میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر روحالله محمدعلی نژاد عمران رییس جدید مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در اولین حضور خود در جمع دانشجویان عضو مجمع کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، با بیان اینکه متأسفانه در مجامع دانشجویی کمتر با ساختار تشکیلاتی مواجه میشویم، گفت: در این حوزه دانشجویان بیشتر بر روحیه جهادی تأکید دارند و این مسیر در ساختار اجرایی نیز نفوذ میکند، من فکر میکنم نیاز است این فعالیتها تشکیلاتی دیده شود تا کار بهتر پیش برود.
وی در ادامه با بیان این که اهمیت فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها واضح و مبرهن است، یادآور شد: در دوره کرونا که فضای جامعه و به ویژه دانشگاهها آن نشاط و حضور قبل را ندارد، این فعالیتهای فرهنگی است که میتواند فضا را از رخوت ایجاد شده بیرون بکشد. در این میان فعالیتهای قرآنی و دینی میتواند نشاط معنوی مورد نیاز محیط دانشگاهی اعم از دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت علمی را ایجاد کند که اگر از این ظرفیت استفاده نشود، فضا برای فعالیتهایی که جای آن در دانشگاه نیست، باز خواهد شد.
کانونهای قرآن و عترت پیشانی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها هستند
رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اضافه کرد: کانونهای قرآن و عترت پیشانی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها هستند و با مدیرت دانشجویان فعال در این حوزه همچون مجمع کانونهای قرآن و عترت وزارت بهداشت میتوان از فضای ایجاد شده بهره لازم را برد.
علینژاد با بیان این که باید کمک کنیم دانشجویان وارد عرصه قرآن و عترت شوند، اظهار داشت: تشکیل کمیته ساختارسازی و تشکیلات در کانونهای قرآن و عترت که در ارائه گزارش مجمع بیان شد تا اندازهای دغدغه من را در این حوزه رفع خواهد کرد اما باید تلاش کنیم فعالیتهای در حال انجام دانشجویان پس از فارغالتحصیلی آنها زمین نماند و نخ تسبیح فعالیتها حفظ شود.
این مقام مسؤول یادآور شد: امیدوارم کمیته ساختارسازی و تشکیلات مجمع کانونهای قرآنوعترت وزارت بهداشت مانع از این گسست شود و ما با خاتمه تحصیلات دانشجویان فعال در حوزه قرآن و عترت، با تعطیلی و به رختکن رفتن این کانون و این حوزه فعالیتی روبه رو نشویم. به واقع امید من در فضای دانشگاهی به کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها است و همچنین در ادامه عزیزان ما در کانونهای مذهبی و دیگر کانونها نیز دیده میشوند.
وی با بیان اینکه ما آبروی خود را از قرآن گرفتهایم و اعتقاد داریم باید در این مسیر خدمت و ادای دین کرد، یادآور شد: ما باید در خدمت قرآن باشیم و از فرصت کوتاه خدمت بهره ببریم، در این مسیر اشاعه قرآن در بین دانشجویان و دانشگاههای علوم پزشکی و محیطهای درمانی نیز بسیار مهم است. این اتفاق اگر بنا است رقم بخورد از دوران دانشجویی باید شکل بگیرد به این معنا که دانشجویان متخصص، عالم و مرتبط با حوزههای قرآنی را در دانشگاهها تعلیم دهیم که این امر به اهتمام شما عزیزان شدنی است و ما نیز با همه وجود در خدمت شما هستیم.
رییس مرکز قرآنو عترت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی هدهد، گفت: جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت یکی از اصلیترین برنامههای مرکز قرآن و عترت است که باید برای برگزاری آن از توان دانشجویی استفاده کرد. به اعتقاد من سپردن کار به دست دانشجویان، موفقیت ما را در برگزاری این جشنواره بیشتر میکند. این اتفاق باید با اتحاد کانونهای قرآن در دانشگاههای علوم پزشکی و با ایجاد شورای هماهنگی متشکل از تمامی این کانونها شکل بگیرد تا این پتانسیل فرصتی برای همه باشد.
علینژاد گفت: این اتحاد در سطح کشور تحت زعامت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در کشور و با ایجاد شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت ایجاد شده است، که اعضاء در کنار یکدیگر به تقسیم کار میپردازند و تفاوتی ندارد کار توسط کدام ارگان و کانون در حال انجام است. در فضای دانشجویی نیز باید این اتحاد و همدلی میان فعالان قرآنی ایجاد شود که مهم انجام کار و نه کننده کار باشد.
تعامل میان کانونهای قرآن در دانشگاهها ایجاد شود
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه اقامه کردن امر الهی مهم است نه اینکه چه کسی بنا است کار را انجام دهد، ابراز داشت: در کنار کار تشکیلاتی، فضا برای تعامل بین کانونهای قرآن باید در دانشگاهها ایجاد شود تا برگزاری برنامههای مهمی چون جشنواره قرآن و عترت در این گستره، با تقسیم کار میان کانونهای قرانی مختلف صورت گیرد؛ به این ترتیب علاوه بر تضارب آراء و کمک به برگزاری هر چه بهتر جشنواره، برگزاری و اجرای جشنوارههای مهمی از این دست از حالت شکلی، اداری و تکراری خارج میشود.
وی اضافه کرد: جشنواره قرآن و عترت ما باید به نحوی برگزار شود که با دیگر جشنوارههایی که در سطح کشور برگزار میشوند تفاوت داشته باشد. حال سؤال این جا است که آیا اگر ما جشنواره قرآن و عترت را برگزار نکنیم توان قرآنی دانشجویان کاهش مییابد؟ پاسخ خیر است زیرا ارگانهای بسیاری این گونه جشنوارهها را برگزار میکنند بر این اساس، ما باید به دنبال برنامههای اختصاصی قرآنی برویم و این تفاوت را ایجاد کنیم.
رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت بر اهمیت تشکیل انجمنهای علمی قرآن و حدیث در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و بیان داشت: حوزه فعالیتی کانونهای قرآن و عترت بیشتر فرهنگی، تبلیغی و ترویجی است اما انجمنهای علمی قرآنی در این میان قدری علمیتر مباحث را دنبال میکنند و از فعالیتهای تبلیغی و ترویجی فاصله میگیرند. به واقع شکل گیری انجمنهای علمی قرآن و حدیث با گرایش به سمت اساتید قرآنی و اساتیدی که در رشتههای بین رشتهای فعال هستند، به ما کمک خواهد کرد تا زمینهساز حرکت عظیم کمیسیون آموزش عالی و پژوهش قرآنی با تاکید بر بهداشت و سلامت شویم.
علینژاد با بیان اینکه این مهم میتواند به تحقق مطالعات بین رشتهای کمک شایانی کند، خاطر نشان کرد: در این میان تولیدات علمی به دست آمده از این طریق، در مجلات علمی قرآنی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و به ما در تولید علم بر مبنای قرآن این گنجینه بیپایان کمک خواهد کرد.
به گزارش مفدا، در این نشست اعضای مجمع کانونهای قرآن و عترت وزارت بهداشت به بیان نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در خصوص فعالیتهای کانونهای قرآن و عترت وزارت بهداشت در کمیتههای تخصصی این مجمع پرداختند و بر فعالیت منسجم در فضای مجازی در دوران کرونا، حمایت از ایجاد بسترهای لازم فعالیت در این فضا، جذب دانشجویان به فعالیتهای قرآنی و همچنین ارایه گزارشی از فعالیتهای ایجاد شده مجمع در سال جاری پرداختند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند