میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اثرگذاری دانشگاهها در شهر و منطقۀ خود باید در اولویت قرار گیرد.
رحیمی در ادامه سفر خود به استان خراسان رضوی از دانشگاههای فردوسی مشهد، صنعتی قوچان و تربت حیدریه بازدید کرد.
وی، در نشست با رؤسا و معاونان دانشکدههای دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه، دانشگاهی هوشمند و پیشرو در زمینه فعالیتهای پژوهشی است، گفت: دانشگاه فردوسی مشهد موقعیت بالایی در بین دانشگاههای کشور از منظر پژوهشی دارد و مسیرهای درستی را در پیش گرفته و بسیاری از برنامههایی که پیش از این در اولویت قرار داشته را به اتمام رسانده است.
وی به اهمیت چاپ مقاله در مجلات بینالمللی اشاره کرد و یادآور شد: تا زمانی که دادههای اساتید و پژوهشگران در یک بستر بینالمللی در معرض نقد و آزمون قرار نگیرد، مرجعیت علمی آن مشخص نخواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از اهتمام دانشگاه فردوسی مشهد در ایجاد و تقویت دورههای پسادکتری قدردانی کرد و یادآور شد: آئین نامه پسادکتری در ماههای آینده به عنوان یک آئین نامه کلی به تصویب خواهد رسید که سایر دانشگاههای ایران نیز براساس این دستورالعمل اقدام کنند.
وی به ابتکار دانشگاه فردوسی مشهد در استمرار تحقیقات دانش آموختگان دکتری اشاره کرد و ادامه داد: این اقدام دانشگاه فردوسی مشهد میتواند به عنوان الگو برای سایر دانشگاهها معرفی شود تا دانشجویان دکتری پس از اتمام دوره بتوانند از امکانات و ظرفیتهای دانشگاه برای ارتقای پروژههای تحقیقاتی خود بهره ببرند.
رحیمی اضافه کرد: ظرفیت پذیرش دانشجویان دکتری باید محدود شود و در مقابل باید اقداماتی انجام دهیم که دانش آموختگان دکتری در جامعه رها نشوند و ظرفیت جذب آنها در صنعت و دانشگاه فراهم شود.
وی با اشاره به برتری دانشگاه فردوسی مشهد در بین دانشگاههای شرق کشور اظهار کرد: اثرگذاری دانشگاهها در شهر و منطقۀ خود باید در اولویت دانشگاهها قرار گیرد و رسالت دانشگاه فردوسی این است که تجربیات خود را در اختیار دانشگاههای منطقه قرار دهد تا به تدریج فاصله کیفی و بازده علمی دانشگاههای استان نیز ارتقا یابد.
دکتر بهرامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز با معرفی طرح های کلان پژوهشی دانشگاه در سالهای اخیر عنوان کرد: معاونت پژوهش و فناوری براساس اکوسیستمی فعالیت میکند که ارزشهای آن براساس رهبری در جهان، تاب آوری و رفاه عمومی و اجتماعی تعریف شده است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این ارزشها، دانشگاه فردوسی مشهد سه فعالیت عمده یعنی پژوهش، نوآوری و تجاری سازی را در اولویت خود قرار داده است که نتیجه آن دسترسی به رضایتمندی برای جامعه دانشگاهیان خواهد بود.
دکتر رحیمی و هیئت همراه همچنین از پژوهشکده هوا و خورشید، آزمایشگاه رباتیک و مرکز فناوریهای پیشرفته که نمایشگاهی از طرحهای برون دانشگاهی و شرکتهای مرکز رشد در آن دایر بود، بازدید کردند.
تقویت «استاد محوری»
رحیمی همچنین در بازدید از دانشگاه صنعتی قوچان در نشست با رئیس و اعضای هیئت رئیسه و تعدادی از مدیران و اساتید هیئت علمی این دانشگاه مشارکت در تولید علم و تقویت آن در سطح داخلی و حتی بینالمللی را بسیار مهم دانست.
وی با بیان اینکه احتمالاً یکی از مشکلات شهر قوچان اشتغال است، تصریح کرد: بر همین اساس باید دانشگاه بسترسازی بهمنظور شکلگیری واحدهای فناور را انجام دهد، زیرا همین واحدها و مراکز رشد میتوانند در اشتغالزایی نقش ایفا کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تأکید کرد: زمینه مثبت دیگر دانشگاه قوچان وجود صنایع زیاد میان قوچان و مشهد است؛ در نتیجه دانشگاه میتواند ارتباط قوی و مستمر با این صنایع برقرار کند و در راستای رفع نیازهای آنها بهموازات دیگر دانشگاههای خراسان رضوی قدم بردارد.
وی در ادامه بیان کرد: این دانشگاه از نظر علمی با توجه به تعداد اعضای هیئت علمی بسیار خوب درخشیده، یعنی اساتید اینجا توانستند مقالات خوبی را باکیفیت بالا در مجلات معتبر بینالمللی چاپ کنند، اما تجهیزات متناسب با نیازهای رشتههای فنی تأمین نشده است که این بخش را باید وزارت علوم تأمین کند.
رحیمی با بیان این که دانشگاههای متعددی دارای واحد تحقیق و توسعه هستند که هم برای دانشگاه و هم برای صنعت خوب است، گفت: دانشجویان میتوانند دوره کارورزی را در همان واحد تحقیق و توسعه بگذرانند و از طرفی صنعت نیز هزینه زیادی برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه نمیکند.
وی با اشاره به اینکه تقویت «استاد محوری» یکی از برنامههای در دستور کار وزارت علوم است، بیان کرد: یکی از ضعفها در سطحبندی، درجهبندیها بود که امروز تقویت پسادکتری، توجه به دستیارپژوهی و دورههای کوتاهمدت تحقیقاتی دانشجویان دکتری در دستور قرار گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: عمده مراکز رشد دانشگاهها به کمک پارک جامع استان پدید آمدهاند و شهرها در توسعه و تأسیس آن اهتمام زیادی داشتهاند که لزوماً مالی نبوده است و با توجه به اینکه مسیر قوچان به مشهد صنعتی و پر پتانسیل است از مدیران شهر خواهش میکنم اهتمام جدی داشته باشند و ریاست دانشگاه جلسهای جدی با مدیران شهری برگزار کند زیرا در قضاوت ما در وزارت علوم، برای آینده بسیار مؤثر است.
وی تصریح کرد: دانشگاههای دولتی باید نقش مهمی در توسعه علمی و مشارکت خوبی در مقیاس بینالمللی داشته باشند. علاوه بر این در سطح منطقه در زمینه توسعه فناوری هم مشارکت داشته باشند و دانشگاهی که از این ویژگیها برخوردار شد، باید چنین نقشپذیریهایی داشته باشد.
دکتر بهشتی رئیس دانشگاه قوچان نیز در این نشست به ارائه گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه صنعتی قوچان از دانشگاههای نوپا در وزارت علوم است که از سال ۱۳۸۵ شروع به کار کرده است و در سال ۱۳۹۲ با تأیید نهایی به عنوان دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان به صورت مستقل کارش شروع شد و در ادامه تصمیم بر این شد تا به دانشگاه صنعتی قوچان تغییر نام پیدا کند.
وی ادامه داد: در بخش پژوهشی همکاران ما در سالهای گذشته فعالیتهای مطلوبی داشتهاند به طوری که تعداد تولیدات علمی به صورت سرانه از تعداد ۱۱ مقاله در سال ۲۰۱۳ به بیش از ۱۱۵ مقاله رسیده که حدود ۱۰ برابر در این شاخص رشد داشتهایم.
رئیس دانشگاه قوچان در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۰ تعداد ۲ هزار و ۲۰۱ ارجاع به مقالات اساتید این دانشگاه شده است، افزود: شاخص H ما نیز در حال حاضر ۳۷ استکه قبلاً ۱۶ بوده است و در این قسمت نیز دو برابر رشد داشتهایم.
بهشتی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش درآمدها در دانشگاههای سطح کشور، خیلی شرایط خوبی نداریم اما در دانشگاه ما همکاران دراین بخش نیز ورود داشتهاند و خوشبختانه پیشرفت ۵ برابری داشتهایم.
رئیس دانشگاه قوچان در ادامه به مقالات پراستناد و داغ این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد ۱۹ مقاله پراستناد و ۵ مقاله داغ داریم که از این جهت بعد از دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه دوم استان قرار داریم.
وی در ادامه گفت: تعداد ۱۶۸ مقاله Q1 داریم که این تعداد مقاله در استان رقم بسیار خوبی است و مقالات JCR 115 استکه با توجه به تعداد اعضای فعال هیئت علمی این دانشگاه، تقریباً شاخص بالاتر از ۲ داریم.
بهشتی با بیان اینکه چشم اندازمان این است که دانشگاه صنعتی قوچان به برترین دانشگاه صنعتی شرق کشور تبدیل شود، افزود: بخش آزمایشگاههای دانشگاه به کمک خیرین ۴ برابر افزایش داشته است و سرانه آموزشی نیز ۲.۵ برابر شده است.
در ادامه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه صنعتی قوچان، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و همچنین محوطه دانشگاه بازدید به عمل آورد.
حرکت به سمت افزایش قدرت علمی
رحیمی در ادامه سفر خود به استان خراسان رضوی ضمن بازدید از دانشگاه تربت حیدریه در نشست با اعضای هیئت رئیسه، مدیران و اعضای هیئت علمی این دانشگاه گفت: باید در راستای گسترش حوزههای فناوری و پژوهشی در دانشگاهها اهتمام نمود.
وی افزود: طرح آمایش و ساماندهی دانشگاهها در وزارت علوم مطرح و اصل طرح تصویب شده است.
رحیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از دانشگاهها انتظار کیفیت در تولید علم در سطوح بین الملل را داریم و وزارت علوم در جهتی پیش میرود که قدرت علمی خود را افزایش دهد.
دکتر فتحی رئیس دانشگاه تربت حیدریه نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی درخصوص فعالیتهای این دانشگاه و همچنین پتانسیلها و ظرفیتهای شهرستان تربت حیدریه در زمینههای کشاورزی، صنعت و معدن و تولیدات زعفران و پسته و ابریشم ارائه کرد.
رحیمی همچنین از پژوهشکده زعفران، سالنها، آزمایشگاهها و فضاهای فیزیکی و نمایشگاه پژوهشی و صنعتی محققان دانشگاه تربت حیدریه بازدید به عمل آورد.
وی در بازدید از پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه با بیان اینکه برای کیفیسازی در صنعت زعفران احتیاج به یک مؤسسه پژوهشی است که هم متشکل از تجهیزات مناسب و هم محققان دانشگاهی و کارشناسان پژوهشی است، اظهار کرد: وقتی این سه ویژگی با هم جمع شوند و مدیریت خوبی داشته باشد عملاً بهترین عامل برای کیفی سازی فعالیتها در حوزههای مختلف تولید، فرآوری و فروش زعفران است که الحمدالله در پژوهشکده زعفران تربت حیدریه فراهم شده است. بسیار ارزشمند است که جوانان دانشگاهی ایدههای خود را تبدیل به یک موضوع کسب و کار کنند و موضوع کسب و کار را تبدیل به شرکت کنند.
وی افزود: در تربت حیدریه سیاست توسعه واحدهای فناور و واحدهای نوآور و مراکز رشد علمی و فناوری مطرح است که آمادگی داریم به نوعی با مشارکت پارک جامع استان و دانشگاه تربت حیدریه و کمک مسئولان و مدیریت شهری پردیس علم و فناوری بهوجود آید.
دکتر فتحی رئیس دانشگاه تربت حیدریه نیز در حاشیه این بازدید درخصوص بهینهسازی و کیفیسازی متناسب با جدیدترین آمیزههای علمی گفت: هدف پژوهشکده ملی زعفران تربت حیدریه تنها بحث پژوهشی نبوده و جز معدودترین پژوهشکدهها در کل کشور است که علاوه بر فعالیتهای پژوهشی و رسالت اصلی که پژوهش است در حوزه فعالیتهای خدماتی، آموزشی و ترویجی به پایگاهی تبدیل شده است که مورد وثوق کشاورزان قرارگرفته و با مراجعه به این مرکز کلیه کارهای آزمایشگاهی نمونههایشان را انجام میدهند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: پژوهشکده زعفران در حوزه خدمات آزمایشگاهی، آموزشی، ترویجی و فرهنگی و اجتماعی در دوسال گذشته نقشآفرینی کرده و امیدواریم که در افق آینده این فعالیتها با قوت و قدرت ادامه پیدا کند و ماحصل همه این فعالیتها ارتقای کمی و کیفی صنعت زعفران در شهرستان تربت حیدریه باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت