میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، با توجه به اینکه تحمل همه نسبت به خوراکی های تند، یکسان نیست، خوب است که یک وسیله ساده و قابل حمل برای ارزیابی میزان دقیق تندی آنها وجود داشته باشد. اکنون دانشمندان دقیقا چنین ابزاری را تولید کرده اند که به گوشی های هوشمند متصل می شود.
نمونه اولیه این دستگاه که "Chilica-Pod" نامیده شده، توسط تیمی به سرپرستی پروفسور "واراکورن لیمبوت" از دانشگاه "شاهزاده سونکلا" در تایلند ساخته شده است. این دستگاه از نوارهای حسگر الکتروشیمیایی کاغذی یک بار مصرف استفاده می کند.
بعد از افزودن نمونه ای از فلفل خشک شده به یک محلول حاوی اتانول و تکان دادن و مخلوط کردن آن، قطره ای از آن مایع روی یکی از نوارها ریخته می شود. سپس "کپسایسین"(capsaicin) موجود در نمونه که ترکیبی است که باعث تند شدن فلفل می شود، وقتی با گرافن و نیتروژن موجود در نوار مخلوط می شود، اکسید می شود و جریان الکتریکی تولید می کند. بدین ترتیب هرچه غلظت "کپسایسین" بیشتر باشد، جریان بیشتری تولید می شود.
بنابراین "Chilica-Pod" با اندازه گیری قدرت جریان قادر به تعیین سطح "کپسایسین" فلفل یا خوراکی مورد نظر است. این اطلاعات سپس توسط برنامه اختصاصی این دستگاه در نمایشگر گوشی هوشمند نمایش داده می شود.
این فناوری تاکنون بر روی شش نوع فلفل آزمایش شده است که قرائت "کپسایسین" را مطابق با آنچه تجهیزات بزرگتر و گرانتر و آزمایشگاهی بدست می دهند، ارائه داده است.
این دستگاه در کنار استفاده توسط افرادی مانند مصرف کنندگان خوراکی های تند، عطاری ها و میوه فروشی ها و رستوران داران، ممکن است در تولید داروهای حاوی "کپسایسین" نیز مورد استفاده قرار گیرد، چرا که ادعا می شود که این ترکیب باعث چربی سوزی، تسکین درد و افزایش سن ابتلا به دیابت می شود.
این تحقیق در مجله ACS Applied Nano Materials منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا