میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر معصومه جرجانی در نشست دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت ضمن اشاره به مفاد آئین نامه آموزشی دورههای PhD مصوب وزارت بهداشت و ابلاغ آن به دانشگاههای علوم پزشکی، بیان کرد: دانشگاهها با توجه به جایگاه علمی خود و میزان تمایزی که مسؤولین دانشگاه برای موسسه خود قائل هستند، ضمن رعایت حداقلهای موجود در آئین نامه، شرایط ویژهای برای دفاع از پایان نامه در نظر میگیرند. بدیهی است وزارت بهداشت بر رعایت حداقلهای تعیین شده در آئیننامه دوره دکتری تخصصی مصوب شورای عالی برنامه ریزی تاکید دارد.
وی ضمن اشاره به شرایط خاص کشور از نظر اقتصادی و مشکلات تامین بودجه خریداری مواد و تجهیزات مورد نیاز اجرای تحقیقات، اظهار داشت: هم در آئین نامه جدید و هم در مصوبات اخیر شورای عالی برنامه ریزی امکان جایگزین شدن محصولات دانشی به جای مقاله فراهم شده است.
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت با بیان ضرورت جهت دهی پایان نامهها برای حل مشکلات و نیازهای حوزه سلامت، بیان داشت: دانشجویان و اساتید، طرحهای تحقیقاتی را به گونهای طراحی و برنامه ریزی کنند که علاوه بر کاهش هزینهها، محصول محور بوده و این خود میتواند همراه با مقالات با کیفیت مطلوب نیز باشد.
جرجانی در پاسخ به درخواست «پیگیری پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکتری تخصصی در ترم ۱۰»، بیان داشت: حداکثر طول دوره تحصیل دانشجویان در آئین نامه مشخص گردیده و پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان در خارج از سنوات مجاز تحصیلی طبق ضوابط و مقررات ابلاغی با تایید هیات امنای دانشگاهها است.
این مقام مسئول با بیان اینکه آئین نامه فرصت مطالعاتی به طور کلی لغو نشده است، گفت: در صورتی که انجام یک پروژه یا بخشی از پروژه تحقیقاتی به تأیید استاد راهنما در کشور امکان پذیر نباشد، دانشجو میتواند با ارائه تأیید استاد راهنما، درخواست استفاده از فرصت مطالعاتی را به معاونت آموزشی دانشگاه ارائه کرده و در صورت تأیید دانشگاه و ارسال آن به وزارت بهداشت، درخواست در کمیته تخصصی مربوطه در مرکز خدمات آموزشی بررسی و تصمیم گیری صورت خواهد گرفت.
وی با بیان توانمندیهای علمی و تخصصی موجود در داخل کشور و امکان استفاده از فرصتهای مطالعاتی داخلی، ابراز داشت: شرایط اقتصادی کشور و مشکلات موجود در تامین ارز در محدود کردن سفرهای مطالعاتی به خارج از کشور بی تاثیر نیست و بهتر است دانشجویان تا حد امکان پروژههای تحقیقاتی خود را متناسب با شرایط و امکانات موجود در کشور برنامه ریزی کنند.
جرجانی در خصوص تغییر شرایط ورود به آزمون دکتری تخصصی، ضمن تأیید اهمیت سطح زبان انگلیسی در توانمندی دانشجو در مطالعه مقالات و استفاده از منابع علمی و اطلاعاتی در مقطع دکتری تخصصی، تصریح کرد: ارزیابی سطح زبان در بخش مصاحبه آزمون دکتری مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و نمرات آزمونهای زبان ملی در کسب امتیاز بخش مصاحبه نقش دارد. در عین حال برای تقویت سطح زبان در طول تحصیل نیز میتوان برنامه ریزی کرد به نحوی که دانشجویان به سطح قابل قبولی از توانمندی برسند.
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت ضمن منطقی دانستن برخی از دلایل مطروحه در خصوص مخالفت دانشجویان با مصوبه جدید وزارت بهداشت مبنی بر پرداخت هزینه تعهدات آموزش رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع دکتری تخصصی، بیان داشت: با توجه به پیگیریهای اخیر دانشجویان و شکایات واصله، این مصوبه در حال بررسی مجدد است.
این مقام مسئول ضمن اشاره به مفاد آیین نامه آموزشی دورههای Ph.D مصوب وزارت بهداشت و ابلاغ آن به دانشگاههای علوم پزشکی تصریح کرد: دانشگاهها با توجه به جایگاه علمی خود و میزان تمایزی که مسئولین دانشگاه برای موسسه خود قائل هستند ضمن رعایت حداقلهای موجود در آئیننامه، شرایط ویژهای برای دفاع از پایان نامه در نظر میگیرد. بدیهی است وزارت بهداشت بر رعایت حداقلهای تعیین شده در آئین نامه دوره دکتری تخصصی، مصوب شورای عالی برنامه ریزی تاکید دارد.
وی ضمن اشاره به شرایط خاص کشور از نظر اقتصادی و مشکلات تامین بودجه جهت خریداری مواد و تجهیزات مورد نیاز اجرای تحقیقات، اظهار داشت: هم در آئین نامه جدید و هم در مصوبات اخیر شورای عالی برنامه ریزی، امکان جایگزین شدن محصولات دانشی به جای مقاله فراهم شده است.
جرجانی در خصوص مخالفت دانشجویان با مصوبه جدید وزارت بهداشت مبنی بر «پرداخت هزینه تعهدات آموزش رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع دکتری تخصصی بر اساس دانشجویان شهریه پرداز در پردیس های بین الملل علوم پزشکی در سال فراغت از تحصیل افراد»، ضمن منطقی دانستن برخی از دلایل مطروحه، گفت: با توجه به پیگیریهای اخیر دانشجویان و شکایات واصله، این مصوبه در حال بررسی مجدد است.
به گزارش مفدا، در ابتدای این نشست دکتر پارسایی، دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) وزارت بهداشت به مصوبه جدید وزارت بهداشت مبنی بر «پرداخت هزینه تعهدات آموزش رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد و مقاطع دکتری تخصصی بر اساس دانشجویان شهریه پرداز در پردیسهای بین الملل علوم پزشکی در سال فراغت از تحصیل افراد» اشاره کرد و خواستار لغو این مصوبه با توجه به پیگیریهای گذشته مجمع دبیران شوراهای صنفی دبیران وزارت بهداشت شد.
پارسایی شرایط فعلی دفاع از پایان نامههای مقطع دکتری تخصصی را با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور عادلانه ندانست و عدم اجرای آئین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی توسط دانشگاهها را نیز امری غیر قانونی عنوان کرد.
دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) وزارت بهداشت در ادامه در خصوص عدم پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان ترم ۱۰ دکتری تخصصی در اکثر دانشگاهها نیز شرایط موجود سیاسی و اقتصادی حاکم بر جامعه را مثال زد و بیان داشت: با توجه به مشکلات موجود در روند اجرای پایان نامهها درخواست پیگیری پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکتری تخصصی در ترم ۱۰ را داریم.
این فعال دانشجویی در خصوص فرصت مطالعاتی و شرایط فعلی آن به بیان مشکلات موجود پرداخت و حمایت و برنامه ریزی بیشتر وزارت بهداشت جهت ارائه فرصت مطالعاتی به دانشجویان مقطع دکتری تخصصی را خواستار شد.
وی همچنین با انتقاد در خصوص «تغییر شرایط ورود به آزمون دکتری تخصصی» با بیان اینکه مدرک زبان در حقیقت یک معیار در انتخاب افراد توانمند است، تسلط نسبی بر زبان را لازمه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی دانست و شرایط فعلی را ایجاد فرصتی برای ضایع شدن حق دانشجویان دیگر عنوان کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است