میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فرینیوز، پژوهشگران حوزه شیمی "دانشگاه دوستی ملل"(RUDN University) روسیه، نوعی پوشش آنتیباکتریال برای محصولات غذایی ابداع کردهاند. این پوشش، برای سلامتی انسان ضرری ندارد و یک لایه نازک و غیرسمی را شکل میدهد که قابل تجزیه زیستی است. این لایه، رنگ یا طعم خاصی ندارد و میتواند ماندگاری محصولات غذایی متفاوت را بین ۲/۵ تا هشت برابر افزایش دهد.
بستهبندی غذاها معمولا از ترکیبات شیمیایی مبتنی بر پلیمرهای مصنوعی مانند پلیاتیلن و پلیپروپیلن ساخته میشوند. این مواد، برای محیط زیست مضر هستند و تجزیه آنها به زمان زیادی احتیاج دارد. بستهبندی مواد غذایی باید از غذا محافظت کند و مواد سمی که غذا را آلوده میکنند، در بر نداشته باشد. از سوی دیگر، این بستهبندی باید بدون این که ردی از خود در محیط زیست به جا بگذارد، تجزیه شود. پژوهشگران توانستند با استفاده از پلیساکاریدها، چنین پوششی را برای بستهبندی موادغذایی ابداع کنند. پلیساکاریدها، تاثیر منفی بر سلامت انسان ندارند و غیرسمی و قابل تجزیه زیستی هستند.
این پوششهای آنتیباکتریال، مبتنی بر "کیتوسان"(Chitosan) هستند. کیتوسان، نوعی پلیساکارید است که در پوسته میگو و خرچنگ یافت میشود.
پژوهشگران در این پروژه، دو نوع از مشتقات کیتوسان موسوم به "SC-Na" و "TBC" را به کار بردند. ویژگیهای آنتیباکتریال TBC، به آنتیبیوتیکهای کنونی شبیه است. به گفته پژوهشگران، نانوذرات TBC که با ماتریس SC-Na ادغام شدهاند، میتوانند یک لایه نازک تشکیل دهند که محکمتر از شکل انفرادی این ترکیبات است و اکسیژن و بخار کمتری را به داخل راه میدهد.
"آندری کریتچنکوف"(Andreii Kritchenkov)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما تلاش کردیم تا مشتقات غیرسمی کیتوسان را که ویژگیهای فوقالعاده آنتیباکتریال دارند و شبیه به آنتیبیوتیکهای تجاری هستند، ارائه دهیم. ما نشان دادیم که شاید بتوان از این ترکیبات، برای افزایش دوام و ویژگیهای آنتیباکتریال این لایه محافظ استفاده کرد. این ماده، غیرسمی است و میتواند طول عمر مواد غذایی را افزایش دهد. ما با استفاده از این ترکیب توانستیم پوششهای غذایی چندمنظوره ابداع کنیم که ویژگیهای آنتیباکتریال، محافظتی و مکانیکی بهبود یافتهای دارند.
پژوهشگران برای آزمایش این پوشش، چندین موز را به مدت ۱۰ روز در آنها پیچیدند و طی دوره آزمایشی، وزن موزها، ویتامین C آنها و سطح انتشار دیاکسید کربن را اندازهگیری کردند. این پارامترها پس از ۱۰ روز با نتایج به دست آمده از بررسی موزهایی بدون این پوشش مقایسه شد. موزهایی که در پوشش قرار داشتند، سه برابر کمتر از موزهای گروه دوم، وزن از دست داده بودند و میزان کاهش ویتامین C آنها نیز هشت برابر کمتر بود.
با توجه به نتایج به دست آمده، میتوان گفت که پوششهای مبتنی بر کیتوسان، برای محافظت از محصولات غذایی مناسب هستند.
این پوششها پس از استفاده، بدون صدمه زدن به محیط زیست تجزیه میشود.
این پژوهش، در مجله "Food Packaging and Shelf Life" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است