میرنیوز
به گزارش ایسنا، چند روز پیش "جو بایدن" نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در اظهارنظری عجیب ادعا کرد که "توماس ادیسون" مخترع لامپ نبوده و یک سیاه پوست لامپ را اختراع کرده است!!
"بایدن" در یک اجتماع در "کنوشا" و در ایالت "ویسکانسین"، محل تیراندازی اخیر پلیس به "جیکوب بلیک"، مرد سیاه پوستی که به ضرب گلوله کشته شد، این ادعا را مطرح کرد!
وی در حال صحبت و پرداختن به این موضوع بود که سیاه پوستان چطور در تاریخ آمریکا نادیده گرفته می شوند و در مدارس درباره آنها صحبت نمی شود.
به گزارش سی ان ان، اما مسئله این است که گفته های او کمی نادرست است. تا آنجا که ما می دانیم، "توماس ادیسون" لامپ را اختراع کرده است، اما یک مخترع سیاه پوست آفریقایی-آمریکایی به نام "لوئیس هاوارد لاتیمر" که دستیار "ادیسون" بود، در واقع آن را بهتر و در دسترس تر کرد.
لامپ ادیسون
"توماس آلوا ادیسون" مهندس، مخترع و کارآفرین اهل ایالات متحده آمریکا بود. او وسایل و دستگاههای متعددی را طراحی یا کامل کرد که مهمترین و معروفترین آنها لامپ رشتهای است.
اغلب اختراعات وی تکمیلشده کارهای دانشمندان و مخترعان پیشین بودند و ادیسون کارمندان و متخصصان پرشماری در کنار خود داشت که در پیشبرد تحقیقات و به سرانجام رساندن نوآوریهایش او را یاری میکردند.
تلفن، ماشین چاپ، میکروفون، گرامافون ، دیکتافون، کینتوسکوپ(نوعی دستگاه نمایش فیلم)، دینام موتور و لاستیک مصنوعی از جمله مواد و وسایلی هستند که ادیسون و همکارانش آنها را ابداع یا بهینه کردند. ادیسون از نخستین مخترعانی بود که بسیاری از اختراعات خود را به تولید انبوه رساند.
"توماس ادیسون" از سال ۱۸۷۸ بیش از یک سال تلاش کرد تا یک لامپ رشته ای را با استفاده از برق برای گرم کردن یک رشته نازک تولید کند. لامپ ادیسون شباهت زیادی به آنچه ما به دیدن آن عادت کرده ایم، داشت و به شکل یک رشته در یک لامپ شیشه ای بود.
اما پس از سال ها آزمایش و هزاران آزمایش مواد مختلف رشته ای، سرانجام ماندگارترین لامپ وی توانست تا حدود ۱۵ ساعت قبل از سوختن رشته دوام بیاورد.
پیشرفت های لاتیمر
تقریباً در همان زمانی که ادیسون در حال آزمایش لامپ خود بود، لاتیمر نیز با استفاده از رشته های زغال اندود(کربنیزه) چوب سرخ، سدر، بامبو و الیاف دیگر مشغول آزمایش بود.
"لوئیس هاوارد لاتیمر" تنها یک سال پس از "ادیسون" در سال ۱۸۴۸ متولد شد. وی مخترعی است که به همکاری نزدیک با "الکساندر گراهام بل" معروف بود که اختراع تلفن به نام وی ثبت شده است. البته برخی ادعا می کنند که تلفن را نیز در واقع "لاتیمر" اختراع کرده است.
طبق گفته موسسه فناوری ماساچوست(MIT)، "لاتیمر" طراحی اصلی و ابتکاری لامپ ادیسون را بهبود بخشیده است.
"لاتیمر" با استفاده از کربن توانست یک لامپ رشته ای بادوام تر ایجاد کند. وی حق ثبت اختراع خود را در سال ۱۸۸۱ به شرکت "الکتریک" ایالات متحده فروخت و یک سال بعد، فرآیندی را برای تولید موثر رشته های کربن به ثبت رساند. او حتی در سال ۱۸۹۰ کتابی در زمینه روشنایی الکتریکی نوشت که اولین کتاب در نوع خود است.
موسسه فناوری ماساچوست می گوید به دلیل تلاش های "لاتیمر"، لامپ های رشته ای مقرون به صرفه تر و عملی تر ایجاد شدند، بنابراین "لوئیس هاوراد لاتیمر" نقش بسزایی در دگرگون کردن فرهنگ آمریکایی داشت.
بیشتر اختراعات ادیسون حاصل تکمیل ایدههای دیگران و کار گروه بزرگی از تکنسینها و کارمندانی بود که زیر دست او به تحقیق و آزمایش میپرداختند. "لوئیس لاتیمر" دستیار آفریقایی-آمریکایی ادیسون که در پروژه چراغ الکتریکی نقش مهمی داشت، از جمله این افراد است. اگر امروز کمتر نامی از کسانی مانند او به میان میآید، برای این است که ادیسون غالبا همکاران خود را در افتخار و اعتبار اختراعاتش سهیم نمیکرد. با این همه، بدون سازماندهی و خصوصا همت بلند ادیسون دست یافتن به این همه موفقیت ممکن نبود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد