میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی شریعتی نیاسر امروز در همایش تبادل تجربیات دانشگاه ها و مراکز آموزشی در اجرای آموزش الکترونیکی در بحران کویید ۱۹ اظهار کرد: کارگروه آموزش عالی در دوران کرونا حتما نظرات خودش را به صورت ملموس و قابل اجرا به معاونت آموزشی وزارت علوم ارائه خواهد داد؛ به نظر می رسد مدیران آموزش عالی باید از فرصت پیش آمده به بهترین نحو استفاده کنند.
معاون سابق آموزشی وزارت علوم با اشاره به تعویق کنکور سراسری در شرایط کنونی، افزود: مساله حذف کنکور مصوبه سال ۸۶ مجلس شورای اسلامی است ما در سال های اخیر نمی تواستیم به سمت حذف کنکور برویم و نهایتا با اقداماتی که انجام دادیم، توانستیم رشته های کم متقاضی را از کنکور خارج کنیم. بحث کنکور دغدغه خانواده هاست و شیوع کرونا بهانه خوبی است که اختیار پذیرش دانشجویان را به دانشگاه ها بدهیم، کاری که باید از اول انجام می شد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع هم ساز و کار خود را می خواهد و باید دانشگاه های مستعد را شناسایی کرد تا خودشان نسبت به پذیرش دانشجویان اقدام کنند، خاطرنشان کرد: البته منظور بنده از حذف کنکور سراسری، حذف آزمون متمرکز است. دانشگاه ها می توانند آزمون خود را برگزار کنند. در این شرایط مافیای کنکور هم جمع خواهد شد.
رئیس کارگروه آموزش عالی در دوران کرونا ادامه داد: نکته دیگر اینکه بحث آمایش آموزش عالی مصوبه سال ۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی است و هرچند پیاده سازی این طرح به ظاهر ارتباطی به کرونا ندارد اما عملیاتی شدن آن در دوره کرونا سهل تر است. در این شرایط می توان برخی مراکز دانشگاهی را تجمیع، ادغام و یا جمع آوری کرد.
شریعتی نیاسر به بحث رتبه بندی دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: رتبه بندی دانشگاه های واجد شرایط از این لحاظ مهم است که می توان آن ها را برای تفویض اختیار شناسایی کرد؛ هرچند تفویض اختیار برای دانشگاه های کم تجربه تر جواب نمی دهد اما می توانند در بستر یک مدیریت منطقه ای هدایت شوند.
وی در ادامه با تاکید بر ادغام دانشگاه های پزشکی و غیرپزشکی گفت: در دوره ای با این موضوع مخالفت هایی می شد اما دروه کرونا این موضوع را به خوبی نشان می دهد که این دانشگاه ها باید با یکدیگر ادغام شوند و به صورت سازمانی بین آن ها پیوند ایجاد شود.
معاون سابق آموزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه در مدت شیوع کرونا تحقیقات ایران عمدتا از دانشگاه های پزشکی بوده است، گفت: در این مدت دانشگاه های غیر پزشکی ما بیگانه از این موضوع در سطح بین المللی بودند و تنها درصد کمی به این موضوع ورود کردند. آمارها نشان می دهد، دانشگاه های تهران و شیراز به این تحقیقات ورود کردند که بخش زیادی از آن ها هم مربوط به علوم پزشکی بوده است.
شریعتی نیاسر اضافه کرد: ادغام این دانشگاه ها یک هم بستگی بین پزشکی و غیرپزشکی ایجاد خواهد کرد. مقالاتی که در ارتباط با کرونا منتشر شده مربوط به پزشکی است در حالی که همه حوزه ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.
منبع : خبرگزاری مهر
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود