میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، جلال الدین میرزای رزاز، درباره تغذیه در دوران نوزادی، اظهار داشت: تغذیه صحیح نوزاد موجب رشد بهتر او شده و اختلال در تغذیه کودک می تواند به رشد جسمی و روحی کودک صدمه بزند. والدین باید بدانند که کودکانشان به چه مواد غذایی نیاز دارند و چگونه باید نوزاد را تغذیه و برنامه تغذیه نوزاد را با افزایش تغییر دهند.
وی افزود: به طور کلی توصیه می شود در این دوران شیر مادر به مدت ۶ ماه به طور انحصاری به نوزاد داده شود و تغذیه با شیر مادر تا دو سال ادامه یابد. روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا کودکان به بیماری های عفونی و تشدید آنها می شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه به تغذیه نوزادان در ۶ ماه اول تولد اشاره کرد و بیان داشت: توجه برای تامین تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان باید قبل از بارداری با تامین تغذیه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبت های ضروری برای بارداری سالم، زایمان ایمن و حمایت های پس از زایمان جهت شروع به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر، در ۶ ماه اول به عنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران انجام شود.
رزاز با بیان اینکه تغذیه نوزاد در این دوران محدود به شیر مادر یا شیرخشک است، اظهارداشت: تغذیه با شیر مادر باید براساس تقاضای کودک تنظیم شود. مادران نباید ساعت شیردهی برای نوزاد را زمان بندی کنند. به اصطلاح رایج هر زمانی که نوزاد «نق زد و گریه کرد» باید مورد شیردهی قرار بگیرد. زمانی که نوزاد ملچ و ملوچ می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و لباس های خودش را به دهان می گیرد، مشخص می شود که احساس گرسنگی دارد و هر زمان که کودک از شیر مادر سیر شود، سینه ی مادر را رها می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و به احتمال زیاد پس از سیر شدن می خوابد.
وی گفت: شیر مادر در بهترین شرایط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای اتاق می ماند و فاسد نمی شود. شیر مادر در دمای یخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقی می ماند. مصرف سیر و پیاز طعم شیر مادر ر تغییر می دهد. بنابراین مصرف این مواد غذایی باید محدود شود. در دوران شیردهی به مادران توصیه می کنیم که با پرهیز از موادی مانند نوشابه ها و آبمیوه های پاکتی و...، طعم شیر خود را ارتقا دهند.
رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه برای معرفی مواد غذایی جامد تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجیحا ۶ ماهه نشده، تلاش نکنید. چون که معده نوزاد تا قبل از چهار ماهگی نمی تواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند. به علاوه چون گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیه ها تکامل پیدا نکرده است.
رزاز افزود: مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد می تواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی نیز در کودکان بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه در اواخر ماه چهارم، برخی کودکان ممکن است نشانه هایی از آمادگی برای خوردن مواد جامد را نشان دهند، تصریح کرد: برخی از شاخص ها عبارتند از این که نوزاد می تواند سر خود را از جلوی دهان به عقب دهان ببرد. باید به این نکته توجه داشت باشید که شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی کودک کفایت کامل تغذیه ای کودک را دارد و نیاز نیست در تغذیه کودک تا این سن از غذای کمکی استفاده کرد. تنها با تشخیص پزشک و متخصص تغذیه و در صورت رشد ناکافی نوزاد شیرخوار می توان از شیرخشک و تغذیه کمکی استفاده کرد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: بعد از مشاهده نشانه های آمادگی و پس از مشورت با پزشک اطفال، برای خوردن غذای کمکی می توانید با لعاب برنج و فرنی شروع کنید.
منبع : خبرگزاری مهر
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است
کره جنوبی روبات دوست ترین کشور دنیاست
ادعای جدید ماسک برای دسترسی ساده موبایل به اینترنت استارلینک
تغییر دو عضو شورای عالی حوزههای علمیه
امروز آخرین مهلت ثبتنام ارشد بدون آزمون دانشگاه علم و صنعت
فرصت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی آغاز شد
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»