغ نمی‌شوند. ما باید حداقل محتواهای تبلیغاتی را اصلاح کنیم تا هم آن‌ها بتوانند درآمدهایی را داشته باشند و هم آگاهی که به مردم می‌رسد، نادرست نباشد زیرا برخی از ادعاهایی که در تبلیغات می‌شود، نادرست است، منجر به تشویش اذهان می‌شود و واقعیت ندارد. به این سمت رفتیم تا با تعامل بتوانیم محتواهای تبلیغاتی را اصلاح کنیم تا این موضوع مقداری سروسامان بیابد. فکر می‌کنم با تعامل می‌توانیم موفق شویم. صدا و سیما می‌تواند در حوزه فرهنگسازی غذایی به ما کمک مؤثری انجام دهد.

مدیرکل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر ادعای نادرستی در تبلیغات مطرح شود، فوراً تذکر می‌دهیم. بسیاری از این محتواها را توانستیم اصلاح کنیم و برخی از این تبلیغات را حذف کرده‌ایم.

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره شناسنامه‌دار کردن محصولات دامی و کشاورزی در راستای پایش سموم در این محصولات و ردیابی آن‌ها گفت: شناسنامه‌دار کردن این محصولات به سازمان غذا و دارو مرتبط نیست بلکه وزارت جهاد و کشاورزی باید مزارع و باغات را شناسنامه‌دار کند. ما سال‌هاست که پایش سموم را در محصولات خام کشاورزی در انواع سبزیجات و صیفی‌جات می‌سنجیم که هزینه بسیار بسیار سنگینی دارد.

وی افزود: قرار بود که همزمان با ما وزارت جهاد و کشاورزی مزارع و باغات را شناسنامه دار کند که تاکنون هشت سال از این موضوع گذشته و هنوز اقدامی در این راستا انجام نشده است. خوشبختانه طی چند ماه اخیر با وزارت جهاد کشاورزی تعامل و اعلام کردیم که حداقل مزارع و باغات بزرگی را که تولید عمده‌ای دارند، شناسنامه‌دار کنند تا وقتی در میادین نمونه می‌گیریم و سموم یا نیترات محصول بالاست بتوانیم آن را ردیابی و در جهت اصلاح اقدام کنیم. مسئولان جهاد کشاورزی نیز قول دادند که همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند. این موضوع می‌تواند به تأمین سلامت جامعه کمک کند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟

شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
2024-11-26T09:27:21+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت اب استان های شرقی توضیح داد.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
2024-11-26T09:27:20+03:30
رئیس سازمان امور دانشجویان طی حکمی مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان را منصوب کرد.

شاخص‌های بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟

شاخص‌های بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
2024-11-26T09:00:40+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت اب استان های شرقی توضیح داد.

متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود

متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
2024-11-26T09:00:39+03:30
متا پلتفرمز مالک فیس بوک در آوریل ۲۰۲۵ میلادی باید در دادگاه مربوط به اتهامات کمیسیون فدرال تجارت آمریکا(FTC) شرکت کند.

زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد

زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
2024-11-26T09:00:39+03:30
در جلسه شورای سیاستگذاری المپیاد علمی زمان و موضوعات هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی مشخص شد.

دو بیماری که سلامت زنان را تهدید می‌کند

دو بیماری که سلامت زنان را تهدید می‌کند
2024-11-26T08:34:00+03:30
یک مطالعه بزرگ نشان می دهد که دو عارضه شایع در طول سال های باروری زنان ممکن است احتمال ابتلا به بیماری جدی و مرگ زودرس را افزایش دهد.

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
2024-11-26T08:20:41+03:30
یک پژوهشگر مطالعات علم و فناوری با تشریح اصول و ضوابط جهانی استفاده از هوش مصنوعی در تولیدات علمی گفت: سوگیری و تبعیض، عدم شفافیت و تصاویر جعلی برخی نگرانی ه...

مدارک دکتری و پزشکی دانشگاه‌های آذربایجان فاقد اعتبار است

مدارک دکتری و پزشکی دانشگاه‌های آذربایجان فاقد اعتبار است
2024-11-26T08:07:19+03:30
براساس اعلام وزارتخانه های علوم و بهداشت مدارک تحصیلی دانشگاههای جمهوری آذربایجان در مقطع دکتری و رشته های علوم پزشکی نامعتبر است.

واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار

واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
2024-11-26T07:40:42+03:30
شهردار تهران گفت: یکی از رسانه‌ها یک عکسی از اطراف بیمارستان منتشر کرده بود، اما معلوم شد که این عکس برای تابستان بوده است.

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
2024-11-26T05:40:43+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح کرد.

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
2024-11-25T16:34:02+03:30
دادستان های کره جنوبی در دادگاه تجدید نظر خواستار ۵ سال زندان برای «جی لی» مدیر شرکت سامسونگ الکترونیک به دلیل ادغام بحث برانگیز شرکت هایی شدند که سلطه او بر...

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند
2024-11-25T16:20:41+03:30
مدیر تحصیلات عمومی جامعه الزهرا (س) از اعلام فراخوان ثبت نام «برنامه کوثر» استعدادهای برتر ویژه طلاب سطح دو خبر داد.

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
2024-11-25T15:54:01+03:30
دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: پیامک‌های ارسالی مبنی بر پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلاهبرداری است.

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)