میرنیوز
به گزارش ایسنا، گردشگری پزشکی از زیرمجموعه های گردشگری سلامت است و در چند دهه گذشته، روند در حال رشدی را در صنعت بهداشت، درمان و گردشگری داشته است.
با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور در بخش سلامت و فرصتهای روبهرشد و رقابت فزاینده بینالمللی در گردشگری پزشکی، این نوع گردشگری میتواند یکی از راهبرهای اصلی در جذب سرمایههای خارجی و استقلال از درآمدهای نفتی باشد.
با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهشگران جغرافیا و برنامهریزی دانشگاه اصفهان با همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، عوامل و شاخصهای اثرگذار در حوزه سیاستگذاری و قوانین در جهت توسعه گردشگری پزشکی در ایران را بررسی کردند. سیده سمیه حسینی و مسعود تقوایی؛ پژوهشگرانی بودند که در این مطالعه همکاری داشتند.
این مطالعه به صورت کمی و کیفی انجام شد. در ابتدا با جستجوی مقالات مرتبط در پایگاههای اطلاعاتی معتبر، مهمترین شاخصهای سیاستگذاری و قوانین توسعه گردشگری پزشکی استخراج شد. پژوهشگران این شاخصها به صورت پرسشنامه در اختیار خبرگان حوزه گردشگری پزشکی قرار داده و آنها را نهایی کردند. سپس با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی، این شاخصها را بر اساس اهمیت و اولویت دستهبندی کردند.
بر اساس یافتههای حاصل از این مطالعه؛ شاخصهای سیاستگذاری و قوانین توسعه گردشگری پزشکی به ترتیب اولویت عبارتاند از: قوانین مربوط به بیمههای درمانی، قوانین مربوط به خطاهای پزشکی، سیاستهای تبلیغاتی، قوانین مورد نیاز و جدید، سیاستهای مدیریتی، سیاستهای حمایتی، سیاستهای نظارتی، حفظ حریم خصوصی، تسهیل ورود وخروج و قیمتگذاری واحد.
در بررسی این شاخصها مشخص شد که قوانین مربوط به بیمههای درمانی از اهمیت زیادی برخوردار هستند و به نظر میرسد تدوین و اصلاح قوانین بیمههای درمانی برای گردشگران داخلی و تدوین راهبردهای توسعه بیمه تکمیلی و رفع موانع انتقال بیمه بینالمللی برای گردشگران خارجی از ضروریات شاخصهای حوزه قوانین و مقررات در کشور باشد.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه؛ وضع قوانین جدید به دلیل نوبودن گردشگری سلامت در کشور (نظیر اعطای مجوز ساخت بیمارستانهای بینالمللی در برخی شهرهای فعال در بحث گردشگری سلامت) ضروری است.
طبق یافتههای پژوهش؛ سیاستهای تبلیغاتی و مدیریتی در ایران نیز در حوزه گردشگری سلامت ضروری است. برای این منظور طراحی و تدوین استراتژی بازاریابی منسجم و موثر در گردشگری پزشکی نظیر ایجاد نمایشگاههای دائمی و تخصصی در حوزه گردشگری سلامت، ارائه بستههای متنوع گردشگری سلامت، اتخاذ تدابیری برای حضور فعال مراکز خدمات درمانی در کانالهای توزیع و فروش بینالمللی خدمات گردشگری و ... بسیار اهمیت دارد.
به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ برای تحقق کلیه ظرفیتهای مراقبت سلامت و برآئرده ساختن اهداف برنامه چشمانداز کشور، نتایج این مطالعه میتواند به سیاستگذاری و رفع خلا قوانین مورد نیاز کمک کند.
این مطالعه بخشی از طرح پژوهشی با عنوان «آمایش سرزمین و راهبرهای گسترش دهکده سلامت با رویکرد توسعه و گردشگری پزشکی در ایران» است و به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران دانشگاه اصفهان تعلق دارد.
نتایج این پژوهش به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تدوین و ارزیابی شاخصهای سیاستگذاری و قوانین گردشگری پزشکی در ایران» در مجله اخلاق زیستی منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است