میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، در بیست و چهارمین نشست از سلسله نشستهای علم و جامعه مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، کتاب «جستارهایی در آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران» که توسط مؤسسه تهیه و منتشر شده، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
حسین میرزائی رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در توضیح روند تهیه و انتشار کتاب «جستارهایی در آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران» گفت: جهانی که از آغاز پاندمی کرونا با آن درگیریم، جهان دیگری است که تغییرات زیادی ناگهان بر آن تحمیل شده است و در ساحتهای مختلف در یک وضعیت ویژه قرار داریم؛ لذا از همان آغاز بحران، این سوال به طور جدی در مؤسسه مطرح شد که چه باید کرد و ما چه می توانیم بکنیم؟
وی ادامه داد: در پاسخ به این دغدغه، بررسی وضعیت آموزش عالی و علم در بحران کرونا را خدمت اساتید، طرح بحث کردم که با استقبال خوبی مواجه شد و قرار شد نظرات و دغدغه های صاحبنظران را در قالب جستارهایی با هم در میان بگذاریم.
رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد: اساتید در ایام تعطیلات نوروز به تامل و تدوین جستارهای خود پرداختند و از دیدگاه های مختلف به این سوال پاسخ دادند که بحرانی که در کوران آن هستیم، آموزش عالی ایران و جهان را در چه وضعیتی قرار می دهد و آیا با تجربیات قبلی ما همانندی دارد یا بحران دیگری است که با هیچ یک از بحران های قبل قابل مقایسه نیست. از آنجا که کتاب، مستقیما به مقوله آموزش عالی می پرداخت با استقبال خوبی از سوی وزیر علوم و شورای معاونان مواجه شد.
وی ادامه داد: وزیر علوم مقدمه ای بر کتاب نوشتند. در تاملات، بخشنامه ها و لایحه هایی هم که در ماه های اخیر در وزارت علوم تدوین شده، بازتاب مباحث و نقطه نظرات مطرح شده در کتاب دیده میشود.
رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: بخشی از دغدغه ها و مباحث مطرح شده از سوی اساتید و همکاران درباره جامعه پذیری جدید و ملاحظاتی است که در سیاستگذاریهای آموزش عالی در دوره جدید باید مدنظر قرار گیرد. در این کتاب، همچنین، ایدههای خوبی درباره تغییرات ساختاری و زیربنایی در ساحتهای مختلف و فضیلتهایی که در این جهان کرونا زده می توان جست، مطرح شده است.
میرزائی اظهار داشت: در خصوص اثربخشی کار و خوانده شدن کتاب در جلسات و تماسهایی که از طرف مسئولان بوده معلوم است که کتاب در بخش های مختلف دیده شده و خوشبختانه به بسیاری از بخش های اثرگذار رسیده است. در این که دانش معطل و مقفل داریم، تردیدی نیست ولی خوشبختانه چراغ علم در کشور روشن است و بر مبنای فعالیتهایی که شده، امید نهادهای بسیاری به ماست و حوزه علم و فناوری از جمله حوزه های پر افتخاراست.
وی با بیان این که بخش عمده پویایی و آگاهی ای که در جامعه وجود دارد از رشد و پویایی آموزش عالی نشات گرفته است، اظهار داشت: بر اساس پیشنهادی که در یکی از جلسات نقد کتاب حاضر صورت گرفت سعی می کنیم، حال که حدود شش ماه از انتشار کتاب می گذرد از نویسندگان درخواست می کنیم با تامل مجدد در نوشته هایشان، موخره ای بر جستار خود بیفزایند که در چاپ بعدی کتاب یا به صورت کتابی مستقل منتشر شود.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد