میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حسام الدین مدنی، در نشست روز داروسازی، افزود: باید دانست که اگر می خواستیم داروهای تولیدی را وارد کنیم ارز بسیاری باید از کشور خارج میشد و خوشبختانه صنعت دارویی کشور توانسته است نیاز کشور را تامین و حتی اقدام به صادرات دارو کند.
وی ادامه داد: کار در حوزه بیوتکنولوژی از سال ۷۰ در ایران کلید خورد و آن زمان این سوال مطرح بود که بیوتکنولوژی چیست. اما امروز به حدی از توانمندی رسیده ایم که ایران از نظر تکنولوژی در بیوتکنولوژی پس از کره و ژاپن در جایگاه سوم و از نظر توانمندی تولید در رتبه نخست آسیا است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران ادامه داد: از ۲۰۰ مولکول بیوتکنولوژی دنیا ۴۵ مورد گرانقیمت هستند و از این ۴۵ مولکول، ۲۲ مورد در ایران تولید می شود و ما در تولید برخی محصولات بیوتکنولوژی دنیا دومین و سومین کشور هستیم و ما توانمندی خلق دانش در تولید محصولات بیوتکنولوژی را داریم و با تلاش شرکت های دانش بنیان هیچ وقت کمبودی در داروهای بیوتکنولوژی نداشتیم.
وی با اشاره به ارزآوری ۱.۴ میلیارد دلار محصولات بیوتکنولوژی گفت: حوزه بیوتکنولوژی سالیانه ۶۰ میلیون یورو ارزبری و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی دارند و سالیانه ۶۰ میلیون یورو صادرات داروهای بیوتکنولوژی داریم و صنعت محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران بسیار پویا است.
مدنی بیان کرد: ما شرکت های شتاب دهنده ای داریم که جوانان را آموزش می دهند و شرکت های نوئا شکل می گیرد و از دل این شرکت های نوپا محصولات دانش بنیان تولید می شود.
وی ادامه داد: این صنعت به حمایت های بیشتری نیاز دارد. ما انتظار داریم وقتی محصولی در کشور تولید شده و به اندازه یک سال ذخیره آن وجود دارد و صادر می شود، وارد نشود ما با شکست انحصار موافق هستیم اما انحصار را باید با رقابت در تولید داخل شکست نه با واردات.
مدنی افزود: فرق عمده ای که بین داروهای شیمیایی و بیوتکنولوژی وجود دارد فرمولاسیون است، در داروهای بیوتکنولوژی تولید از مرحله کشت سلولی و دانش تولید است و باید اجازه واردات محصول مشابه خارجی داده نشود.
وی گفت: متاسفانه فهرست دارویی کشور بسته شده است و سیاست گذاران دلایلی دارند اما این سیاست نباید موجب شود که به جهش تولید و تحقیق و توسعه شرکت های دارویی آسیب وارد شود. امروز با این تورم یکی از چالش های تولیدکنندگان افزایش هزینه تولید است و باوجود افزایش هزینه تولید قیمت دارو افزایش پیدا نمی کند.
رئیس انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، افزود: ما مخالف گرانی دارو برای مردم هستیم و باید یارانه و ارز دولتی به جای پرداخت به تولیدکنندگان به بیمه ها داده شود، به این شکل تولیدکنندگان و مردم دچار چالش نمی شوند.
وی ادامه داد: در چهار سال گذشته ۲ تا ۴ درصد قیمت داروهای بیوتکنولوژی افزایش پیدا کرده و این موضوع مورد اعتراض شرکت های تولیدی است و به نظر من تضاد منافع در سازمان غذا و دارو وجود دارد و باید اجازه دهیم بیمه ها با سندیکاها وارد مذاکره شوند با تشکیل کمیته ای با وزارت حمایت قیمت دارو تعیین شود و دیگر کسی درباره قیمت دارو به وزارت بهداشت خورده نمی گیرد.
مدنی گفت: وزارت بهداشت باید ناظر کیفی بر دارو باشد و به طور قطع می گویم که داروهای ایرانی کیفیت بالایی دارند و در صادرات محصول به چشم دیده ایم که بسیاری از کشورها عنوان می کنند که داروی ایرانی در مقایسه با نمونه چینی و هندی کیفیت بالاتری دارد.
وی افزود: صنعت داروسازی به ویژه در حوزه بیوتکنولوژی بالنده است و بسته بودن فهرست دارویی، مانع بالندگی می شود.
منبع : خبرگزاری مهر
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند