میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه "ماساچوست" در مطالعه اخیرشان که در مجله "Nature Communications" منتشر شده، نشان دادهاند که "پادتنهای تک دودمانی آی جی ای خاص"(specific IgA monoclonal antibodies) کووید ممکن است ایمنی موثری در سیستم تنفسی در برابر کروناویروس جدید فراهم کنند که این یک ویژگی بالقوه مهم یک واکسن موثر است.
دکتر "یانگ وانگ"(Yang Wang) و همکارانش طی این مطالعه به توضیح کشف این موضوع و توصیف پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان(MAB) و ارتباط آن با پروتئینهای میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که سبب انسداد گیرنده ACE۲ بر روی گیرنده مخاطی دستگاه تنفسی میشوند پرداختهاند.
آغاز داستان و پی بردن به این کشف سریع و مهم به ۱۶ سال پیش بر می گردد، هنگامی که محققان این دانشگاه یک پادتن تک دودمانی آی جی جی توسعه دادند که در برابر یک ویروس مشابه مانند سارس مؤثر بود.
ویروس سارس در ابتدا باعث بیماری نگران کنندهای شد اما سپس ناپدید شد. محققان که در آن زمان برای شروع یک کارآزمایی بالینی آماده بودند، اطلاعات تحقیقاتی مرتبط با آن کار را ذخیره کردند.
هنگامی که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ به رسمیت شناخته شد و شروع به گسترش کرد، محققان دریافتند که اولین پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان ممکن است به سیستم ایمنی در مبارزه با این بیماری جدید کمک کند. آنها روند احیای برنامه قدیمی سارس را بازیابی کردند و سلولهای هیبریدوما منجمد را که ۱۶ سال قبل ساخته شده بودند، بازیابی کرده، آنها را ذوب کرده و تعیین کردند که آیا آن برای یک کروناویروس جدید نیز کار میکند یا خیر. اگرچه ۹۰ درصد شباهت بین دو کروناویروس وجود داشت اما پادتن تک دودمانی هیچ گونه اتصال به کروناویروس جدید نشان نداد.
محققان سپس پادتن تک دودمانی متقابل واکنش انسان دیگری را که در مطالعه ۱۶ سال پیش مورد بررسی قرار داده بودند را ارزیابی کردند که این نیز مانند پادتن قبلی موثر نبود.
پس از آن محققان یک برنامه تحقیق جداگانه برای تولید "آی جی ایهای ترشحی"(sIgA) آنتی بادیهایی که نقش مهمی در ایمنی روی سطوح مخاطی دارند را آغاز کردند. محققان طی این مطالعه به بررسی آی جی ایهای ترشحی در دستگاه گوارش به عنوان یک درمان ممکن برای جلوگیری از عفونتهای دستگاه گوارش پرداختند.
آنها قصد داشتند دریابند آیا آی جی ای های ترشحی ضد کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ مشابه میتوانند ایمنی مخاطی را در دستگاه تنفسی(جایی که بیماری کووید-۱۹ فوق العاده به آن آسیب میزند) ایجاد کند یا خیر. این روش با موفقیت عمل کرد و محققان یک آنتی بادی با میل و فعالیت خنثی سازی به نام MAb۳۶۲ را تولید کردند.
محققان گفتند: ما بسیار هیجان زده شدیم که آنتی بادیهای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در اتصال و خنثی سازی ویروس هنگامی که در ایزوتایپ آی جی ایهای ترشحی آنتی بادی هستند، در مقایسه با آنتی بادیهای معمول در حال گردش آی جی جی مؤثرتر هستند.
به طور طبیعی آنتی بادی آی جی ایهای ترشحی سطح مخاطی مانند دستگاههای تنفسی، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری تناسلی را پوشش میدهد و لایه مخاطی روی این سطوح تثبیت میشود. در آنجا، آنها کار مهم جلوگیری از اتصال یک پاتوژن به سلولهای میزبان را انجام میدهند، بنابراین از بروز عفونت جلوگیری میکنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها