میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم جان بابایی، در مراسم افتتاح فاز نخست برنامه دوراپزشکی (پزشکی از راه دور) که با حضور وزیر بهداشت و به صورت ویدئو کنفرانس با یادواره شهدای مدافع سلامت برگزار شد، اظهار داشت: خدمات دوراپزشکی برای تشخیص، درمان، پایش و گاهاً آموزش به بیمار مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که بین بیمار و ارائه دهنده خدمات سلامت، فاصله جغرافیایی وجود داشته باشد و این خدمات شامل ویزیت، مشاوره، مراقبتهای درمان، گزارشهای رادیولوژی و پاتولوژی از راه دور است.
وی افزود: خدمات پزشکی از راه دور اهدافی از جمله تسهیل و تسریع دسترسی به متخصصین جهت ارائه خدمات مشاورهای، کاهش بار مراجعین مراکز درمانی و تسهیل در مدیریت بحران کرونا، بهبود دسترسی عادلانه مردم به خدمات و مراقبت به ویژه در مناطق محروم و صعب العبور و همچنین کمک به تکمیل چرخه پرونده الکترونیک سلامت است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه با شیوع اپیدمی کرونا، تسریع در راه اندازی خدمات دوراپزشکی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت، یادآور شد: مطالعات اولیه برای شناسایی تخصصهایی که احتمال انجام و موفقیت آنها بیشتر است، یکی از پیش نیازهای این خدمات بود. تاکید ما بر تخصصهایی که به صورت غیر اورژانس (غیر همزمان) مانند پوست، روانپزشکی، آسیب شناسی، رادیولوژی، چشم و گوش و حلق و بینی قابل انجام است و یکی از نکات مورد نظر ما در ارائه خدماتی است که بار مراجعین بیمارستانی را در بحران کرونا کاهش میدهد.
جان بابایی خاطرنشان کرد: چرخه ویزیت یا مشاوره الکترونیک در خدمات پزشکی از راه دور شامل انجام ویزیت، اعمال دستورات مانند نسخه دارو، آزمایش، تصویربرداری و درخواست ارجاع، ثبت اقدامات، انتقال مستندات الکترونیک، محاسبه خدمات و پرداخت برخط و رسیدگی الکترونیک است.
وی یادآور شد: برای راه اندازی خدمات دوراپزشکی ابتدا کارگروه تدوین مرحله پایلوت شیوه نامه اجرایی دوراپزشکی با حضور نمایندگانی از معاونتهای بهداشت، درمان، سازمان اورژانس و مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تشکیل شد و جلسات متعددی با انجمنهای علمی پزشکی و نمایندگان بورد تخصصی برای تدوین استانداردهای علمی خدمات قابل ارائه برگزار شد چون ۵ هزار و ۶۰۰ خدمت در حوزه پزشکی وجود دارد اما همه خدمات، امکان دوراپزشکی را ندارند. همچنین به منظور اجرای بهتر این طرح، جلسات هم اندیشی زیادی با سازمانهای بیمه گر و نظام پزشکی به منظور پوشش بیمهای خدمات و تدوین دستورالعملهای نظارت برگزار شد.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: برای اجرای خدمات دوراپزشکی در کشور از ظرفیتهای موجود ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای پوشش ۲۳ منطقه محروم کشور در فاز اول و همچنین شرکت توسعه و بهداشت سلامت مپنا برای پوشش خدمات تله رادیولوژی در ۸۳ مرکز در کشور استفاده شده است.
جان بابایی اضافه کرد: پس از عقد تفاهم نامه با بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جهت اجرایی شدن دوراپزشکی، شیوه نامه اجرایی پایلوت سیستم دوراپزشکی به صورت پایلوت تدوین و ابلاغ شد و مقدمات پیاده سازی دوراپزشکی در مناطق محروم منتخب با اولویت ویزیت و مشاوره از راه دور فراهم شد و به دلیل بحران کرونا، مراحل اجرایی این پروژه به تعویق افتاد اما تا پایان مرداد ماه در برخی مناطق مبدا و مقصد در دانشگاههای علوم پزشکی زابل، یاسوج، ایرانشهر، البرز، لرستان و هرمزگان تجهیز و آماده بهره برداری قرار گرفت.
وی گفت: خوشبختانه ویزیت کلینیک در دوران کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ویزیت کلینیک روان و غدد در دروان کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران، نرم افزار و بستر ویزیت از راه دور در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، نقاط قابل اتصال و ایجاد دستورالعمل نحوه اتصال و تجهیز مناطق مربوطه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تله رادیولوژی در سطح استان فارس توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی شده است و هماهنگیهای لازم با سازمان نظام پزشکی جهت برقراری امضای الکترونیک و همکاری با بخش خصوصی انجام شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: محورهای تدوین شده در ضوابط اجرایی ارائه خدمات سلامت و پزشکی از راه دور شامل بخشهای مختلف است اما در این بخش هم برای کلینیک و هم برای ارائه دهنده خدمت مجوز صادر و از دریافت کننده خدمت، راستی آژمایی میشود و مباحثی مانند تعرفه گذاری، پوشش بیمه، تعریف استاندارد خدمت، امنیت و حریم خصوصی و پایش و نظارت مورد توجه جدی قرار گرفته است.
جان بابایی تصریح کرد: تلاش وزیر بهداشت و اخذ مصوبه پوشش بیمهای خدمات دوراپزشکی در ستاد ملی کرونا، خیلی کارگشا بود و سیاست ما این است که کلینیک مجازی در کلینیکهای ویژه دانشگاهی مستقر، خدمات دوراپزشکی شامل ویزیت و مشاوره از راه دور با استفاده از ظرفیتهای بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به طور کامل پیاده سازی و گایدلاین ها و استانداردهای ارائه خدمات از طریق دوراپزشکی با استفاده از ظرفیتهای انجمنهای علمی پزشکی و بوردهای تخصصی تدوین شود.
منبع : خبرگزاری مهر
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند