میرنیوز
به گزارش ایسنا هر ساله حدود ۱٫۳ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به هدر میرود، نیلوفر شریف معتقد است که ممکن است بتوان با استفاده از فناوری نانو راهکاری برای مقابله با خرابی محصولات غذایی ارائه کرد. این محقق علوم غذایی که مقطع دکتری در موسسه فناوری فدرال لوزان در حال تحقیق است، معتقد است که حسگرها میتوانند ما را در کنترل محصولات غذایی را در زمان واقعی یاری کنند.
وی در این راستا در آزمایشگاه فناوری نانو در EPFL در حال ساخت حسگرهایی از جنس نانولولههای کربنی بوده و امیدوار است که برای تشخیص علائم تخریب و فساد مواد غذایی مفید باشد.
این حسگرهای بسیار کوچک در بستهبندی مواد غذایی قرار داده میشود و هنگام فاسد شدن غذا هشدار میدهد. این حسگر دادههایی را ایجاد میکند که این دادهها توسط دستگاهی تفسیر شده و بهصورت گزارشی به مصرف کننده داده میشوند تا درباره وضعیت آن ماده غذایی اطلاعات مفیدی در دست داشته باشد.
یکی از راههای نظارت بر مواد غذایی، بررسی pH آنها است که میتواند تجزیه ماده غذایی را نشان دهد به گونهای که وقتی ماده غذایی فاقد هر گونه فعالیت میکرواورگانیسمی است، ممکن است pH آن در حد خنثی باشد، اما وقتی میکرواورگانیسمها فعال شوند pH تغییر کرده و این حسگر میتواند با پایش اسیدیته محیط از وضعیت فعالیت میکرواورگانیسمها اطلاعاتی ارائه کند.
اگر pH به حد ناامن برسد، حسگر روی برچسب به مسئولان فروشگاه یا مصرفکننده هشدار میدهد که غذا برای خوردن ایمن نیست.
نیلوفر شریف در حال راهاندازی آزمایشگاهی بهمنظور انجام بخش اول پروژه سه مرحلهای خود است. او قرار است حسگرها را با گازهای مختلف آزمایش کند، سپس این حسگرها با بستهبندیها ادغام شده و در نهایت روی مواد غذایی واقعی آزمایش انجام شود.
بر اساس اعلام ستاد نانو، در یکی دیگر از پروژههای انجام شده در سوئیس در بخش مواد غذایی، از فناوری نانو در بستهبندیهای هوشمند استفاده شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا