میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل مدیکال اکسپرس، از نظر عملی این ممکن است هشدار زودهنگام عینی در مورد افسردگی احتمالی افراد باشد و همچنین سریعاً نشان دهد که آیا درمان موثر است یا خیر و بنابراین میتواند راه را برای درمان سریعتر و بهتر فراهم کند.
دکتر "کارمن شیوک"(Carmen Schiweck) محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه گوته فرانکفورت گفت: به زبان ساده، مطالعه آزمایشی ما نشان میدهد که فقط با اندازه گیری ضربان قلب به مدت ۲۴ ساعت، میتوانیم با دقت ۹۰ درصد بگوییم که آیا آن فرد در حال حاضر افسرده است یا خیر.
دانشمندان میدانستند که ضربان قلب با افسردگی ارتباط دارد، اما تاکنون آنها قادر به درک دقیق رابطه این دو با یکدیگر نبودند. تا حدی دلیل این امر این بود که اگرچه ضربان قلب میتواند به سرعت در حال نوسان باشد، افسردگی هم میتواند از راه برسد و مدت طولانی بماند و درمانش نیز ماهها به طول میانجامد. این مسئله درک اینکه آیا ممکن است تغییر در وضعیت افسردگی فرد با ضربان قلب مرتبط باشد یا خیر را دشوار میکرد.
کارمن شیوک گفت: ما میدانستیم که ارتباطی میان آنها است که ضربان قلب را به اختلالات روانپزشکی مرتبط میکند اما ما نمیدانستیم که این ارتباط چگونه است
در گذشته محققان نشان داده بودند که بیماران افسرده به طور مداوم ضربان قلب آنها بالا و پایین میشود اما از آنجا که روند درمان بیماران افسرده زمان بر بود، بررسی این موضوع که این دو با یکدیگر ارتباط دارند یا خیر دشوار بود.
محققان در این مطالعه دو روش را انجام دادند نخست ثبت مداوم ضربان قلب برای چندین شبانه روز و دیگری استفاده از داروی ضد افسردگی کتامین و بررسی عملکرد آن. کتامین به عنوان یک داروی بیهوشی مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو در دسامبر سال گذشته، پس از اینکه چند ماه بود که در ایالات متحده آمریکا معرفی شده بود، مجوز درمان افسردگی عمده در اروپا را گرفت. داروهای ضد افسردگی سنتی ممکن است هفتهها طول بکشد تا اثری نشان دهند، در مقابل کتامین سریع عمل میکند و نتایج اغلب در عرض چند دقیقه مشاهده میشود.
شیوک گفت: اما وقتی فهمیدیم که کتامین منجر به بهبود سریع خلق و خو میشود دریافتیم که شاید بتوانیم از آن برای درک ارتباط بین افسردگی و ضربان قلب استفاده کنیم.
محققان این مطالعه آزمایشی را بر روی ۱۶ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی عمده که هیچ یک از آنها به درمان طبیعی پاسخ نداده بودند و ۱۶ فرد کنترل شده سالم انجام دادند. آنها ضربان قلب افراد را به مدت چهار روز و سه شب اندازه گیری کردند و سپس به برخی افراد مبتلا به افسردگی کتامین دادند و برخی تحت دارونما قرار گرفتند.
محققان گفتند: ما دریافتیم که افراد مبتلا به افسردگی هم دارای ضربان قلب پایه بالا و هم تغییرپذیری ضربان قلب پایین هستند و این همانطور بود که انتظار داشتیم. به طور متوسط دیدیم که ضربان قلب بیماران افسرده تقریبا ۱۰ تا ۱۵ ضربان در دقیقه بیشتر از افراد سالم کنترل شده است. پس از درمان ما مجددا ضربان قلب آنها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که هم ضربان قلب و هم نوسان ضربان قلب در بیماران افسرده نسبت به افراد سالم تحت آزمایش تغییر کرده است و ضربان قلب آنها به افراد سالم نزدیکتر شده بود.
چشمگیرترین یافته این بود که دانشمندان توانستند از ضربان قلب ۲۴ ساعته به عنوان "نشانگر زیستی" برای افسردگی استفاده کنند. ضربان قلب با استفاده از نوار قلب پوشیدنی کوچک اندازه گیری شد سپس دادهها به یک برنامه هوش مصنوعی که قادر بود تقریباً همه افراد تحت کنترل و بیماران را به عنوان افراد افسرده یا سالم طبقه بندی کند، داده شد.
به طور معمول ضربان قلب در طول روز بیشتر و در شب کمتر است. جالب اینجاست که به نظر میرسد کاهش ضربان قلب در شب در افسردگی مختل میشود که این راهی برای شناسایی بیمارانی است که در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند. محققان همچنین دریافتند که بیماران با ضربان قلب بالا در حالت استراحت به درمان با کتامین پاسخ بهتری نشان میدهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی