میرنیوز
به گزارش ایسنا، وبینار مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک به همت مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی و شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی ایران و مرکز تحقیقات لیزر در علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی روزهای ۱۵ تا ۲۰ شهریور برگزار شد. در این رویداد، روزانه چهار سخنرانی درباره «تکنولوژیهای اسپکتروسکوپی وتصویربرداری مبتنی بر نور»، «لیزر در پزشکی»، «مدلاسیون و تحریک نوری» و «لیزر ونور در درمان سرطان» برگزار میشد.
مدرسه تابستانی لیزر؛ فرصتی برای انجام فعالیت و تحقیقات میان رشتهای
دکترمحمدرضا رزاقی، رئیس هیئت علمی وبینار و رئیس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی در سخنرانی افتتاحیه این وبینار، لیزر را انقلابی در درمان بیماریها و ابزاری قدرتمند خواند که بر اقتصاد درمان اثرات چشمگیری گذاشته است.
رزاقی افزود: هدف «مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک» که با همکاری اعضای هیئت علمی شورای راهبردی شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی کشور و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار میشود این است که در آن به محققین و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، چشماندازهای زمینه کاری در لیزر پزشکی و بیوفوتونیک ارائه شود.
دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، نیز در سخنرانی افتتاحیه این مدرسه تابستانی، وبینار مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک را فرصتی برای استفاده از تجارب اساتید خواند و گفت: این برنامه کمک میکند که نگاهی اجمالی به لیزرپزشکی و کاربردهای آن در طب داشته باشید و فرصتی برای انجام فعالیت و تحقیقات میان رشتهای را فراهم آورده است.
حبیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای انجام طرحهای تحقیقاتی میان رشتهای همکاری لازم را انجام میدهد ابراز امیدواری کرد که این مدرسه تابستانی در ارتقای دانش لیزرپزشکی مفید باشد.
رونمایی از سیستم درماتوسکوپی در اولین روز مدرسه تابستانی لیزر
استادان میهمان (بینالمللی) این وبینار والری واسیلیویچ توچین، رئیس کرسی اپتیک وبیوفوتونیک در دانشگاه ساراتوو (روسیه) و وندرلی سالوادور بانگواتو، استاد فیزیک در دانشگاه سائوپائولو (برزیل) بودند.
دکتر عزالدین مهاجرانی، استاد فیزیک و فوتونیک پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی درباره لیزر پزشکی، از گذشته تاکنون سخنرانی کرد.
والری واسیلیویچ توچین استاد مدعو از دانشگاه ساراتوو روسیه به موضوع خاص اپتیک بافتهای زیستی با نمای مربوط به سیستمهای تشخیصی و درمانی نوری چند مدالیتهای پرداخت.
دکتر لیلا عطایی عضو شورای علمی گروه پژوهشی لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در روز اول این مدرسه تابستانی درباره کاربرد تشخیصی لیزر در درماتولوژی، و اهمیت سیستمهای تشخیصی غیر یونیزان، غیرمخرب و غیر تهاجمی نوری در تشخیص و افتراق ضایعات نرمال، خوش خیم، پیش سرطانی و بدخیم پوست سخنرانی کرد.
عطایی در دومین روز از وبینار مدرسه تابستانی لیزر نیز درباره رویکرد درمانی لیزر در پوست سخنرانی کرد.
دکتر محمد علی انصاری، عضو هیت علمی پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهیدبهشتی از سیستم درماتوسکوپی رونمایی کرد که با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر و مواد پیشرفته ریاست جمهوری به صورت یک پروژه بین المللی اجرا شده است.
معرفی لیزرهای کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
دکتر محسن فاتح، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره کاربرد نور کمتوان در پزشکی سخنرانی کرد و با مرور سابقه تاریخی پیدایش اولین منابع نوری کم توان استفاده از این نوع درمان را به عنوان روشی غیر تهاجمی و کاهش دهنده درد برشمرد.
دکتر افشان شیرکوند، پژوهشگر گروه لیزر پزشکی، مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در بحث ایمنی لیزر به اثرات ایمنی نور لیزر در ارگان مهم در معرض خطر با کار با نور لیزر؛ پوست و چشم و روشها و نکات مهم حفاظت این ارگانها در کار با سیستمهای لیزری در آزمایشگاهها و کلینیکهای لیزر پزشکی و کلاس ایمنی لیزرها پرداخت.
جایگاه و توسعه کاربردهای غیر جراحی بوسیله لیزر در دندانپزشکی و سیستمهای نوظهور تشخیصی نوری در دندانپزشکی نیز از موضوعات سخنرانی دکتر مصطفی فاطمی، مدیر گروه لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بود.
دکتر سیدمهدی طبایی، مدیر مسئول کلینیک لیزر و پوست جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، نیز با معرفی انواع سیستمهای توسعه داده شده لیزرهای مورد استفاده در این کلینیک و موارد درمانی از قبیل برطرف کردن اسکارهای اکنه مقاوم به درمان، لیزر موهای زائد در موارد پرمویی و … را تبیین کرد.
مبانی مدلاسیون نوری و کاربرد بالینی BM
مبانی مدلاسیون نوری (PBM)، کاربرد بالینی PBM و ارزیابی انتقادی کارآزمایی های بالینی لیزر، عناوین سخنرانی های وبینار روز سوم مدرسه تابستانی لیزر بودند.
در این مراسم دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید، مدیر مرکز جامع ترمیم زخم سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و دکتر سیامک بشردوست، مدیر اجرایی فصلنامه لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره مباحث ذکر شده به ایراد سخنرانی پرداختند.
در چهارمین روز این وبینار دکتر پرویز پروین، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر به مباحث «آناتومی و ساختار چشم»، و «برهمکنش نور با بافت ارگان مهمی مثل چشم»، اشاره کرد و روشهای تصویر برداری نوری همدوس OCT و روشهای تصویر برداری فلورسانس نوری و همچنین مزیتهای این روشهای تصویربرداری در تشخیص زود هنگام بیماریهای جشمی، رتینوپاتیهای بیماران دیابتی، آسیبهای قرنیه و … را برشمرد.
دکتر احمد امجدی، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، لیزر در درمان و تشخیص بیماری های اعصاب را مورد بررسی قرار داد. عضو هیئت علمی گروه لیزر دانشگاه صنعتی شریف به بیان روشهای توسعه داده شده سیستمهای مبتنی بر نور و ارتقای آنها برای تصویربرداریهای نواحی عمیقتر یا هدایت این سیستمهای تصویربرداری نوری به صورت لیزرهای اندوسکوپ پرداخت.
بازدید مجازی آزمایشکاه فوتونیک پلیمرها و مواد آلی پژوهشکده لیزر دانشگاه شهید بهشتی
دکتر شریفی مهر، پژوهشگر پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، درباره نانوبیوفوتونیک و کاربرد آن در علوم تشخیص و درمان پزشکی توضیحاتی ارایه داد و جایگاه اضافه شدن کاربرد مواد نانویی و مواد هوشمند را در بیوفوتونیک برای دستیابی به تشخیص های زود هنگام در سطح سلولی و جراحی های سلولی و زیر سلولی را بیان کرد.
دکتر شیرین فریور عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و استاد دپارتمان علوم زیستی نیز مبانی اپتوژنتیک، کاربردها و چالشها را با رویکرد زیستی و ژنتیکی بیان کرد و هدف نمونهای از تحقیق در دست خود را اپتوژنتیک سلولهای بنیادین و اپتوژنتیک مهاری سیستم ایمنی برشمرد.
مهاجرانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی «تور مجازی بازدید آزمایشکاه فوتونیک پلیمرها و مواد آلی» این پژوهشکده را با هدف آشنایی حضار با نمونه آزمایشهای بیوفوتونیکی و خدمات و تحقیقات این آزمایشگاه ارائه کرد.
استفاده از لیزر در درمان بیماریهای ارولوژی و زخمهای دهانی
پنجمین روز از وبینار مدرسه تابستانی لیزر پزشکی با موضوعات «لیزر در ارولوژی»، «روش نوظهور کاهش درد NTCLT»، «اصول اپتیکی و کاربردی فلوسایتومتری» و «طیف ستجی رامان» برگزار شد.
محمدرضا رزاقی، رئیس هیات علمی وبینار با اشاره به صرفه جویی خون در استفاده از لیزر در درمان بیماریهای ارولوژی، استفاده از این ابزار نوین را به خاطر کم تهاجمی بودن، بدون خونریزی و کوتاهتر بودن زمان ریکاوری بیمار پس از جراحی، مهم ارزیابی کرد.
دکتر نسرین زند، عضو شورای علمی گروه پژوهشی لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، نیز در سخنان خود کاربردهای بالینی متعدد در ضایعات دردناک در بیماریهایی چون آفتهای راجعه، زخمهای دهانی ناشی از GVHD و شیمی درمانی و … را بیان کرد و درباره روش درمانی غیرحرارتی کاربرد لیزر ۱۰۶۰۰ نانومتر دی اکسید کرین با ژلی خاص که عمده ماده سازنده آن آب است، توضیح داد.
احسان جانزمین، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان نیز به دانش ابزار به موضوع اصول اپتیکی سیستم ارزیابی زیستی فلوسایتومتری و کاربردها پرداخت.
دکتر فاطمه مطرودی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز هم با موضوع نوین «تصویربرداریهای رامان و کاربرد زیستی آنها» سخنرانی کرد.
مطرودی درباره چینشها و تکنیکهای به روز شده طیف سنجی رامان، مثل طیف سنجی رامان بهبود یافته سطحی SERS، طیف سنجی رامان انتی استوکس همدوس CARS، و پراکندکی رامان تحریکی SRS توضیحاتی داد.
اختتامیه مدرسه تابستانی؛ پایانی برای شروع یک مدرسه دیگر
در روز پایانی مدرسه تابستانی لیزر دکتر سارا پهلوان، عضو هیات علمی پژوهشکده رویان، اصول اپتیکی میکروسکوپی و المانهای مختلف نوری را معرفی کرد. با توسعه و به روز شدن این المانهای اپتیکی، انواع پیشرفتهتر میکروسکوپهای نوری، شیفت فازی و کانفوکال قابل کاربرد در تشخیص های طبی و ازمایشگاهی زیستی ( نمونه سلولی و حیوانی ) تجاری سازی شده و با وجود گران قیمت بودن در دسترس محققان است.
دکتر سمیه کاظم نژاد عضو هیات علمی پژوهشکده ابن سینا، نیز با مرور نیازهای روز افزون بافتهای پیوندی و رشد فزاینده بیماریهایی که بیمار را در معرض پیوند بافت قرار میدهند، به توضیح در مورد روشهای تولید آزمایشگاهی بافت زیستی پرداخت.
دکتر هدی کشمیری پژوهشگر گروه تحریک زیست نوری، مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره مدولاسیون سلولهای قلبی با روش اپتوژنتیک ارائه سخنرانی کرد. او درباره این طرح پژوهشی نوین و کاربردی که با مشارکت و گرنت پژوهشکده یارا انجام شده بود توضیح داد و روش اپتوژنتیک را که کلیات آن در روزهای قبل مدرسه تابستانه ارائه شده بود، را روشی کارآمد در کنترل سلولهای قلبی عنوان کرد.
استاد فیزیک دانشگاه سائوپائولو ضمن قدردانی از کمیته علمی این وبینار به خاطر دعوت شدنش به این وبینار، به ارائه اخرین نتایج تحقیقات فوتودینامیک تراپی در درمان و تشخیص سرطانهای شایع پوست در برزیل پرداخت.
در پایان سخنرانیها در روز پنج شنبه دکتر رزاقی رئیس شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی کشور با ابراز امیدواری از برگزاری حضوری مدرسه تابستان آینده، پایان این وبینار را شروعی برای برنامهریزی مدرسه آتی سال آینده دانست.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند