میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تسمانیان، ناسا اعلام کرده است که شرکت "اسپیس ایکس" در تاریخ ۱۰ نوامبر ماهواره "سنتینل-۶ مایکل فریلیچ"(Sentinel-۶ Michael Freilich) را سوار بر موشک "فالکون ۹" از سکوی پرتاب "Space Launch Complex-۴" در پایگاه نیروی هوایی "واندربرگ"(Vandenberg) در کالیفرنیا پرتاب خواهد کرد.
این ماهواره به نام "مایکل فریلیچ" دانشمند بازنشسته ناسا که سال گذشته پس از حدود یک دهه کار به عنوان مدیر مأموریت علوم زمین ناسا بازنشسته شد، نامگذاری شده است.
ماهواره "سنتینل-۶" یک رصدخانه اقیانوسی است که برای جمع آوری داده های سطح دریا از فضا طراحی شده است و میتواند به دانشمندان از چگونگی تأثیر گرمایش زمین بر پدیدههای اقلیمی، اقیانوس ها و افزایش سطح آب آنها اطلاعاتی ارائه دهد.
"فریلیچ" در یک سخنرانی در ماه ژانویه در مقر ناسا گفت: قیاس ۱۰ ساله سطح دریاها شاید قویترین مدرکی باشد که نشان میدهد آب و هوای زمین در حال تغییر است و به همین دلیل است که بشریت -نه یک سازمان، نه یک کشور، نه یک قاره، بلکه کل بشریت- بیش از ۲۸ سال است که سطح دریاها را با دقت از فضا رصد میکند.
"جاش ویلیس" دانشمند آزمایشگاه پیشران جت ناسا گفت: هدف اساسی ما با "سنتینل-۶" اندازه گیری پارامترهای اقیانوس ها است و هرچه مقدار بیشتری بتوانیم به اطلاعات خود اضافه کنیم، بهتر است. ما هر روز نمی توانیم یک ماهواره پرتاب کنیم، بنابراین جمع آوری اطلاعات مفیدتر درباره اقیانوس ها و جو زمین مهم است.
وی افزود: ما در حال تغییر شرایط آب و هوایی زمین هستیم و روشن ترین سیگنال آن افزایش سطح اقیانوس ها است. بیش از ۹۰ درصد از گرمای محبوس شده توسط گازهای گلخانهای به داخل اقیانوسها می رود و این گرما باعث افزایش سطح اقیانوسها در سراسر کره زمین میشود.
"سنتینل-۶" یک پروژه بینالمللی میان ناسا و آژانس فضایی اروپا(ESA) است. آژانس فضایی اروپا مسئول این ماهواره است که توسط شکت "ایرباس" ساخته شده است. ناسا و آژانس فضایی اروپا ابزارهای این ماهواره را طراحی و تهیه کردهاند و ناسا مسئول عملیات پرتاب است که آن را به شرکت "اسپیس ایکس " سپرده تا با موشک "فالکون ۹" در مدار زیرین زمین و در ارتفاع حدود ۱۳۳۳ کیلومتری مستقر شود.
این ماهواره پس از بهره برداری، داده های خود را به آژانسهای هواشناسی روی زمین و در درجه اول به اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA) و سازمان "Eumetsat" اروپا ارسال میکند.
هواشناسان اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA) از اطلاعات این ماهواره برای بهبود پیشبینی های هواشناسی استفاده خواهند کرد. ناسا در یک بیانیه مطبوعاتی نوشت: اطلاعات این ماهواره داده های طولانی مدتی را فراهم می کند که میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. آنها به ما کمک میکنند تا شکلگیری طوفانها و مدلهای پشتیبانی را برای پیشبینی مسیر طوفانها ردیابی کنیم. هرچه اطلاعات بیشتری در مورد تشکیل طوفانها و جاهایی که طوفان ممکن است به آنها حمله کند، جمع کنیم، میتوانیم بهتر امدارسانی و پیشگیری کنیم و خسارات مالی و جانی را کاهش دهیم.
ماموریت "سنتینل-۶" برای جمع آوری دادههای ۹۰ درصد از اقیانوسهای زمین به مدت پنج سال برنامه ریزی شده است، اما این ماهواره که به شکل یک کلبه طلایی طراحی شده است، می تواند تا ۲۵ سال در مدار زمین باقی بماند.
ناسا قصد دارد پس از اتمام ماموریت پنج ساله این ماهواره، ماهواره دوم به نام "سنتینل-۶بی"(Sentinel-۶B) را پرتاب کند که به شکل مشابه با "سنتینل-۶" کار خواهد کرد.
مهندسان در ایالات متحده و اروپا برای آماده سازی این ماهواره برای پرتاب، آزمایش های مختلفی را پشت سر گذاشته است که از جمله آنها میتوان به "آزمایش لرزش" که در آن ماهواره در معرض انواع لرزش هایی قرار می گیرد که در انفجار موشک تجربه خواهد کرد و همچنین آزمایش در یک محفظه خلاء تحت دمای شدید اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد