میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر عباس نصیرائی مقدم، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر ارزش دستگاه های موجود در این آزمایشگاه حدود 11 میلیارد تومان است.
وی افزود: برنامه داریم در آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر سرویسهای پژوهشی و فنی به داخل و خارج از دانشگاه ارائه شود.
رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: برنامه داریم در این آزمایشگاه سرویس فنی صورت گیرد، به نحوی که شرکت های نیازمند به خدمات فنی بطور مستقیم از خدمات این آزمایشگاه استفاده کرده و یا از سوی متولیان استاندارد به آن ارجاع داده شوند.
دکتر نصیرائی مقدم اضافه کرد: ایده آزمایشگاه مرجع مهندسی پزشکی منحصر به یک فضای فیزیکی نیست و در آینده نزدیک تجهیزات دیگری از دانشکده مهندسی پزشکی که قابلیت ارائه چنین خدماتی را دارند، تحت عنوان این آزمایشگاه تجمیع خواهد شد. این تجهیزات و سرویسها از طریق سامانههای ملی موجود و نیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به خارج از دانشگاه معرفی میشود.
وی عنوان کرد: در این آزمایشگاه یک عدد دستگاه تصویربرداری میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM) برای بررسی مورفولوژی و خواص مکانیکی سطوح در مقیاس اتمی مجهز به میکروسکوپ فلوئورسنت برای تصویربرداری نمونه بیولوژیک و غیر بیولوژیک موجود است. از دیگر تجهیزات این آزمایشگاه میتوان به یک دستگاه کشش سنج برای تست خواص مکانیکی پروتزهای پزشکی و سلولی، دستگاه طیف نگاری مغز، دستگاه جریان سنج غیر تهاجمی خون به روش لیزر داپلر برای انجام کارهای تحقیقاتی و یک دستگاه تحریک کننده الکتریکی فراجمجمه ای مغز برای تشخیص و درمان بیماریهای عصبی-مغزی ساخته و دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد.
رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در فاز اول برنامه داریم که زیرساخت های موجود در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را به این آزمایشگاه مرتبط کنیم و در گام دوم تجهیزات موجود در آزمایشگاه تکمیل و دریافت استانداردهای آزمایشگاه مرجع دنبال خواهد شد.
وی با ذکر اینکه دیگر دانشگاه های تراز اول کشور اغلب دانشکده مستقل مهندسی پزشکی ندارند، افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دلیل دارا بودن دانشکده مهندسی پزشکی و به عنوان قطب این رشته از توان علمی بسیار بالایی برخوردار است و راه اندازی آزمایشگاه مرجع در کنار این توان علمی می تواند بستر فعالیت های بزرگی در آینده را فراهم کند.
دکتر فرزاد توحیدخواه، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این خصوص گفت: تجهیزات بیمارستانی با مشکلات کالیبراسیون مواجه هستند که راه اندازی آزمایشگاه مرجع در این دانشکده می تواند این مشکل را برطرف کند.
وی افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان قطب مهندسی پزشکی کشور اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مرجعی کرده است که قرار است خدمات به داخل و خارج از کشور دهد.
عضو پیشکسوت و هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: در این آزمایشگاه دستگاه تحریک الکتریکی مغز وجود دارد که این دستگاه توسط پژوهشگران دانشگاه و ستاد علوم شناختی طراحی و ساخته شده است.
دکتر توحیدخواه اضافه کرد: این دستگاه به مرحله تجاری سازی رسیده و تاکنون 6 دستگاه از سوی ستاد علوم شناختی خریداری شده و به بیمارستان های مختلف اهدا شده است.
وی ادامه داد: در شرایطی که بیماری کرونا در کشورهای مختلف از جمله ایران گسترش یافته وظیفه ما به عنوان افراد مرتبط با سلامت مردم برنامه ریزی برای فعالیت بیشتر در حوزه سلامت است.
رئیس اسبق دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: در آزمایشگاه های این دانشکده استانداردهای پروتزهای پزشکی بررسی شد.
دکتر توحیدخواه افزود: همچنین ثبت اختراع های مربوط به حوزه پزشکی نیز در این دانشکده مورد بررسی علمی قرار می گیرد.
وی گفت: این دانشکده ارتباط خوبی با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ابرلتات دارد.
انتها پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک