میرنیوز
مجید سرسنگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی در دوران کرونا آسیب دیده و هیچ شکی در آن نیست، اظهار کرد: به هر حال دانشگاهها برای مواجه با این ویروس آماده نبودند. در گذشته بالای ۹۰ درصد فعالیتهای فرهنگی به صورت حضوری بود و پیش بینی نمیشد که حضور دانشجویان به این شکل محدود شود. کرونا بر فعالیتهای فرهنگی مخصوصاً در ۵-۶ ماهه اول تاثیر منفی گذاشت.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن بیان این مطلب که دانشگاه تهران جزو اولین دانشگاههایی بود که برای مجازی شدن فعالیتهای فرهنگی به سرعت فعال شد، افزود: در همین زمینه سامانه فرهنگی اجتماعی را طراحی کردهایم که این امکان را به همه دانشجویان و فعالان فرهنگی اجتماعی میدهد که به صورت مجازی با ما در ارتباط باشند. در گذشته دانشجویان نیاز داشتند به اداره کل فرهنگی یا تربیت بدنی به صورت حضوری مراجعه کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هدف از ایجاد این سامانه، استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات برای فراهم کردن بستری مناسب برای مشارکت دانشجویان در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، تسهیل امور تشکلهای دانشجویی، مستندسازی و ثبت فعالیتها، یکسانسازی فرآیندها، انجام امور تشکلهای دانشجویی بدون مراجعه حضوری دانشجویان و حذف مصرف کاغذ در مکاتبات اداری است.
سرسنگی تصریح کرد: هر کدام از دانشجویان دانشگاه تهران در این سامانه دارای یک کارتابل شخصی بوده و میتوانند بعد از ورود به سامانه از طریق احراز هویت مرکزی دانشگاه بسته به علاقمندی در تشکلهای دانشجویی عضو شوند. همچنین هر کدام از دبیران انجمنهای علمی دانشجویی، کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی و تشکلهای اسلامی دارای یک کارتابل حقوقی هستند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران همچنین از تشکیل کمیتهای برای بررسی فضای فرهنگی در حوزه مجازی خبر داد و گفت: این کمیته قرار است فعالیتهای فرهنگی در دوران کرونا و همچنین پساکرونا را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: پس از شیوع کرونا فعالیتهای کانونها و انجمنهای علمی و نشریات به کندی پیش میرفت اما در حال حاضر تعدادی از کانونها و انجمنهای علمی و نشریات دوباره کارشان را راه انداختهاند. دانشگاه در حوزه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی امکانی را فراهم کرده که انجمنها از طریق تالارهای گفتگوی مجازی با یکدیگر مرتبط شوند و برخی برنامهها از جمله سخنرانی و یا نشستهای گروهی از این طریق برگزار میشود.
سرسنگی بیان کرد: تشکلهای اسلامی دو دسته برنامه دارند؛ نخست برنامههای کوچک است که به صورت حضوری با حداکثر ۱۰ نفر و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود. برنامه دوم، برنامههای بزرگتری است که به صورت مجازی و از طریق زیرساختهای دانشگاه برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران همچنین از ارائه آموزشهای مجازی در حوزه تربیت بدنی و فرهنگی به دانشجویان خبر داد و گفت: در همین زمینه کارهای آموزشی را در حوزههای تربیت بدنی و اداره کل فرهنگی و اجتماعی شروع کردهایم که صورت مستمر ادامه دارد. مثلاً در حوزه تربیت بدنی احصا کردهایم که دانشجویان در دورهای که در منزل هستند چه آسیبهای جسمی در اثر بی تحرکی به آنها وارد میشود. در حوزه فرهنگی اجتماعی نیز مسائلی چون افسردگی، انزوا و مسائلی از این دست ممکن است به سراغ دانشجویان بیاید که قرار است در این راستا تولید محتوایی صورت گیرد و بر روی سایت بارگذاری شود.
وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل شرایط خاص نمیتوانیم آیین نودانشجویان را مثل سالهای گذشته برگزار کنیم، گفت: در حال تولید برنامهای هستیم که نودانشجویان بتوانند به صورت مجازی از برنامهها بهره مند شوند. برنامه دیگر این است که نودانشجویان را در قالب گروههای کوچک ۱۰ نفره به صورت داوطلب به دانشگاه بیاوریم تا با محیط دانشگاه آشنا شوند.
سرسنگی با اعلام اینکه ثبت نام باشگاه دانش آموزی امسال از آبان ماه آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: تقریباً تمام فعالیتهای باشگاه را به صورت مجازی طراحی کردهایم تا نیازی به حضور دانش آموزان در دانشگاه نباشد. در آینده جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه آیین نامه راه اندازی انجمن خانه و دانشگاه مصوب شده است، گفت: با راه اندازی این انجمن میخواهیم از ظرفیت خانوادههای دانشجویان برای رفع مشکلات مادی و معنوی دانشگاه بیشتر استفاده کنیم و همچنین از نقطه نظرات آنها در اداره دانشگاه بهرهمند شویم. این انجمن توسط خانوادههای دانشجویان مدیریت میشود. منتظر هستیم ثبت نام دانشجویان جدید انجام شود و مشخصات خانوادهها را داشته و پس از آن انتخابات را برگزار خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد