میرنیوز
سروش ستاره، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه تهیه گزارش آماری از اپیدمی کرونا را از اسفندماه سال گذشته آغاز کردیم، افزود: ما هر هفته و یا هر دو هفته یک بار این گزارشها را منتشر کردیم و در حال حاضر ۱۴ شماره از این گزارش تهیه شده است.
وی با بیان این که تهیه این گزارشها بر پایه تکنیکهای روز دنیا مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی و شبیهسازی ذرات بوده است، اظهار کرد: در این مطالعات علاوه بر آنالیزی از وضعیت موجود شیوع، بر اساس سناریوهایی، پیش بینیهایی از وضعیت شیوع این بیماری در بلند مدت و کوتاه مدت ارائه کردیم.
ستاره، با بیان اینکه در این گزارشها پیشنهاداتی در زمینه کاهش اپیدمی نیز ارائه میشود، ادامه داد: این پیشنهادات بر اساس بیانیههای سازمان بهداشت جهانی با عنوان "پاسخ استراتژیک انسان در مقابله با بیماریهای پاندمی" است.
این محقق دادههای استفاده شده در این گزارش را آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شده دقت گزارشهای ارائه شده از پاندمی کرونا در کشور بیش از ۹۰ درصد بوده است، ضمن آنکه موفق شدیم از ۱۵ تا ۲۳ فروردین ماه که گزارش شماره ۴ و ۵ ما منتشر شده بود، پیک ایجاد شده در اواخر اردیبهشت و اویل خرداد ماه را دقیقا اعلام کنیم.
به گفته وی در این گزارش اعلام شده بود که با توان ۶۶ درصد پیک این بیماری در کشور رخ خواهد داد که این امر اتفاق افتاد.
تعیین پیک پاندمی کرونا
وی پیک را به نقطهای اطلاق کرد که شیب مبتلایان از حد آستانهای بیشتر میشود و گفت: بزرگتر شدن این شیب نشان از پیک دارد و طی آن تعداد مبتلایان از یک حد مشخصی بالاتر میرود.
به گفته وی در پیک اول تعداد مبتلایان ۳۱۸۶ در روز بود که در روزهای قبل از آن ۱۶۹۹ نفر در روز گزارش میشد و در پیک دوم تعداد مبتلایان روزانه ۳۵۸۰ بود که در روزهای قبل تعداد مبتلایان روزانه ۲۱۰۰ نفر بوده است.
ستاره تعداد احتمالی مبتلایان روزانه در پیک سوم را از ۱۹۰۰ نفر در روز به ۳۱۰۰ نفر در روز دانست و افزود: کشور اخیرا به اندازهای اثر گلوگاهی داشته است که وارد پیک سوم شود.
رفتار مسوولانه مردم راهکار کاهش شیوع
ستاره در خصوص اهمیت تهیه چنین گزارشهایی، توضیح داد: این گونه گزارشهای علمی هم به دولت در برنامهریزی کمک میکند و هم به مردم برای انجام رفتارهای مسوولانه و از این طریق بیماری کنترل میشود.
وی رفتار مسوولانه مردم را حداکثر رعایت آحاد جامعه در حیطه اختیارات و توان آنها توصیف کرد و یادآور شد: بر این اساس مردم هر راهکار جایگزینی که موجب کاهش شیوع بیماری میشود، آن را انجام دهند. در حال حاضر این رفتارها رعایت نمیشود، چرا که بر اساس اعلام وزارت بهداشت رفتار مسوولانه مردم از ۸۰ درصد در فروردین ماه به ۳۰ درصد رسیده است.
مجری طرح، نمونه رفتار غیر مسوولانه را رفتن مردم به مسافرت دانست و اضافه کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شده در زمینه انجام تستهای سراسری و سفرهای مردم احتمالا موج سومی را در پیش رو خواهیم داشت که تا آستانه ۳۱۰۰ نفر در روز افزایش مییابد.
این محقق دوره دکترای پیوسته بیوتکنولوژی با اشاره به شیوع آنفلوآنزای N۱H۱ در کشور، گفت: در همه اماکن عمومی پوسترهایی در زمینه نحوه شستن دست نصب شد، ولی در پاندمی کرونا به این وسعت، اطلاعرسانی در این زمینه کم است و مشاهده میشود که در بسیاری از موارد نه اینکه مردم نخواهند رفتار مسوولانه انجام ندهند، بلکه آنها از روی بی اطلاعی از انجام چنین رفتارهایی سرباز میزنند، به دلیل اینکه پروتکلهای بهداشتی هنوز برای برخی مردم روشن نیست.
ضرورت استفاده از نقشه Hit Map برای برنامهریزی آموزشی
مجری طرح با تاکید بر ضرورت نقشه حرارتی (Hit Map ) اضافه کرد: این نقشهها نقاط زرد و هشدار و سفید را تعیین میکند و بر اساس این نقشه میتوان در حوزههای مختلف تصمیم گیری کرد، به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش میتواند تعیین کند که در مناطق قرمز و زرد چگونه رفتار کند.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برنامه مشخصی برای مناطق مختلف از لحاظ سطح هشدار ندارد، ادامه داد: بر اساس نقشه Hit Map میتوان تعیین کرد در کدام مناطق کلاسهای مجازی برگزار شود و در کدام مناطق نیمه مجازی و نیمه حضوری و در کدام مناطق کلاسهای آموزشی مجازی برگزار کرد.
ستاره با بیان اینکه در این مطالعات از دو مدل سازی یادگیری ماشین و شبکه عصبی بهره بردیم، گفت: ما بر اساس ترند بیماری و میزان رشد آن در روزهای قبل و اینکه مشابهت شیوع کرونا با شیوع بیماریهای مشابه آن مانند سارس در گذشته، بر اساس شبیهسازی ذرات که روش دقیقی در این زمینه است، پیشبینی میکنیم که در آینده چه اتفاقات احتمالی رخ خواهد داد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی