میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حسن زائریلطف ضمن بیان این مطلب به فعالیتهای تخصصی و عمومی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اشاره کرد و اظهار کرد: کشور ما هر ساله با بحرانهای مختلفی از جمله سیل، زلزله و... دست به گریبان است. در این بین دانشجویان به عنوان افرادی که دغدغه کار فرهنگی و اجتماعی دارند جزو اولین گروههایی هستند که برای کمک داوطلبانه به مناطق بحرانزده اعزام میشوند و کمکهای تخصصی و عمومی مختلفی ارائه میدهند.
وی ادامه داد: در همین راستا و با توجه به رسالت دانشگاههای علوم پزشکی در زمینه بهداشت و سلامت بر آن شدیم که تجربه دانشجویان در عرصهها و مراحل مقابله با آسیبها را به صورت نظاممند درآوریم. تلاش داریم این تجارب دانشجویی را به صورت علمی و آکادمیک تدوین و در قالب یک هندبوک مدون کنیم. ما متنهای مختلفی در ارتباط با حضور گروههای داوطلب در مناطق بحرانی داریم که هیچگاه به صورت یکپارچه و نظامیافته و در قالب یک مجموعه درنیامده است.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت درباره ضروت تدوین هندبوک مداخله در بحران بیان کرد: "پویش دانشجویی مقابله با کرونا" در دانشگاهها اتفاقات بسیار مثبتی را رقم زد. این تجربه مؤثر، ما را بر آن داشت که با محوریت خود دانشجویان، تکنیکها و شرایط عمومی حضور در بحرانها را تهیه و تدوین و همچنین اصول فنی و تکنیکی دانشجویان علوم پزشکی را در این کار روشن کنیم.
وی افزود: مطالعه "هندبوک مداخله در بحران" نقش و جایگاه دانشجویان در بحرانها را ترسیم میکند و مسؤولان میتوانند با وظایف عمومی و تخصصی خود در مواقع بحران آشنا شده و دانشجویان را سازماندهی کنند. مهمترین اقدام در مواقع بحران این است که بتوانیم از نیروها و منابع برای کاهش سطح خسارت، ساماندهی تیمهای اعزامی و هدفگذاری درست بهره بگیریم. در واقع این پویش در دانشگاهها اتفاقات بسیار مثبتی را رقم زد. این تجربه مؤثر ما را بر آن داشت که با محوریت خود دانشجویان تکنیکها و شرایط عمومی حضور در بحرانها را تهیه و تدوین کنیم.
زائریلطف اشاره کرد: زحمت تدوین هندبوک مداخله در بحرانبا دانشجویان دوره دکتری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. برای آن که بتوانیم تجارب مختلف دانشجویان را در این حوزه به طور منسجم گردآوری کنیم، فراخوان دادیم تا تجربیات دانشجویی را در انواع بحرانها پوشش دهیم و نقاط قوت و ضعف حضور دانشجویان را مشخص کنیم تا در صورت بروز بحرانهای بعدی از این اشتباهات جلوگیری کرده و حضور به موقع و مؤثرتری را رقم بزنیم.
وی همچنین عنوان کرد: در کنار تدوین "هندبوک مداخله در بحران" دورههای آموزشی مختلفی برگزار میشود. این دورههای مداخله در بحران به طور مستمر اجرایی و در دو بخش عمومی و تخصصی برنامهریزی شده است. حضور در این کارگاهها و مشاهده تجربیات دانشجویان مختلف باعث افزایش نقشآفرینی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی میشود.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت "هندبوک مداخله در بحران" را شامل دو بخش علمی و عملی دانست و گفت: این هندبوک میتواند چالشهای مختلفی را مرتفع کند. به عنوان مثال بحرانها در مناطق مختلفی از کشور اتفاق میافتند که از نظر آداب و رسوم و اقلیم با همدیگر متفاوت هستند. در مواقعی ضرورت دارد که افراد، متناسب با شرایط و ویژگیهای آن اقلیم خاص در منطقه حضور داشته باشند. حتی گاهی آشنایی با گویش و زبانهای محلی میتواند منجر به برقراری ارتباط مفیدتری شود که چه بسا برای همه میسر نباشد و شاید افراد بحران دیده نیز چنین افرادی را راحتتر پذیرفته و به آنها اعتماد میکنند.
وی حضور دانشجویان در بحرانها را صادقانه و خالصانه دانست و عنوان کرد: این تجربیات با نام و عنوان خود دانشجویان منتشر میشود و از همین جا از دانشجویان برای انتقال این تجربیات و تدوین علمی این هندبوک دعوت میکنم. تلاش ما این است که از هرگونه موازیکاری در مواقع بحرانی پرهیز شود. باور داریم که این تلاش یکی از اقدامات ماندگاری خواهد بود که هم به معاونتهای فرهنگی و دانشجویی ما کمک میکند و هم میتواند سایر معاونتها را به فعالیت در این حوزه بیشتر علاقمند کند.
به گزارش مفدا، زائریلطف در پایان اشاره کرد: در "پویش دانشجویی مقابله با کرونا" دانشجویان مشارکت بسیار خوبی داشتند و ما توانستیم بانک اطلاعاتی به روزی از دانشجویان برای حضور در بحران فراهم کنیم و در پی این هستیم که این بانک اطلاعاتی را توسعه و گسترش دهیم. حتی میتوانیم در گامهای بعدی این اطلاعات را در اختیار سایر گروههای امدادی قرار دهیم تا از توانایی و ظرفیت این دانشجویان استفاده کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند