میرنیوز
به گزارش ایسنا، امروزه با توجه به مقاومت روزافزونی که باکتریها نسبت به آنتیبیوتیکهای مشتق از میکروارگانیسمها از خود نشان میدهند، استفاده از ترکیبات ضد میکروبی موجود در گیاهان به عنوان ترکیبهای طبیعی که اثرات کشندگی و بازدارندگی بر عوامل بیماریزا دارند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مهمترین باکتریهای ایجادکننده عفونتهای بیمارستانی اشریشاکلی است و محققان با توجه به مقاومت غالب این باکتریها به طیف وسیعی از آنتیبیوتیکها در تحقیقی اثر ضد میکروبی عصارههای مختلف گلمحمدی را بر باکتری اشرشیاکلی بررسی کردند.
در این پژوهش که توسط سپیده غلامی، عضو هیئتعلمی گروه اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی خراسان، هدیه رحیم پورجهانی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان، ندا بخش آبادی، کارشناس ارشد مهندس شیمی دانشگاه آزاد قوچان و رضا بشارتی، عضو هیئتعلمی گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام دادهاند آمده است:« این مطالعه تجربی – آزمایشگاهی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد.»
نویسندگان این مقاله میگویند:« کلیه محیطهای کشت مورد استفاده در این تحقیق شامل Mueller Hinton Agar و soy broth ( از شرکت Merck آلمان) بود. میکروارگانیسمهای مورد استفاده در این تحقیق از کلکسیون باکتری و قارچهای صنعتی ایران خریداری شد. اندام هوایی گیاه گلمحمدی در فصل بهار از ناحیه خراسان شمالی جمعآوری شد و بعد از خشککردن در سایه، به صورت پودر تهیه شد و از آنها جهت آزمایشها استفاده شد.»
پژوهشگران جهت تهیه عصاره از روش خیساندن استفاده کردند. آنها ۳۰ گرم از نمونه را در ۲۷۰ میلیلیتر آب، اتانول ۹۶درصد و استون به مدت ۲۴ ساعت خیساندند و در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد در انکوباتور قرار دادند و پس از گذشت این مدت با سانتریفیوژ صاف کردند. محققان پس ازسه بار تکرار آزمایشها حداقل غلظت مهارکنندگی گلمحمدی را تعیین کردند.
در این پژوهش آمده است:« نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره اتانولی اثر ضد میکروبی بیشتری نسبت به سایر عصارهها دارد. قطر هاله و حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره اتانولی گلمحمدی به ترتیب برابر ۲۱ mm و ۲۵ mg/ml است. عصاره آبی گلمحمدی نسبت به باکتری مورد مطالعه فاقد خاصیت ضد میکروبی بوده است.»
در این مقاله درباره روشهای بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای آبی، اتانولی و استونی گلمحمدی آمده است:« اثر ضد میکروبی عصارههای گلمحمدی به دو روش انتشار دیسک و رقت مایع مورد بررسی قرار گرفت. روش رقت مایع یک روش بسیار حساس و پیچیده است. در این روش اجزای مختلف عصاره در تماس مستقیم با میکروارگانیسمها قرار میگیرند و مشکل عدم نفوذ ترکیب در محیط کشت وجود ندارد، طوری که اگر عصارهی مورد بررسی انحلال اندکی در آب داشته باشد، باز هم به دلیل تماس مستقیم با میکروارگانیسمها، توانایی اثرگذاری بر آن را دارد.»
محققان از آزمایشهای مختلفی که در این پژوهش انجام دادهاند نتیجه گرفتند با توجه به مشخص شدن خاصیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی گلمحمدی در این پژوهش، میتوان با انجام تحقیقات بیشتر از آن به عنوان جایگزین مناسب آنتیبیوتیکها در درمان عفونتها استفاده کرد.
این پژوهش در سومین شماره یازدهمین دوره مجله علوم پزشکی خراسان شمالی منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد