میرنیوز
دکتر عباس پاک در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شرایط فعلی در آموزش عالی و آموزش به صورت غیر حضوری موضوع جدیدی نیست. اساتیدی در کشور داریم که در دانشگاههای خارج از کشور تدریس غیرحضوری دارند. بنابر این بحث آموزش غیر حضوری پیش از این نیز هم مرسوم بوده است و برخی از دانشگاههای بزرگ ما نیز از قبل زیرساخت های آموزش غیر حضوری را داشتهاند.
وی با بیان مشکلات مربوط به آموزش غیر حضوری در دوران کرونا ادامه داد: مشکلی که دانشگاهها در ابتدا با آن مواجه بودند، نبود زیرساختهای کافی اعم از نرم افزاری و سخت افزاری بود. بخش سختافزارها شامل تجهیزاتی مانند سرورها، رایانهها و شبکههای انتقال دادهها می شود و بخش دیگر شامل نرمافزارها و خدمات سرویسدهی شبکههای داخلی جهت اجرای آموزش غیر حضوری در بستر فضای مجازی است. البته در حال حاضر و با گذشت یک ترم کرونایی، دانشگاههای مختلف کشور با توجه به ظرفیتهای خود این مشکلات را تا حدودی برطرف نموده و تجهیزات لازم را فراهم کرده اند.
دکتر پاک با بیان اینکه دانشگاه بوعلی سینا همدان به سرعت در حال فراهم کردن زیرساختهای لازم برای آموزش غیر حضوری است، اظهار کرد: با فراهم شدن زیرساختهای کافی امکان بارگذاری محتواهای آموزشی تهیه شده توسط اساتید هم بصورت بر خط (آنلاین) و هم بصورت برون خط (آفلاین)، محقق شده است. ولی موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد برخی خدمات آموزشی مانند ارائه دروس عملی و خدمات غیر آموزشی و دانشجویی مانند خدمات مربوط به برخی از مراحل انتخاب واحد، حضور در آزمایشگاهها و کارگاه ها، فعالیتهای پژوهشی، دفاع از پایان نامههای تحصیلات تکمیلی و تسویه حساب دانشجویی است که هنوز برخی دانشگاهها در این زمینهها با مشکلاتی مواجه هستند.
وی با اشاره به مشکلات موجود در بحث پژوهش در دوران کرونا یادآور شد: در حال حاضر، فعالیتهای پژوهشی بدلیل عدم امکان حضور مستمر محققان و دانشجویان در آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی با کاهش مواجه شده است. البته این مشکل در سایر دانشگاههای دنیا نیز بوجود آمده است. چراکه نمیتوان فعالیتهای پژوهشی بویژه فعالیتهای آزمایشگاهی را در بستر فضای مجازی و غیر حضوری به انجام رساند. البته دانشگاهها تلاش دارند با فراهم کردن فضاها و آزمایشگاه های تحقیقاتی مطابق با پروتکلهای بهداشتی و کنترل شده تا حدودی موضوع حضور و فعالیت محققان و دانشجویان را در این شرایط فراهم نمایند که البته کار آسانی نخواهد بود.
وی با اشاره به راهکارهای موجود در بهبود آموزش عالی در دوران کرونا گفت : بخشی از راهکارها نیازمند حمایت و تامین منابع مالی است به این ترتیب که هم دانشگاهها زیرساختهای لازم از جمله سختافزارها و نرمافزارهای لازم را تامین کرده و توسعه دهند و هم این که سازمانهای متولی مانند وزات ارتباطات شرایطی را فراهم کنند تا ارائه سرویس های شبکه و خدمات اینترتی با پهنای باند و سرعت مناسب در اختیار دانشگاهها و دانشجویان قرار گیرد.
دکتر پاک با اشاره به موضوع جذب دانشجو ، ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر، وضعیت جذب دانشجویان باید بازنگری شود، گفت: بر خلاف رشتههای علوم پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برخی از رشتههای دانشگاهی توسعه نامتوازنی داده است. مثلا در استان همدان چندین واحد اقماری دانشگاهی و دولتی در شهرستانهای کوچک وجود دارد که بعضا رشتههای تحصیلی آنها با نیازهای استان و آموزش عالی کشور تناسب ندارد. بنابراین به نظر میرسد باید در موضوع جذب دانشجو و توسعه آموزش عالی بازنگری شود. در این میان با توجه به شیوع کرونا، این شرایط میتواند فرصتی مناسب برای اجرای این بازنگری باشد. بدیهی است با کاهش تعداد مراکز آموزش عالی میتوان خدمات کیفیتری در آموزش و تحقیقات ارائه نمود.
دکتر پاک با بیان اینکه جذب دانشجو باید مدیریت شود خاطر نشان کرد: ما باید با مدیریت توسعه مراکز آموزش عالی کشور، امکانات متناسب و مناسب را اختیار این مراکز قرار دهیم. در حال حاضر فرصت خوبی است که مراکز آموزش عالی که غیر کارشناسی ایجاد شدند و هماکنون هم با صندلیهای خالی مواجه هستند ساماندهی شوند. البته در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم اقدامات اولیه را انجام دادهاند،اما این اقدامات به صورت عملیاتی و اجرایی به دلیل برخی مسائل حاشیهای از جمله مسائل بخشنگری در حوزه آموزش عالی به اجرا نرسیده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک