میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بر اساس یک مطالعه بزرگ که چگونگی آلودگی سلولهای حیوانات مختلف به کروناویروس جدید را به رهبری محققان کالج دانشگاهی لندن(UCL) مدلسازی کرده است، حیوانات زیادی ممکن است در معرض این ویروس که عامل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ است، باشند.
این مطالعه که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، شواهدی را نشان میدهد که ۲۶ حیوان که به طور مرتب در تماس با انسان هستند، ممکن است مستعد ابتلا به این عفونت باشند.
محققان بررسی کردند که چگونه پروتئین سنبله SARS-CoV-۲ میتواند با پروتئین ACE۲ که هنگام آلوده کردن افراد به آن متصل میشود، تعامل داشته باشد.
تمرکز این تحقیق بر این بود که آیا جهشها در پروتئین ACE۲ در ۲۱۵ حیوان مختلف که آن را از نسخه انسانی متفاوت میکند، ثبات اتصال بین پروتئین ویروس و پروتئین میزبان را کاهش می دهد یا نه. اتصال به پروتئین، ویروس را قادر میسازد وارد سلولهای میزبان شود. اگرچه ممکن است ویروس بتواند حیوانات را از طریق مسیر دیگری آلوده کند، اما براساس شواهد موجود بعید است این ویروس اگر نتواند یک مجموعه اتصال پایدار با ACE۲ ایجاد کند، بتواند حیوانی را آلوده کند.
محققان دریافتند که برای برخی از حیوانات مانند گوسفندها و میمونهای بزرگ(شامپانزه، گوریل، اورانگوتان و بونوبو که بسیاری از آنها در طبیعت در معرض خطر هستند)، پروتئینها میتوانند با همان قدرتی که وقتی ویروس، انسان را آلوده میکند، با کروناویروس اتصال برقرار کنند. برخی از حیوانات مانند گوسفندان هنوز با آزمایشات عفونت مورد مطالعه قرار نگرفتهاند، بنابراین این مطالعه تأیید نمیکند که این حیوان واقعاً میتواند به کروناویروس آلوده شود.
پروفسور "کریستین اورنگو" زیستشناس ساختاری و مولکولی کالج دانشگاهی لندن و سرپرست این مطالعه گفت: ما میخواستیم به فراتر از حیواناتی که به طور آزمایشی مورد مطالعه قرار گرفته بودند، نگاه کنیم و ببینیم کدام حیوانات در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ هستند.
وی افزود: حیواناتی که ما شناسایی کردیم ممکن است در معرض خطر شیوع باشند که میتواند گونههای در معرض خطر را تهدید کند یا به معیشت کشاورزان آسیب برساند. این حیوانات همچنین ممکن است به عنوان ناقلان ویروس عمل کنند که احتمال آلودگی مجدد انسان را افزایش میدهند.
تیم تحقیق همچنین تجزیه و تحلیل ساختاری دقیقتری را برای برخی از حیوانات انجام داد تا درک بهتری از چگونگی تفاوت خطرات عفونت در گونههای جانوری داشته باشد. آنها با مقایسه یافته های خود با سایر دادههای تجربی، آستانههایی را تعیین کردند که پیشبینی کنند کدام حیوانات در معرض خطر عفونت هستند و کدام حیوانات به احتمال زیاد نمیتوانند به کروناویروس آلوده شوند.
آنها دریافتند که به نظر نمیرسد اکثر پرندگان، ماهیها و خزندگان در معرض خطر ابتلا به این عفونت باشند، اما اکثر پستانداران که آنها بررسی کردند، به طور بالقوه ممکن است آلوده شوند.
پروفسور "اورنگو" گفت: جزئیات عفونت میزبان و شدت پاسخ آن پیچیدهتر از فعل و انفعالات پروتئین سنبله با پروتئین ACE۲ است، بنابراین تحقیقات ما در ادامه به بررسی فعل و انفعالات مربوط به سایر پروتئینهای ویروس میزبان خواهد پرداخت.
یافتههای این تیم با اغلب آزمایشات انجام شده روی حیوانات زنده و موارد گزارش شده از عفونت مطابقت دارد.
محققان احتمال ابتلا را در گربههای خانگی، سگها، راسوها، شیرها، ببرها، راسوهای اهلی و میمونهای ماکاک شناسایی کردند.
پروفسور "جوآن سانتینی" زیست شناس ساختاری و مولکولی در UCL گفت: برای محافظت از حیوانات و همچنین محافظت از خود در برابر ابتلا به کووید-۱۹ از یک حیوان آلوده، ما نیاز به نظارت گسترده در حیوانات، به خصوص حیوانات خانگی و حیوانات حاضر در مزرعه داریم.
وی افزود: همچنین ممکن است رعایت اقدامات بهداشتی هنگام مواجهه با حیوانات، مانند رفتارهایی که اکنون دیگر همه ما یاد گرفته ایم، برای کاهش خطر انتقال و همچنین جدا کردن افراد آلوده از حیوانات و سایر افراد مهم باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد