میرنیوز
به گزارش ایسنا، وبینار مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک به همت مرکز تحقیقات لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی و شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی ایران و مرکز تحقیقات لیزر در علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ۱۵ شهریور آغاز شد و تا ۲۰ شهریورماه ادامه خواهد داشت.
هدف از برگزاری این مدرسه تابستانی ترسیم چشم اندازهای زمینه کاری لیزر- پزشکی و بیوفوتونیک به محققین و دانشجویان تحصیلات تکمیلی میان رشته ای شامل فیزیک، فیزیک پزشکی، پزشکی، مهندسی های اپتیک و فوتونیک، مهندس پزشکی و پرتوپزشکی و تمامی رشتههای پزشکی و زیستی است که بر حسب علایق پژوهشی خود، کاربردی از نور را در زمینه کاری خود بهره برداری می کنند.
«تکنولوژیهای اسپکتروسکوپی وتصویربرداری مبتنی بر نور»، «لیزر در پزشکی»، «مدلاسیون و تحریک نوری» و «لیزر ونور در درمان سرطان» چهار موضوع اصلی این وبینار را تشکیل میدهند.
رئیس هیات علمی وبینار دکتر محمدرضا رزاقی، رئیس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی است.
برای طرحهای تحقیقاتی میان رشتهای همکاری میکنیم
دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در سخنرانی افتتاحیه این وبینار به اهمیت و جایگاه لیزر پزشکی پرداخت و با تاکید به استفاده و بهینهسازی فناوری لیزر پزشکی گفت: امروزه لیزر پزشکی جزو لاینفک بسیاری از درمانها در حوزههای چشم پزشکی، پوست، زنان و … شده است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران وبینار مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک را فرصتی برای استفاده از تجارب اساتید خواند و گفت: این برنامه کمک میکند که نگاهی اجمالی به لیزر پزشکی و کاربردهای آن در طب داشته باشید و فرصتی برای انجام فعالیت و تحقیقات میان رشتهای را فراهم آورده است.
حبیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای انجام طرحهای تحقیقاتی میان رشتهای همکاری لازم را انجام میدهد ابراز امیدواری کرد که این مدرسه تابستانی در ارتقای دانش لیزرپزشکی مفید باشد.
نگاهی به تاریخچه لیزر در پزشکی در اولین سخنرانی مدرسه
استادان میهمان (بینالمللی) این وبینار والری واسیلیویچ توچین رئیس کرسی اپتیک وبیوفوتونیک در دانشگاه ساراتوو (روسیه) و وندرلی سالوادور بانگواتو، استاد فیزیک در دانشگاه سائوپائولو (برزیل) هستند.
پس از افتتاحیه مدرسه تابستانی با سخنان رییس شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی کشور و رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، سخنرانیهای علمی روز اول آغاز شد و تا ساعت ۴ عصر ادامه پیدا کرد.
دکتر عزالدین مهاجرانی ، استاد فیزیک و فوتونیک پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی اولین سخنرانی را انجام داد. موضوع سخنرانی مهاجرانی لیزر پزشکی، از گذشته تاکنون بود. او تاریخچه پیدایش فیزیک لیزر، ساخت و تولید اولین سیتمهای لیزریی، توسعه و تایید لیزر در علوم پزشکی و کاربردها و توسعه کاربردی آن را مرور کرد.
سخنرانی استاد روس درباره بیوفوتونیک کاربردی
سخنران بعدی، استاد فیزیک و بیوفوتونیک دانشگاه ساراتوو روسیه بود. والری واسیلیویچ توچین صاحب کرسی بیوفوتونیک در دو انجمن علمی مهم بین المللی اپتیک و فوتونیک جهانی OSA و SPIE است. این استاد میهمان درباره مجموعه تحقیقات نوین خود در زمینه های کاربردی بیوفوتونیک سخنرانی کرد. او در این سخنرانی علمی به موضوع خاص اپتیک بافتهای زیستی با نمای مربوط به سیستم های تشخیصی و درمانی نوری چند مدالیته ای پرداخت. زمینه های کاری نوین جالب توجه در این سخنرانی «شفاف سازی نوری بافت و مواد کنتراست نوری برای دستیابی به این هدف» بود که دورنمایی در زمینه تصویربرداری های نوری ایمن از اعماق بیشتر بافت در اختیار محققان می گذارد.
کاربرد تشخیصی لیزر به روایت عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی
در جلسه عصر دکتر لیلا عطایی عضو شورای علمی گروه پژوهشی لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره کاربرد تشخیصی لیزر در درماتولوژی، و اهمیت سیستم های تشخیصی غیر یونیزان، غیرمخرب و غیر تهاجمی نوری در تشخیص و افتراق ضایعات نرمال، خوش خیم، پیش سرطانی و بدخیم پوست سخنرانی کرد.
رونمایی از سیستم درماتوسکوپی دیجیتال
آخرین سخنرانی این روز را هم دکتر محمد علی انصاری، عضو هیت علمی پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهیدبهشتی انجام داد. انصاری از سیستم درماتوسکوپی دیجیتال که یک سیستم نوری تشخیصی است رونمایی کرد. سیستم درماتوسکوپی دیجیتال با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر و مواد پیشرفته ریاست جمهوری به صورت یک پروژه بین المللی اجرا شده است.
عضو هیت علمی پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهیدبهشتی ابتدا به توضیح معایب و مزایای سامانه تصویربرداری نوری پرداخت و با توضیح عملکرد تصویربرداری نوری پوست، سیر تکاملی درموسکوپی تشخیصی توسعه داده شده در طول زمان را نشان داد.
از مشخصات بارز فیزیکی این دستگاه درموسکوپی دیجیتال، بزرگنمایی ۱۰۰ برابر است که می تواند ضایعه پوستی حدود ۰.۱ میلیمتر را حدود یک سانتیمتر بزرگتر نشان دهد. همچنین مدالیته تابشی نور قطبیده و غیر قطبیده از مزایای این سیستم در تصویربرداری ضایعات مشکوک برای دستیابی به تصاویر با کنتراست بالاتر است.
این محصول علمی در گروه صنعتی پرتو اطلس طراحی و با مشارکت شرکت خارجی OPTOSONUS در دست ساخت است. انصاری ابراز علاقه مندی کرد که با متخصصین پوست در انجام کارآزمایی های بالینی و تایید نهایی بالینی این دستگاه همکاری کند
مدرسه تابستانی لیزر یک فرصت مغتنم است که باید تداوم پیدا کند
دکتر لیلا عطایی فشتمی، عضو شورای علمی گروه پژوهشی لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و از اعضای هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک درگفتوگو با ایسنا علوم پزشکی تهران گفت: لیزر یکی ازمباحث بینارشتهای است و اینگونه نیست که به فقط به پوست، چشم و … مرتبط باشد.
او ادامه داد: اگر بتواینم از فرصت مدرسه تابستانه استفاده کنیم و اساتید و دانشجویان رشته هایی که با لیزر سر ارتباط دارند را دور هم جمع کنیم، ایده های تحقیقاتی جدید ایجاد خواهد شد.
این سخنران مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک با بیان اینکه این وبینار اولین مدرسه تابستانه در حوزه لیزر است توضیح داد: ما مستمعین خود را با اطلاعات در زمینههای مختلف این حوزه بمباران کردیم، اما به موضوعات به صورت سطحی و ابتدایی پرداخته شده است.
عضو هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک گفت: شاید لازم باشد درباره بعضی موضوعات عمیقتر شویم و حتی در آینده یک مدرسه تابستانی را فقط به یکی از موضوعات وبینار کنونی اختصاص دهیم. آن موقع جهتگیری خوبی در پروژههای دانشجویی و پایاننامهها اتفاق میافتد.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم تداوم مدارس تابستانی لیزر، کمک به برگزاری با کیفیت آن و حفظ حلقه ارتباطی بین متخصصین ادامه داد: ادامه پیدا کردن این مدارس تابستانی میتواند منجر به شکلگیری ایده های جدید و چه بسا تولید ابزار وسایل مبتنی بر نور و لیزر با استفاده از توانمندی داخلی شود. حالا که در پاندومی کرونا هستیم و امکان برگزاری کلاسهای حضوری عملا وجود ندارد انتقال اطلاعات در قالب کلاس های آنلاین به علاقهمندان فرصتی مغتنم است.
او افزود: برگزاری این وبینار مثل هر رویداد دیگر مبتنی بر تکنولوژی نوین خالی از اشکال نبوده است. زیرساخت اینترنت ما در کشور در همه جا با یک کیفیت ارائه نمیشود. وظیفه ماست که تدبیری بیندیشیم تا این دورهها با کیفیت یکسان در اختیار همه مستمعین و علاقهمندان قرار بگیرد.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان این که«بحث استفاده از لیزر با درمان شروع شد» گفت: اما امروزه موضوع استفاده از لیزر و نور در تشخیص بسیار داغ تر است. متاسفانه در ایران مراکز کمی هستند که به این مقوله میپردازند. ممکن است در آینده ابزارهای این موضوع به قدری پیشرفت کنند که مثل یک چراغ قوه وارد بازار شوند اما ما فقط خریدار آن تکنولوژی باشیم.
این سخنران مدرسه تابستانی لیزر درباره مطالب طرح خود در دو روز ابتدایی این وبینار ادامه داد: در روز اول درباره روش ها و ابزارهای متداول که تحت تحقیقات هستند برای تشخیص در بحث پوست صحبت کردیم و در روز دوم بحث لیزر در درمان بود.
عضو هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک در یک ارزیابی کلی گفت: برگزاری این مدرسه تابستانه اتفاق مثبتی بوده است اما این طور نیست که ما نسبت به بقیه کشورهای دنیا جلوتر باشیم. تا کنون در دنیا مدارس تابستانه زیادی در بحث لیزر برگزار شده است. ما باید این راه را ادامه دهیم. تابستان فرصت و تعطیلات بین ترم فرصت بسیار خوبی برای دانشجویان است که معمولا مراکز تحقیقاتی جهان از این فرصت برای برگزاری مدرسه تابستانه استفاده میکنند تا دانشجو دانشگاه را رها نکند.
او در پایان گفت: حالا که در پاندومی کرونا هستیم اگر امکان حضور علاقمندان در مراکز تحقیقاتی برگزارکننده نیست، این مراکز میتوانند امکانات تحقیقاتی و درمانی خود از جمله رساله، تحقیقات پیشین، زورنال کلابهای خود را در اختیار علاقهمندان قرار دهند.
مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک با همکاری مرکز تحقیقات لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی و شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی ایران از 15 شهریور به صورت مجازی برگزار میشود و تا 20 شهریور ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند