میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیاتایمز، یکی از بزرگترین پژوهشهایی که در مورد بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی غیرقابل درمان انجام شده، نشان داده است که "درمان با ضربه الکتریکی تشنجآور" یا "درمان با الکتروشوک"(ECT) میتواند میزان خطر خودکشی را تا ۸۴ درصد در بیماران پرخطر کاهش دهد و درمان موثری برای حدود ۷۲ درصد از بیماران باشد.
بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی که از متداولترین اختلالات روانی است، بیثباتی عاطفی دارند و ممکن است تغییرات خلقی بسیار شدیدی را تجربه کنند. اختلال دوقطبی میتواند به ترکیبی از حالتهای شیدایی و افسردگی منجر شود و از آنجا که ممکن است بیماران، نشانههای افسردگی و شیدایی را به صورت همزمان تجربه کنند، میتواند امکان خودکشی را افزایش دهد. بیشتر بیماران میتوانند این بیماری را با کمک داروهای تجویز شده کنترل کنند اما تقریبا یک سوم بیماران در برابر درمان مقاومت میکنند.
اکنون بزرگترین پژوهشی که در مورد بیماران دوقطبی و درمان آنها انجام شده، این موضوع را تایید کرده است که شوکدرمانی میتواند به کاهش خطر خودکشی منجر شود و به بیشتر بیماران دوقطبی مقاوم در برابر درمان امکان دهد تا زندگی عادیتری داشته باشند.
بین ژانویه سال ۲۰۰۶ تا جولای سال ۲۰۱۹، ۶۷۰ بیمار برای درمان اختلال دوقطبی با روش الکتروشوک، به کلینیک روانپزشکی "دانشگاه پیزا"(University of Pisa) در ایتالیا ارجاع داده شدند. دکتر "جولیو امیلیو برانکاتی"(Giulio Emilio Brancati)، از پژوهشگران دانشگاه پیزا گفت: روش درمان با الکتروشوک، در ایتالیا ابداع شد اما به رغم این موضوع، در حال حاضر مراکز درمانی کمی در ایتالیا وجود دارند که این روش درمانی را عرضه میکنند. بسیاری از بیمارانی که درمان آنها با سایر روشها شکست میخورد، به کلینیک پیزا ارجاع داده میشوند؛ به همین دلیل ما توانستیم دادههای بسیاری را تنها از یک مرکز درمانی جمعآوری کنیم.
این روش، موفقیت بزرگی را در درمان بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نشان داد و توانست میزان بهبودی را برای نشانههای مربوط به حالت ترکیبی دوقطبی مانند واکنش عاطفی بیش از اندازه، بیشفعالی حرکتی، پرخاشگری و توهمات آزاردهنده، عدم همکاری، روانگسیختگی کاتاتونی و اختلالات حرکتی مرتبط با آن به بیش از ۶۰ درصد برساند.
برانکاتی ادامه داد: ۷۷ نفر از بیماران ما هنگام طبقهبندی، در معرض خطر شدید خودکشی تشخیص داده شدند. پس از درمان، تنها دو نفر از بیماران در این دسته باقی ماندند و ۶۵ نفر اصلا در معرض خطر خودکشی قرار نداشتند. این یک افت ۸۴ درصدی در خودکشی بود که پس از شوکدرمانی ایجاد شد. ما این سطح از بهبودی درمان را در هیچ روش درمانی دیگری مشاهده نکردیم.
وی افزود: این یک پژوهش در زندگی واقعی است نه یک آزمایش بالینی. یک آزمایش رسمی، دشوار خواهد بود و شاید انجام دادن آن در این بیماران که به شدت بیمار هستند، غیراخلاقی باشد. این بیماران عموما پس از چندین شکست درمانی به ما مراجعه کردند؛ بنابراین بیشتر گزینههای درمانی آنها تمام شده بود. هنگامی که ما این بیماران را بررسی کردیم، دریافتیم که حدود ۹۳ درصد از آنها درمان دارویی را امتحان کرده و در آن شکست خوردهاند، ۸۸ درصد آنها نیز در درمان با دو داروی متفاوت، با شکست مواجه شده بودند. هر بیماری که به ما مراجعه کرد، به طور میانگین پنج داروی متفاوت را بدون موفقیت امتحان کرده بود.
برانکاتی اضافه کرد: شوکدرمانی، برای درمان اختلال افسردگی عمده مورد استفاده قرار میگیرد اما برای اختلال دوقطبی به خصوص حالتهای ترکیبی آن که قابلیت بررسی کمتری دارند، خیلی کم به کار میرود. ما دریافتیم که بسیاری از بیماران مقاوم در برابر درمان، با تشخیص اشتباه به عنوان بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی معرفی میشوند. باید به این بیماران، فرصت درمان درست داده شود.
دکتر "هنریکوس روهه"(Henricus Ruhe)، از پژوهشگران مرکز پزشکی "دانشگاه رادبود"(Radboud University) هلند در مورد این پژوهش گفت: این بررسی نشان میدهد که شوکدرمانی میتواند یک درمان مناسب برای نجات زندگی بیمارانی باشد که از مشکلاتی مانند اختلال دوقطبی رنج میبرند و درمان آنها دشوار است. اگرچه ما باید نسبت به عوارض منفی اختلال حافظه نیز آگاه باشیم اما این نتایج میتوانند کیفیت واکنش و سرعت آن را نسبت به شوکدرمانی نشان دهند.
این پژوهش، در مجله "World Journal of Biological Psychiatry" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد میشوند؟
حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد