میرنیوز
به گزارش ایسنا، در آخرین روز شهریور ماه سال جاری، ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی با در حوزه ازدیاد برداشت میان شرکت ملی نفت ایران و چندین دانشگاه کشور امضا شد.
دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، سهند تبریز، شیراز، صنعت نفت، آزاد اسلامی، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد، پژوهشگاه صنعت نفت، علموصنعت، صنعتی اصفهان و خلیج فارس قرار است با همکاری شرکت ملی نفت ایران تولید نفت و گاز را افزایش دهند. به گفتهی مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت، ارزش کل قراردادهای واگذار شده از سوی شرکت نفت به دانشگاهها بالغ بر ۱۰۰۸ میلیارد تومان و ۵۰ میلیون یورو است.
اما این نخستین بار نیست که دانشگاهها به کمک صنعت نفت کشور میآیند. به گفتهی وزیر نفت، سابقهی این همکاری بیش از ۲۰ سال است. در سال ۱۳۹۶، برای سومین بار قراردادهای پژوهشی میان وزارت نفت و دانشگاهها منعقد شد. این قراردادهای تحقیقاتی که در حوزه اکتشاف منعقد شده بود، حجمی معادل ۱.۵ میلیون یورو داشت. در این سری از قراردادها، دانشگاه شهید بهشتی قرارداد «توسعه فناوریهای نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر مدلسازی هیدروکربوری حوضه رسوبی در ناحیه دزفول شمالی»، دانشگاه فردوسی مشهد قرارداد «توسعه فناوری بهبود تصویرسازی زیرسطحی در اکتشافات منابع هیدروکربوری در حوضه رسوبی کوپه داغ» و دانشگاه خوارزمی قراردادی با عنوان «توسعه فناوریهای سنگهای کربناته شکافدار در ناحیه دشت آبادان» را به امضا رساند.
علاوه بر آن، دانشگاه صنعتی شاهرود قرارداد «کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربوری و فناوریهای نوین حفاری و مهندسی نفت در چاههای اکتشافی» و دانشگاه شهید چمران اهواز قراردادی با عنوان «توسعه فناوریهای نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشت آبان» را با وزارت نفت منعقد کرد.
با امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی در روز دوشنبه ۳۱ شهریورماه، کل دانشگاههای نفتی کشور همکار شرکت ملی نفت شدند و به گفتهی وزیر نفت اکنون ۵۰ درصد از نفت کشور تحت پوشش این پژوهشها قرار دارد. این قراردادها شامل ۱۱ میدان نفتی و دو میدان گازی است.
با توجه به گفتههای مدیرعامل شرکت ملی نفت، در این پروژهها ایجاد ارتباط بین دانشگاه های داخل و خارج از کشور نیز مدنظر قرار گرفته است.
طی امضای این قراردادها، مطالعه میدان نفتی مارون به منظور افزایش ضریب برداشت نفت از این منبع مهم نفتی به دانشگاه صنعتی اصفهان سپرده شد و دانشگاه خلیج فارس طی قراردادی ۱۰ ساله مجری طرح پژوهشی افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی نوروز شد. انجام تحقیقات درخصوص افزایش میزان استحصال نفت از این میدان نفتی و ارائه طرح های جدید در راستای توسعه این میدان نفتی از وظایف دانشگاه خلیج فارس در این قرارداد است.
علاوه بر آن، دانشگاه شهید چمران نیز مسئول اجرای پروژه مطالعاتی میدان گازی تنگ بیجار شد.
بر اساس آن چه در این قراردادها آمده است، مطالعات میدان دورود به دانشگاه علم و صنعت ایران، میدان یادآوران به دانشگاه تهران، میدان پارس جنوبی به دانشگاه صنعتی شریف، میدان رگ سفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان اسفند به دانشگاه شیراز، میدان خشت به دانشگاه آزاد اسلامی و میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار شده است.
هر چند که گزارش دقیقی از نتایج همکاریهای گذشتهی وزارت نفت با دانشگاهها و پژوهشگاهها رسانهای نشده است اما به نظر میرسد امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی این وزارتخانه با دانشگاهها گام موثری برای پیوند علم و صنعت در کشور باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند