میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یکی از چالش های بزرگی که کادر درمان در خلال این همه گیری جهانی با آن روبرو هستند، شناسایی بیماران مبتلا به کووید-19 است که بیشتر در معرض خطر ابتلای شدید و مرگ ناشی از آن هستند.
بیماری کووید-19 قطعاً برای افراد مسن یا کسانی که از قبل با بیماری های زمینه ای روبرو بوده اند، خطرناک تر است، اما این گفته باعث نمی شود که یک بیمار 96 ساله جان سالم به در نبرد یا یک جوان 21 ساله جان خود را از دست ندهد.
اکنون تیمی از محققان بیمارستان عمومی ماساچوست به دنبال یافتن راهی برای کمک به پزشکان در ارزیابی بهتر بیمارانی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به شدیدترین تاثیرات بیماری کووید-19 از جمله مرگ قرار دارند.
محققان نمونه خون 14 هزار و 641 بیمار را که در اوایل سال جاری میلادی یر اثر ابتلا به کووید-19 در بیمارستان های بوستون بستری شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. برنامه آنها مطالعه دقیق نمونه ها برای شناسایی الگوهای مولکولی خاصی بود که بتواند شدت بیماری را در افراد پیش بینی کند. محققان قبل از بررسی نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون، ابتدا به نشانگرهای زیستی جمع شده در معمول ترین آزمایش خون پرداختند.
"جاناتان کارلسون" یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: ما تعجب کردیم که یک آزمایش استاندارد و ساده خون که اختلاف اندازه گلبول های قرمز خون را تعیین می کند -به نام عرض توزیع گلبول های قرمز یا RDW- بسیار با مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا ارتباط دارد و این ارتباط همچنان با سایر عوامل خطر شناسایی شده مانند سن و بیماری های زمینه ای نیز برقرار است.
RDW یک معیار متداول است که در بیشتر آزمایشات استاندارد شمارش گلبول های قرمز اندازه گیری می شود. این مطالعه جدید نشان داد بیمارانی که هنگام پذیرش RDW بالایی نشان می دهند، 2.7 برابر بیشتر احتمال دارد که بر اثر ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست بدهند. RDW بالا همچنین به طور قابل توجهی با مرگ و میر در بیماران جوانتر مرتبط بود.
این مطالعه همچنین خاطرنشان می کند بیمارانی که RDW آنها طی بستری شدن در بیمارستان افزایش می یابد، به احتمال زیاد عواقب بدتری از این بیماری را متحمل می شوند. محققان می گویند این نشان می دهد که RDW می تواند یک نشانگر زیستی مفید برای پیگیری پیشرفت بیماری هنگام بستری در بیمارستان باشد.
طی چند ماه گذشته تعدادی از مطالعات مشابه منتشر شده است که در آن به بررسی نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون می پردازد تا بیماران دارای بیشترین احتمال خطر مرگ یا بیماری شدید را شناسایی کند. بسیاری از محققان از الگوهای خاص نشانگرهای بیولوژیکی خون استفاده کرده اند. با این حال، جمع آوری و اندازه گیری بسیاری از این نشانگرها به اندازه اندازه گیری RDW ساده و رایج نیست.
این یافته نیاز به کسب اعتبار بیشتری با آزمایش روی گروه های وسیعتری از بیماران دارد، اما در صورت تأیید، یک آزمایش خون ساده می تواند یک روش مفید برای تشخیص آن دسته از بیماران مبتلا به کووید-19 باشد که به مراقبت های بیشتری نیاز دارند.
این تحقیق جدید در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد