میرنیوز

دانشگاهی به وسعت خاکریزهای جبهه/ نبرد بی‌امان در سنگر علم و دانش ادامه دارد

دانشگاهی به وسعت خاکریزهای جبهه/ نبرد بی‌امان در سنگر علم و دانش ادامه دارد 2020-09-27T08:52:18+03:30

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: دفاع مقدس در کشور چهل ساله شد. چهل سال از روزهای اشک، خون، بدرقه، ایثار، شهادت، اسارت، نبرد و هزاران واژه‌ای که با دفاع مقدس پیوند خورده می‌گذرد. اما آیا جنگ تمام شد؟ آیا زمانی که قطعنامه پذیرفته شد جنگ به پایان رسید و یا همچنان مردمان ایران زمین در جنگی نابرابر با دشمنانی مرئی و نامرئی در جبهه‌های مختلف قرار دارند.

بسیاری از جوانان رشید این مرز و بوم از ابتدای جنگ تحمیلی، عطای دانشگاه و درس و القاب دکتر و مهندس را به لقای پر افتخار دفاع از کشور بخشیدند و پای در راه ایثار گذاشتند. «وقتی در دانشگاه خودسازی امام حسین (ع) پذیرفته شدم، صد چندان خوشحال‌تر شوید»، این جمله از وصیت نامه شهید عباس علی مددی است که بعد از کنکور عازم جبهه شد و وقتی در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی قبول شد با اصرار خانواده‌اش به دانشگاه رفت اما چندی بعد به جبهه بازگشت و در منطقه شلمچه به شهادت رسید.

شهیدحسین بهرامی دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد در خونین شهر تا آخر می‌ایستد و به عنوان فرمانده گردان رزمی در طرح «آزادسازی سوسنگرد» با طرح حفر کانال در نقاطی از سوسنگرد جهت محاصره دشمن معروف می‌شود. حسین بهرامی که شهید شد، بچه‌های مسجد پارچه‌ای بر محراب مسجد نصب کردند که این جمله نوشته شده بود؛ «حسین» شهید غریب نام آشنا».

آنچنان که دکتر علی شریعتی در مناجات خود می‌گوید: «خدایا چگونه زیستن را تو به من بیاموز، چگونه مردن را خود خواهم آموخت»، این جوانان چگونه عاشقانه مردن را آموختند.

شهید محسن وزوایی رتبه ۱ کنکور سراسری ۱۳۵۵، تحصیل در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف، شهادت در عملیات بیت المقدس، شهید محمود شهبازی دسجردی رتبه ۱۷ کنکور سراسری ۱۳۵۶، تحصیل در رشته مهندسی صنایع دانشگاه تهران، شهادت در عملیات بیت المقدس، شهید احمدرضا احدی رتبه ۱ کنکور سراسری ۱۳۶۴، تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهادت در عملیات کربلای ۵، شهید محمدحسین اوحدی رتبه ۳ کنکور سراسری، تحصیل در رشته مهندسی ساختمان صنایع دانشگاه تهران، شهادت در عملیات والفجر و شهید مهران بلورچی رتبه ۵ کنکور سراسری ۱۳۶۳، تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک دانشگاه تهران، شهادت در شلمچه تنها قطره‌ای از دریای دلاوران میهن هستند.

آمار شهدای دانشجو نشان می‌دهد در زمان دفاع مقدس ۲۶۰۸ دانشجو به شهادت رسیده‌اند، نسلی که پای در راه دفاع از مرز و بوم و کیان کشور گذاشتند و علیرغم سرآمدی در علم و دانش، جان خود را در راه کشور و اسلام فدا کردند.

اما امروز که چهل سال از پایان جنگ فیزیکی و سنگر پشت خاکریزهای دشمن مرئی می‌گذرد، جوانان در جبهه نامرئی می‌جنگند. جنگی نابرابر که در عرصه‌های علم و فناوری هر روز خاکریز جدیدی را رونمایی می‌کند.

از جبهه جنگ علم و دانش هسته‌ای که شهیدانی همچون شهید مسعود علیمحمدی، شهید مجید شهریاری، شهید داریوش رضایی نژاد و شهید مصطفی احمدی روشن را به کشور تقدیم کرده است تا جبهه تحریم‌ها که موجب شده است هر روز توانمندی جدیدی را برای رفع نیازهای کشور، به نمایش گذاشته شود.

جلیل دارا، رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش دانشگاهیان در دفاع مقدس می‌گوید: اکنون شرایط ایجاب می‌کند، دانشگاهیان و اساتید نگاه جهادگونه به حل مسائل جامعه داشته باشند. ما اکنون در وضعیت جنگ اقتصادی هستیم.

وی می‌گوید: آنچه مسلم است جمهوری اسلامی این ظرفیت، نخبگی و پیشرفت علمی و تکنولوژیک را دارد و اگر جایگاه ایران را در منطقه بررسی کنیم ایران از نظر پیشرفت علمی و تولیدات علمی رتبه یک را دارد اما بحث این است که اساتید ما ماموریت دارند که بایستی اقدام کنند و آن هم نگاه حل مسئله داشتن به پدیده‌ها است، اگر جامعه دانشگاهی ارتباط جدی با تصمیماتی که در حوزه اجرایی اخذ می‌شود داشته باشد، بهتر به رفع مشکل کمک کند.

دارا تاکید می‌کند: در زمان جنگ ایجاب می‌کرد دانشگاهیان برای تامین امنیت و حراست، با حضور در جبهه دشمن متجاوز را از کشور برانند و اکنون شرایط ایجاب می‌کند، دانشگاهیان و اساتید نگاه جهادگونه به حل مسائل جامعه داشته باشند. ما باید سعی کنیم مسیر تولید علم را به سمت حل مساله ببریم، اگر مسیر تولید علم به سمت حل مساله رفت؛ تحریم را پشت سرگذاشته و در سطح منطقه و در سطح نظام بین الملل به لحاظ اقتصادی جایگاه خوبی برای خودمان ترسیم می‌کنیم.

در زمان جنگ ایجاب می‌کرد دانشگاهیان برای تامین امنیت و حراست، با حضور در جبهه دشمن متجاوز را از کشور برانند و اکنون شرایط ایجاب می‌کند، دانشگاهیان و اساتید نگاه جهادگونه به حل مسائل جامعه داشته باشند وی خاطرنشان می‌کند: احساس می‌شود دانشگاه ما تولید علم می‌کند ولی این تولید علم مسیر صحیح خود را در جهت حل مساله پیدا نکرده است، منظورم این است که دانشگاهیان و اساتید بیشتر علم‌شان را اجتماعی کنند و دغدغه اجتماعی کردن علم باید باشد. دولتمردان هم باید توجه جدی و استفاده بهتری از نخبگان و اساتید دانشگاه داشته باشند و هم مسیر تولید علم در جهت حل مساله باشد.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های تهران تاکید می‌کند: اکنون همان طور که در زمان دفاع مقدس جنگ ما به نوعی جنگ نابرابر بود یعنی کشورهای دیگر پشت کشور متجاوز آن زمان عراق و فردی به نام صدام جمع شدند تا ایران را تسلیم کنند و از آرمان‌هایی که انقلاب و حضرت امام راحل به دنبال آن بودند به عقب برانند، الان هم دشمنی با آن زمان یکی است، دشمنی با گفتمان انقلاب اسلامی است منتهی آن زمان علاوه بر تحریم، دشمن به دنبال تصرف کشور و به دنبال تجاوز نظامی بود ولی اکنون جمهوری اسلامی به جایگاه و توانمندی رسیده است که دشمن احساس می‌کند هرگز نمی‌تواند به لحاظ به خطر انداختن امنیت کشور از حیث نظامی و تصرف کاری کند بنابراین اکنون جنگ، جنگ اقتصادی است.

دکتر حسن سالاریه معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان نیز با یادآوری نقش نخبگان در دفاع مقدس می‌گوید: در حقیقت همه شهدای گرانقدر با تعریف بنیاد ملی نخبگان و سند راهبردی کشور در امور نخبگان، نخبه هستند؛ زیرا نخبه فردی است که به اوج اثربخشی در راه خدمت به جامعه و کشور رسیده و طبیعتاً هیچ اوجی بالاتر از جان فشانی در راه وطن نیست.

سالاریه با اشاره به اینکه تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به نام شهدا مزین شده است می‌گوید: شهید بابایی، شهید وزوایی، شهید احمدی روشن، شهید رهنمون، شهید تهرانی مقدم، شهید شهریاری، شهید چمران، شهید احدی و شهید صیاد شیرازی از جمله نام‌هایی هستند که تسهیلات ویژه دانشجویان، دانش آموختگان برتر دانشگاهی، حمایت از جذب نخبگان و مستعدان در دانشگاه‌ها و حمایت از دوره پسا دکتری و حمایت از طرح سربازی دانش آموختگان برتر به نام این بزرگواران مزین شده‌اند.

معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان یادآور می‌شود: این شهدا هر کدام سوابق نخبگانی ارزنده‌ای قبل از شهادت خود داشته‌اند و در دوران دفاع مقدس هم نقش‌های بسیار مهم و کلیدی را ایفا کرده و در نهایت به درجه رفیع شهادت که اوج نقطه اثربخشی است نائل آمدند. لذا از این حیث الگوهای ارزنده‌ای برای ما و همچنین دانشجویان و دانش آموختگان کشور هستند.

وی می‌گوید: بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس از بین دانشجویان برجسته دانشگاه‌های کشور بودند که باید همواره رشادت‌ها و جان فشانی آنها سرلوحه مسیر نخبگان و مستعدان دانشگاهی قرار بگیرد، به طور نمونه شهید قجه ای، شهید پیچک، شهید زین الدین، شهید حسن باقری، شهید وزوایی و بسیاری دیگر از جمله فرماندهان رشید سپاه اسلام بودند که سنگر دفاع از اسلام و کشور را در برهه‌ای از زندگانی دانشجویی خود به سنگر علم ترجیح دادند و بعد از به جا گذاشتن ماندگارترین اثر زندگی خود به فوز شهادت نائل آمدند.

بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس از بین دانشجویان برجسته دانشگاه‌های کشور بودند که باید همواره رشادت‌ها و جان فشانی آنها سرلوحه مسیر نخبگان و مستعدان دانشگاهی قرار بگیرد همچنین حجت الاسلام محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است جنگ و دفاع مقدس یک فرصت بود؛ دفاع ۸ ساله مقدس فرصت‌های فراوانی را در اختیار ما قرار داد، جنگ توانست انسان‌های مومن، مجاهد، مخلص، جهادگر و معنوی را تربیت کند. اگر می‌خواستیم این تربیت را به صورت کلاسیک اجرایی کنیم، هرگز نمی‌توانستیم انسانی‌های عجیب و غریبی مثل شهیدان تاریخ تربیت کنیم و دوران دفاع مقدس یک دستگاه تربیتی معنوی بر کشور و حتی کل جهان شد.

شریفانی در گفتگو با مهر می‌افزاید: یک نمونه از این انسانی‌ها حاج قاسم سلیمانی بود که تحول عظیمی در کشور ایجاد کرد. جنگ فرصتی بود برای فرهنگسازی جهاد، ایثارگری و مقاومت. اگر می‌خواستیم این فرهنگ‌ها را که اقتضای ذاتی نظام اسلامی در برابر نظام سلطه است بسازیم، هیچ وقت نمی‌توانستیم به خوبی دوران دفاع مقدس این فرهنگ‌ها را ایجاد کنیم. جنگ در واقع فرصتی برای تثبیت نظام بود.

وی خاطرنشان می‌کند کرد: جنگ باعث شد تمام کشورهای رقیب و نظام سلطه در سر تا سر عالم باور کنند که حکومت اسلامی و نظام اسلامی برای خودش هویت اصیل پیدا کرده و جایگاه خود را در دنیا تثبیت کرده است؛ وقتی ۳۰ کشور دنیا در برابر یک ملت مقاوم و فداکار می‌ایستند و این کشور اجازه نمی‌دهد حتی یک وجب خاکش به دست دشمن بیفتد، یک درکی برای هویت این نظام را در ذهن آنها تثبیت کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه فرم و شکل جنگ تغییر یافته و دشمن از طریق تحریم‌های ظالمانه به مقابله با کشورمان برخاسته است، تاکید می‌کند نظام دانشگاهی ما باید به شکل نوین و به روز دستاوردهای ۸ ساله دفاع مقدس و همچنین جنگ‌های بعدی از جمله همین جنگ تحریمی را برای دانشجویان به نمایش بگذارد و در این زمینه لازم است در حوزه آموزشی متون درسی و پیوست‌ها در حوزه جنگ، مقاومت، شهادت و ایثار با ادبیات جوان امروزی برای دانشجویان بیان و تدریس شود.

اکنون دستیاران و دانشجویان همانند سنگر دفاع مقدس، لباسی که برای مقابله با کرونا به تن می‌کنند همانند گذشته مقدس است و جان خود را برای سلامت مردم به خطر می‌اندازد. این موضوع نشان داد که روحیه دفاع از مردم همچنان در میان جوانان باقی است دکتر حسن زائری لطف مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت نیز بر این باور است که دانشجویان امروزی در عرصه‌های جدید دفاع از میهن درخشیده‌اند. وی می‌گوید: در زمان دفاع مقدس بحث دفاع از میهن مطرح بود و حضور فیزیکی تمام اقشار با یک بسیج ملی در کشور شکل گرفته بود. بعد از جنگ تحمیلی، عرصه جنگ در کشور ما متفاوت شد و با تحریم‌هایی که بر کشور تحمیل شد، دفاع از خاک میهن به عرصه علم و فناوری و جهاد در راه پیشرفت منتقل شد.

زائری لطف اضافه می‌کند: بسیاری از دانشجویان پزشکی در زمان جنگ، در جبهه‌های نبرد حضور پیدا می‌کردند و به دفاع از میهن می‌پرداختند و خدمات پزشکی هم ارائه می‌کردند. همان دانشجویان دیروز به استادان امروز بدل شده‌اند و همان دفاع را در دانشگاه ادامه می‌دهند. در این زمان هم بسیاری از دانشجویانی را داریم که درست است که شرایط جبهه و جنگ را درک نکرده‌اند اما به خوبی در دوران کرونا نشان دادند که مانند جوانان آن زمان که وظیفه خود می‌دانستند که جان شان را در معرض خطر قرار دهند، اینها هم به عرصه نبرد با ویروس وارد شدند، با اینکه می‌دانستند که جان شان در خطر است.

وی با اشاره به حضور برترین‌های دانشگاهی در زمان دفاع مقدس و اکنون می‌گوید: در زمان جنگ تحمیلی برترین‌های دانشگاه‌ها به جبهه‌ها می‌رفتند و به طور نمونه شهید احدی نفر اول کنکور پزشکی بود که با وجود قبولی در این رشته، دفاع را به دانشگاه ترجیح داد. در زمانه کرونا هم که جنگی همه جانبه علیه تحریم و ویروس در جریان است، دانشجویان رتبه‌های برتر دانشگاه‌های علوم پزشکی هم نشان دادند که پای کار دفاع از سلامت مردم هستند و دغدغه حفظ سلامت مردم را دارند.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت خاطرنشان می‌کند: اکنون دستیاران و دانشجویان همانند سنگر دفاع مقدس، لباسی که برای مقابله با کرونا به تن می‌کنند همانند گذشته مقدس است و جان خود را برای سلامت مردم به خطر می‌اندازد. این موضوع نشان داد که روحیه دفاع از مردم همچنان در میان جوانان باقی است. دانشجویان امروز پر از ایده‌هایی هستند که روحیه دفاع از میهن را با جدیت دنبال می‌کنند و همچنان قلب شان برای کشور می تپد.

جنگ تمام نشده است! این جمله آشنای این روزها است. جنگی که این بار نه تنها در جبهه جنوب و غرب کشور بلکه در جای جای جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد. جنگی نامرئی از فضایی، هسته‌ای، بیوتکنولوژی، فضای مجازی، فناور های جدید و نوظهور که عزمی راسخ را این بار در خاکریز علم و دانش می‌طلبد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
2024-11-25T16:34:02+03:30
دادستان های کره جنوبی در دادگاه تجدید نظر خواستار ۵ سال زندان برای «جی لی» مدیر شرکت سامسونگ الکترونیک به دلیل ادغام بحث برانگیز شرکت هایی شدند که سلطه او بر...

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند
2024-11-25T16:20:41+03:30
مدیر تحصیلات عمومی جامعه الزهرا (س) از اعلام فراخوان ثبت نام «برنامه کوثر» استعدادهای برتر ویژه طلاب سطح دو خبر داد.

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
2024-11-25T15:54:01+03:30
دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: پیامک‌های ارسالی مبنی بر پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلاهبرداری است.

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:21+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
2024-11-25T11:27:20+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل کمبود پزشک متخصص را بی ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی دانست.

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
2024-11-25T11:27:20+03:30
محققان چینی یک اسلحه خودکار برای پهپاد ابداع کرده اند و به این ترتیب فناوری جنگ افزاری های بی سرنشین را توسعه داده اند.

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
2024-11-25T11:27:19+03:30
در نخستین نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه‌های جدیدی برای بهبود خدمات تغذیه دانشگاه معرفی شد تا رضایت دانشجویان افزایش یابد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:01+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:00:43+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان
2024-11-25T10:47:22+03:30
به تازگی نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک پوشش قند مانند روی نانوذرات داروی ضدسرطان را بهبود بخشید.

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
2024-11-25T10:47:22+03:30
«گروه اطلاعات تهدید گوگل» (Google’s Threat Intelligence Group)  شبکه ای از شرکت های مرتبط با چین را از نتیجه جستجوهایش حذف کرده زیرا سرویس ها و وب سایت های ا...

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
2024-11-25T10:47:21+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای این که مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قا...

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند

اتحادیه‌ها بازوی تصمیم‌سازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
2024-11-25T10:47:21+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، بر لزوم تقویت هویت جمعی و نوآوری در اتحادیه‌ها تأکید کرد و خواستار برگزاری جلسات منظم و کارآمد برای افزایش تأثیرگذاری آ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)