میرنیوز
به گزارش ایسنا، صرع لوب گیجگاهی میانی شایعترین شکل صرع است که در برابر دارو مقاوم است. متأسفانه روشهای تشخیص فعلی که شامل تصویرسازی تشدید مغناطیسی هستند فقط پس از رخ دادن آسیب قابل توجه میتوانند تغییرات ناشی از صرع را در مغز نشان دهند.
"گراهام هیوزمن"(Graham Huesmann) متخصص مغز و اعصاب موسسه بکمن گفت: تغییرات ساختاری مغز، در پاسخ به تشنج، باعث مرگ سلولهای عصبی و تشکیل بافت اسکار میشود. زمانی که شاهد تغییراتی در ام.آر.آی هستیم، بیماری بسیار پیشرفته است. ما میخواستیم این موضوع را زودتر و با استفاده از ارتجاعنگاری یا الاستوگرافی تشدید مغناطیسی تشخیص دهیم. ارتجاعنگاری یا الاستوگرافی تشدید مغناطیسی از اسکنر ام.آر.آی برای بررسی سفتی بافت های مغز استفاده میکند.
الاستوگرافی تشدید مغناطیسی در حال حاضر به صورت بالینی برای تشخیص بیماریهای مختلف کبدی استفاده میشود و جایگزین نمونه برداریهای کبدی تهاجمی شده است.
"آرون اندرسون"(Aaron Anderson) محقق موسسه بکمن گفت: الاستوگرافی تشدید مغناطیسی ممکن است برای تشخیص زودهنگام صرع لوب گیجگاهی میانی، مفید باشد.
در این مطالعه محققان از الاستوگرافی تشدید مغناطیسی برای دیدن تغییراتی در هیپوکامپ استفاده کردند. ارتجاعنگاری یا الاستوگرافی(Elastography) یک روش تصویربرداری پزشکی است که قابلیت ارتجاع و سختی(stiffness) بافت نرم را تعیین میکند. دلیل سنجش نرمی و سختی بافت این است که با استفاده از این کار میتوان وجود یا وضعیت پیشرفت برخی بیماریها را تشخیص داد. برای مثال تومورهای سرطانی معمولاً سختتر از بافت اطراف هستند، مثال دیگر کبدهای بیمار است که نسبت به کبدهای سالم سختتر هستند.
محققان گفتند: هیپوکامپ بخشی از مغز است که در حافظه نقش دارد. در مراحل اولیه صرع، کمی صدمه به ساختار وارد شده است که میتوانیم با الاستوگرافی تشدید مغناطیسی آن را تشخیص دهیم.
تشخیص به موقع این تغییرات برای این بیماری حیاتی است، خصوصاً به این دلیل که در مراحل اولیه علائم بسیار خفیفی ایجاد میکند.
هیوزمن گفت: این کار با احساس دژاوو شروع میشود که با پیشرفت بیماری شایعتر میشود. در نهایت به شکلی مقاوم در برابر دارو شکل میگیرد. الاستوگرافی تشدید مغناطیسی به ما امکان میدهد این تغییرات را زودتر تشخیص دهیم و به ما فرصتی برای تغییر مسیر درمان میدهد. اگر جراحی خیلی زود انجام شود، ممکن است بخشی از مغز که هنوز استفاده میشود را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، اگر خیلی دیر هم انجام شود، بیماران توانایی ایجاد خاطرات جدید را از دست میدهند. محققان اکنون روی چگونگی بهینه سازی این روش و همچنین بررسی انواع دیگر صرع متمرکز شدهاند.
هیوزمن گفت: همه روشهای تصویربرداری ما در حال حاضر به مشاهده شیمی مغز و تصاویر ساکن مغز بستگی دارد. استفاده از الاستوگرافی تشدید مغناطیسی برای دیدن چگونگی عملکرد دقیق مغز یک روش جالب برای حل این مشکل است. همچنین این یک روش ارزان قیمت است و بنابراین هر کسی میتواند از آن استفاده کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم