میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینمگ، نتایج آزمایشهای بالینی روی دارویی که سرطان را هدف قرار میدهد و به جهش در ژن "KRAS" منجر میشود، نشان داده است که میتواند به کوچک شدن تومورها کمک کند.
نتایج این پژوهش، فعالیت بالینی و عوارضی جانبی قابل کنترل داروی موسوم به "Adagrasib" را که برای درمان سرطان تجویز میشود، در مورد "سرطان ریه سلول غیر کوچک" (NSCLC)، سرطان روده و تومور سرطانهایی مانند پانکراس، رحم و تخمدان نشان میدهد.
دانشمندان سعی دارند به داروهای جدیدی دست یابند که ژن KRAS را هدف قرار میدهد زیرا جهش این ژن، یکی از متداولترین دلایل بروز سرطان شناخته شده است. Adagrasib، یکی از جهشهای ژن KRAS را که "G12C" نام دارد، هدف قرار میدهد. تشخیص بیمارانی که سرطان مرتبط با این جهش را دارند، دشوارتر است و تومورها نیز نسبت به داروهای استاندارد مقاوم هستند.
داروی Adagrasib، کار خود را با اتصال به ژن KRAS در مرحله غیرفعال جهش G12C آغاز میکند و با متوقف کردن سیگنالدهی آن به سلولهای دیگر، جلوی رشد و تکثیر سلول تومور را میگیرد تا سرانجام به مرگ سلول سرطانی بیانجامد.
مهارکننده ژن KRAS تا سال ۲۰۱۸، از آزمایشهای پیشبالینی فراتر نرفته بود اما در سال ۲۰۱۸، Adagrasib در زمره داروهایی قرار گرفت که "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA)، استفاده از آن را در آزمایشهای بالینی تایید کرد. آزمایشهای بالینی این دارو، در سال ۲۰۱۹ آغاز شد.
بیمارانی که به سرطان ریه سلول غیر کوچک، سرطان روده بزرگ و دیگر سرطانهای مرتبط با جهش G12C مبتلا هستند، در فاز اول آزمایشهای بالینی موسوم به "KRYSTAL-1" مورد بررسی قرار گرفتند. با پیشرفت آزمایش، بیماران بیشتری برای بررسی، به دومین فاز پروژه اضافه شدند. همه بیماران، به سرطان پیشرفته مبتلا بودند و درمانهای استاندارد از جمله شیمیدرمانی و ایمنیدرمانی روی آنها آزمایش شده بود. در این پروژه آزمایشی، هر روز دوز مشخصی از Adagrasib به آنها داده شد.
دکتر "پاسی جانه"(Pasi Jänne)، استاد پزشکی "دانشگاه هاروارد"(Harvard University) و از پژوهشگران این پروژه گفت: ۴۵ درصد از بیماران تحت بررسی، واکنش مورد نظر ما را نسبت به دارو داشتند؛ یعنی تومور آنها تا ۳۰ درصد و بیشتر کوچک شد و در بقیه قسمتهای بدن رشد نکرد. میزان کنترل بیماری، ۹۶ درصد بود و از میان ۵۱ بیمار، ۴۹ نفر واکنش کامل نشان دادند.
پژوهشگران، عوارض جانبی دارو را نیز در بیماران مورد بررسی قرار دادند و دریافتند تنها عارضه جانبی که در بیش از یک بیمار دیده شد، کاهش سدیم خون است.
جانه ادامه داد: هیچ درمان هدفمند تایید شدهای برای بیماران مبتلا به جهش G12C وجود ندارد. هنگامی که شیمیدرمانی یا ایمنیدرمانی در بیمار شکست میخورند، گزینههای درمانی محدود میشوند. واکنش ۴۵ درصد از بیماران این پروژه نشان میدهد که Adagrasib میتواند یک درمان موثر باشد و امکان ارائه یک گزینه درمانی جدید را برای بیماران مبتلا به سرطان نشان میدهد.
دکتر "ملیسا جانسون"(Melissa Johnson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: من باور دارم که فعالیت بالینی Adagrasib در بیماران این پروژه، امیدوارکننده است. اندازه تومور در برخی از این بیماران کاهش یافت و کاهش آن ثابت بود.
پژوهشگران سعی دارند که Adagrasib را با روشهای درمانی دیگر ادغام کنند و آنها را برای درمان سرطان به کار بگیرند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی