میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، در مطالعه جدیدی که اخیراً در مجله "The Planetary Science" منتشر شده است، تیمی از محققان "دانشگاه ایالتی آریزونا" و "دانشگاه شیکاگو" تشخیص دادهاند که برخی سیارات فراخورشیدی غنی از کربن میتوانند از الماس و سیلیس ساخته شده باشند.
"هریسون آلن-ساتر"(Harrison Allen-Sutter) نویسنده اصلی این مطالعه از دانشکده زمین و اکتشافات فضایی دانشگاه ایالتی آریزونا گفت: این سیارات فراخورشیدی شبیه هیچ چیزی در منظومه شمسی ما نیستند.
هنگامی که ستارگان و سیارات تشکیل میشوند، آنها همان کاری را که ابرهای گازی انجام میدهند را میکنند بنابراین ترکیبات عمده آنها مشابه است. ستارهای با نسبت کربن به اکسیژن کمتر سیارههایی مانند زمین که شامل سیلیکاتها و اکسیدهایی با مقدار الماس بسیار کوچک(محتوای الماس کره زمین در حدود ۰.۰۰۱ درصد است) هستند، خواهند داشت. اما سیارات فراخورشیدی در اطراف ستارگان با نسبت کربن به اکسیژن بالاتر از خورشید ما به احتمال زیاد غنی از کربن هستند. محققان طی این مطالعه این فرضیه را مطرح کردند که این سیارات فراخورشیدی غنی از کربن در صورت وجود آب(که در جهان فراوان است) میتوانند به الماس و سیلیکات تبدیل شوند و یک ترکیب غنی از الماس ایجاد کنند. برای آزمایش این فرضیه، محققان نیاز به تقلید از فضای سیارههای فراخورشیدی کاربید با استفاده از گرما و فشار بالا داشتند. کاربید( Carbide) به یک ترکیب شیمیایی گفته میشود که از کربن و یک عنصر با الکترونگاتیویته کمتر تشکیل شده باشد.
برای انجام این کار محققان از سلولهای سنگین الماس با فشار بالا در آزمایشگاه استفاده کردند. آنها ابتدا کاربید سیلیکون را در آب غوطه ور کردند و نمونه را بین الماس تحت فشار بسیار بالایی فشردند. سپس برای نظارت بر واکنش بین کاربید سیلیکون و آب، آنها در آزمایشگاه ملی آرگون در ایلینوی بردند و آزمایش گرمایش لیزر را انجام دادند و در حالی که لیزر نمونه را در فشارهای بالا گرم میکرد، اندازه گیریهای اشعه ایکس را انجام دادند. همانطور که آنها پیشبینی کردند، با حرارت و فشار زیاد، کاربید سیلیکون با آب واکنش نشان داد و به الماس و سیلیس تبدیل شد.
محققان اظهار کردند: تاکنون ما در سیارات دیگر حیات پیدا نکردهایم اما جستجو همچنان ادامه دارد. دانشمندان سیاره شناسی و نجوم شناسان از ابزارهای پیچیدهای در فضا و زمین استفاده میکنند تا سیارههایی با ویژگیهای مناسب و مکان مناسب در اطراف ستارههای خود را که میتواند در آن حیات وجود داشته باشد، پیدا کنند.
با این حال سیارات غنی از کربن که تمرکز محققان این مطالعه هستند خواص لازم برای پشتیبانی از حیات را ندارند. در حالی که زمین از نظر زمین شناسی فعال است(یک شاخص قابل سکونت)، نتایج این مطالعه نشان میدهد که سیارات غنی از کربن بسیار سخت هستند به آن معنا که آنها از نظر زمین شناسی فعالیت ندارند و این کمبود فعالیت زمین شناسی ممکن است ترکیب جو را غیرقابل سکونت کند. اتمسفر برای زندگی حیاتی است زیرا هوا برای تنفس و حتی فشار لازم برای تأمین آب مایع در اختیار ما قرار میدهد و از ما در برابر محیط سخت فضا محافظت میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است